26 / 04 / 2024

koronavirüs kira yardımları

koronavirüs kira yardımları

Esnafa kira yardımı için başvuru süreci sona erdi. Kira yardımına başvuruda bulunan esnaflar ise kira yardımının yapılacağı tarihi merak ediyor. 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ten kira önerisi!

Önceki gün gündem değerlendirmesi yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, esnafın kira ödemelerine yönelik önerilerini dile getirdi. 

İBB'den kiracılarına müjde!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tam kapanma nedeniyle belediyeye ait kiracılardan Mayıs ayı için kira ödemesi almayacağını açıkladı. 

Ahmet Davutoğlu'ndan kira ödemeleri için öneri!

Şanlıurfa'da gazetecilerle bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, esnafın kira ödemelerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi. 

Konya Meram Belediyesi pandemi döneminde esnaftan kira almadı! 

Pandemi süresi boyunca 15 milyon TL yardım yapan Konya Meram Belediyesi, bu süre zarfında esnaftan kira tahsilatı da yapmadı.

Yozgat Belediyesi'nden kiracılarına müjde!

Yozgat Belediyesi, Şubat ayı Olağan meclis toplantısında kiracılarını rahatlatacak kararlar aldı. 

Kira desteği esnafın yüzünü güldürdü!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan kira yardımları, ülke genelinde gelir kaybı yaşayan esnafı sevindirdi. 

Gayrimenkul kiralarında stopaj indiriminin süresi uzatıldı!

Önceki gün gerçekleşen kabine toplantısının ardından konuşan Recep Tayyip Erdoğan yıl sonuna kadar uygulanan yüzde 10 stopaj oranı uygulamasının 1 Haziran 2021 tarihine kadar uzatılacağını açıkladı.

Kabine toplanıyor! Gündemde kira düzenlemeleri var!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığı ile gerçekleşecek kabine toplantısının ana gündeminde kira düzenlemesi olacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira almayacak!

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısında, Covid-19 tedbirleri doğrultusunda İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu kararıyla işyerleri kapatılan Manisa Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmaması yönünde karar verildi.

Ankara'da esnaflar kira artışlarının dondurulmasını istiyor!

Ankara'da faaliyet gösteren ve koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar kira artışlarının dondurulması yönünde talepte bulundu. 

Sivas Belediyesi 2021'de kira ücretlerine zam yapmayacak!

Sivas Belediyesi, kentte yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında iş yeri kapanan esnafa ve Sivas Belediyesi'ne ait kiracılara yönelik destek paketlerini açıkladı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi pandemi boyunca esnaftan kira almayacak!

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, pandemi süreci boyunca  Büyükşehir Belediyesi kiracılarından kira alınmayacağını açıkladı.

Esnafa müjde! Kira ödemeleri için hibe desteği geliyor!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ekonomik olarak zor zaman geçiren esnafa fatura ve kira ödemeleri için hibe desteği sağlanması konusunda çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Ruhsar Pekcan: Esnafa kira yardımı için Maliye Bakanlığı’na talepte bulunduk!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, esnafın desteklenmesine yönelik kira yardımları için Maliye Bakanlığı'na gerekli taleplerin yapıldığını açıkladı.

Kiraya çıkan depremzedelerin kira yardımı sorunu: Tam olarak alınamıyor!

6 Şubat merkezli meydana gelen depremlerin ardından evleri hasar gören vatandaşlara kira yardımı yapılmaya başlandı. Ancak kira yardımlarının tam olarak alınamadığı gündeme geldi. İşte o açıklamalar...

Kiracılar müjde! Kira yardımları resmen başladı!

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara rahat bir nefes aldıracak haber geldi. Kira yardımlarının resmen başladığı duyuruldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, her ay o miktar hesaplara yatırılacak.

İBB'den İstanbullulara müjde! Kira yardımlarına yüzde 55 zam yapıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentsel dönüşümü hızlandırmak ve İstanbul’un depreme dirençli bir kent haline getirilmesi amacıyla kentsel dönüşüm yardımlarına yüzde 55 zam yaptı. 

