25 / 04 / 2024

koronavirüs konnut fiyatları

koronavirüs konnut fiyatları

Koronavirüsle konut tercihleri, konut dizaynları değişiyor. Konut sektöründe yaşanan bu değişim, gayrimenkul geliştiricileri değişen şehir kodlarıyla ilgili planlar hazırlamaya yöneltti. Sektör temsilcileri Kovid-19 sonrası gayrimenkul sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu...

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

Koronavirüs o bölgelerdeki ev fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerden kaçan vatandaşlar tatil bölgesine yerleşmeye başladı. Bu durum tatil bölgesindeki konut fiyatlarının artmasına neden oldu. 

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Bodrum'daki arsalara koronavirüs dopingi!

Tüm dünyayı etkisi altına koronavirüs nedeniyle Bodrum'da arsa fiyatları katlandı...

Koronavirüs Fransız şatolarını da vurdu! Fiyatlar düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, Avrupa'daki emlak fiyatlarını da oldukça etkiledi. Fransa'daki şato ve malikanelerin fiyatları, virüs sebebiyle yüzde 15 ile yüzde 30 arası ucuzladı.

Koronavirüs korkusu yazlık fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok insan tatillerini yapmak için yazlık kiralamayı ya da satın almayı seçiyor. Bu durum da Çeşme'den Şile'ye, Bodrum'dan Kaş'a kadar yazlık bölgelerde fiyatların yükselmesine yol açtı.

İkinci el konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Haziran ayı başı itibarı ile kamu bankaları tarafından sağlanan cazip konut kredisi koşulları ve koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen talebin gerçekleşmesi ile birlikte ilanda olan 2. el gayrimenkullerin fiyatlarında artış yaşandı...

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

koronavirüs konnut fiyatları Haberi

koronavirüs konnut fiyatları

Gayrimenkul geliştiriciler, değişen şehir kodlarıyla ilgili planlar üzerine çalışıyor. Odakta ise yapay yapılaşma ve ev içinde modüler yapı oluşturma çalışmaları bulunuyor. Fakat, yeni tip üretimi arazi sıkıntısı engellerken, dönüşüm alanlarının değişen hayata göre planlanması ve yeni yerleşim alanları oluşturulması tavsiye ediliyor.

Milliyet'ten Duygu Erdoğan'ın haberine göre, kentlerin, kırsalın yeni anlamlar kazandığı şu günlerde, gayrimenkul geliştiriciler de yeni planlar hazırlıyor. Yapıların tasarımı konusunda insan sağlığı açısından riski en aza indirmek odağa alınıyor. Taleple birlikte değişen sistemde, ferah alanların oluşturulup uygun fiyatlı bir satış politikasıyla sunulması var. Geniş, balkonlu, yeşil alanlı mimari beklentisi, bazı firmaları üretimlerini değiştirmeye, bazılarını ise mevcut uygulamalarını biraz daha geliştirmeye yöneltiyor.

Konut üretiminin odağında yatay mimari ve modüler yapı bulunacak. Evlerin fonksiyonel kullanımıyla ilgili çalışmalar yapan firmalar, talepleri değerlendiriyor....