18 / 04 / 2024

koronavirüs ege konut fiyatları

koronavirüs ege konut fiyatları

Koronavirüs salgını sebebiyle uygulanan sokağa çıkma yasağıyla beraber vatandaşların aradığı ev tipinde de değişiklikler meydana geldi. Salgın sürecini büyükşehirlerin dışında geçirmek isteyenler, küçük şehirlerde kira fiyatlarında artış yaşanmasına sebep oldu...

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

Koronavirüs o bölgelerdeki ev fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerden kaçan vatandaşlar tatil bölgesine yerleşmeye başladı. Bu durum tatil bölgesindeki konut fiyatlarının artmasına neden oldu. 

Koronavirüs salgınıyla Ege ve Akdeniz’deki konutlara talep arttı!

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşlar, Ege ve Akdeniz'e yerleşme kararı aldı. Özellikle İzmir'de deniz kıyısında bulunan konutların satışlarında artış yaşanıyor. 

Koronavirüs konut trendlerini değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yaşam alanlarında yapılan tercihleri değiştirdi. Uzmanlar, vatandaşların temiz hava alabilmek için yaşam alanına sahip projelere yöneldiğini belirtiyor.

İkinci el konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Haziran ayı başı itibarı ile kamu bankaları tarafından sağlanan cazip konut kredisi koşulları ve koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen talebin gerçekleşmesi ile birlikte ilanda olan 2. el gayrimenkullerin fiyatlarında artış yaşandı...

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

koronavirüs ege konut fiyatları Haberi

koronavirüs ege konut fiyatları

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, koronavirüs salgınının etkilerinin görülmeye başladığı 11 Mart tarihi öncesi ve sonrasındaki dönemlerde gayrimenkul satış ve kirala tutarlarındaki değişimleri analiz etti.

Milliyet'te yer alan habere göre; yazlık ve yayla evi şeklinde olan müstakil ikincil konuta olan talebin arttığı belirtildi. Bu tipte konutların bulunduğu büyükşehirler dışındaki kentlerde fiyat artışının taleple doğru orantılı olarak arttığı tespit edildi.

Kirada Balıkesir

Müstakil konutların satış ve kira fiyatındaki artışların tüm konutları geride bıraktığına dikkat çeken Endeksa.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, “Bu durum talep edilen konut satış ve kira değerlerinde artışa sebep oldu Önümüzdeki dönemde bu fiyat artışının dengeye oturacağını düşünüyoruz” diye konuştu. 

Müstakil konutlarda satış bedellerinde Denizli’de yüzde 35, Muğla’da yüzde 20, İzmir’de yüzde 15, Balıkesir’de yüzde 12 ve...