Kentsel dönüşüm kira yardımına 2024 zammı! 

Kentsel dönüşümü desteklemek için verilen kira yardımları artırıldı. En son artış geçen sene Nisan'da yapılmıştı. İşte il il kira yardımı bedelleri...

Kira yardımları için butona basıldı

Günümüzde artan maliyetler ve ekonomik krizden ve yüksek enflasyon oranlarından dolayı, kira fiyatlarının el yaktığı bu günlerde, kiracılara destek ödemesi açıklandı. Uygun şartları vatandaşlara yüzde 50 oranında kira yardımı yapılacağı belirtildi.

Kiracılara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı! Kanun teklifi hazırlandı! Kiracılar dikkat!

Kira fiyatlarındaki yükselişe acil çözüm bulunmasına ilişkin çağrıda bulunan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konutu olmayan vatandaşlara asgari ücretin yarısı kadar kira yardımı yapılması için Meclis'e kanun teklifi sundu. İşte ayrıntılar...

Memura kira yardımında son dakika! Kira yardımı toplu sözleşme maddesi haline getirilsin!

Hükümet daha önce memurlara kira yardımı yapılabileceği ile ilgili açıklama yapmıştı. Memurlar ise bunun toplu sözleşme maddesi haline getirilmesi talebinde bulundu. İşte memura kira yardımına son dakika gelişmesi...

Kira yardımları hakkında flaş gelişme. 6-7-8-9 bin TL kredi ödeyenler hemen gelsin

İçişleri Bakanlığı'ndan deprem bölgesine yönelik kira yardımları hakkında flaş bir açıklama geldi.

Bakan Yerlikaya: Depremzedenin kira yardımı bayram öncesi hesaplarda olacak!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’de 330 bin Malatya’da da 45 bin 700 hanenin kira yardımlarını bayramdan önce yatırmış olacağız" dedi. İşte detaylar!

İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

İBB Meclisi’nde kentsel dönüşüm alanlarında kalan yapılar için verilen kira yardımı tutarının yükseltilmesi kabul edildi. İstanbul'da kira yardımı resmen arttı! Ev sahibi ve kiracılar hemen bakın! 12 ve 18 ay süreyle tam bu kadar verilecek! 

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023!

Kentsel dönüşüm kira yardımı hangi ilde, ne kadar? İşte il il kira yardımları 2023... Hemen bakın...

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2023 ne kadar? İstanbul, Ankara ve İzmir'de kira yardımı kaç TL? İşte il il kira yardımları...

Depremzedelere yapılan kira yardımları faiziyle geri alınıyor iddiası! 

Elazığ'da 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından kentsel dönüşüm uygulaması kapsamında depremzedelere kira yardımı yapıldı. Yapılan o kira yardımı ile ilgili şok bir iddia gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

koronavirüs kira yardımları Haberi

koronavirüs kira yardımları

Esnaf ve sanatkarlara pandemi sürecinde verilen kira yardımı ve gelir desteği Mayıs ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Sabah'ta yer alan habere göre; kira yardımı ödemeleri Ocak ayından itibaren esnaf ve sanatkarlara verilmeye devam ediyor. 

ÖDEMELER NE ZAMAN?

Ödemelerin ne zaman yapılacağına dair bir açıklama bulunmuyor. Ödemeler ile ilgili bakanlık tarafından açıklama yapılması bekleniyor. 

GELİR KAYBI VE KİRA DESTEĞİ BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, esnafa destek paketi kapsamında gelir kaybı ve kira desteği süresinin uzatıldığını açıkladı. Pandeminin faaliyetlerini olumsuz etkilediği esnaflara yapılan aylık 1000 TL gelir desteği 750 ve 500 lira arasındaki kira desteği süresi uzatıldı. Destek başvuruları e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

DESTEKLER SÜRECEK

Esnafa pandemi döneminde verilen söz konusu destekler tam kapanma sürecinde de verilecek. Gelir kaybı...