19 / 04 / 2024

koronavirüs konut tercihi

koronavirüs konut tercihi

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Songül Hatısaru bugünkü köşesinde pandemide değişen konut tercihlerini kaleme aldı. İşte Songül Hatısaru'nun 'Virüsten kaçanlar doğaya sığınıyor' başlıklı yazısı...

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Koronavirüsle hangi tip konutlara talep arttı?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yaşam alanlarında yapılan tercihleri de yeniden şekillendirecek. Peki koronavirüs salgınıyla beraber hangi tip konutlara talep arttı. İşte salgın sürecinde değişen gayrimenkul tercihleri...

Koronavirüs malzemeden mimariye konut tercihlerini değiştirdi!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı, ekonomiyi, siyaseti ve yaşamın içindeki her alanı etkiliyor. Konut yapım teknikleri ve kullanılan malzemeler de koronavirüs sebebiyle değişime uğruyor. Salgın, evlerde balkonları, temassız ürünleri ve bahçeleri ön plana çıkardı... 

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Koronavirüs o bölgelerdeki ev fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerden kaçan vatandaşlar tatil bölgesine yerleşmeye başladı. Bu durum tatil bölgesindeki konut fiyatlarının artmasına neden oldu. 

Kira fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Koronavirüs ve deprem nedeniyle büyük şehirlerden kaçan vatandaşların ilk tercihi Bodrum oluyor. Bu durumu fırsat bilen ev sahipleri de kira fiyatlarına zam yapmaya başladı.

Koronavirüs konut trendlerini değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yaşam alanlarında yapılan tercihleri değiştirdi. Uzmanlar, vatandaşların temiz hava alabilmek için yaşam alanına sahip projelere yöneldiğini belirtiyor.

İkinci el konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Haziran ayı başı itibarı ile kamu bankaları tarafından sağlanan cazip konut kredisi koşulları ve koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen talebin gerçekleşmesi ile birlikte ilanda olan 2. el gayrimenkullerin fiyatlarında artış yaşandı...

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Destek paketi ve normalleşme süreci konut satışlarını artıracak!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azalarak 50 bin 936 oldu. Peki koronavirüs konut satışlarını nasıl etkileyecek? Sektör temsilcilerinin konut satışlarına ilişkin görüşleri neler? İşte detaylar...

koronavirüs konut tercihi Haberi

koronavirüs konut tercihi

Milliyet Gazetesi köşe yazarı Songül Hatısaru bugünkü köşesinde pandemide değişen konut tercihlerini kaleme aldı. Kovid-19 pandemisi, tüm dünyayı ve neredeyse her sektörü etkiledi. İnşaat ve konut sektöründe de pandemiyle beraber trendler değişti. 

"Salgın, mimariyi de etkiledi. Özellikle gelir düzeyi yüksek kesim, İstanbul’un kırsal bölgelerinde müstakil ev yaptırmaya başladı" değerlendirmesinde bulunan Milliyet Gazetesi köşe yazarı Songül Hatısaru, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

Bu evlerin dizaynında da içinde bulundukları doğaya uyum önceleniyor.

Pandemide, özellikle de virüsün hayata hâkim olduğu ‘evde kal’ günlerinde bir avuç gökyüzünün, bir tutam yeşilin, bir nefes taze havanın değerini anladık. Kapatılmış, odaya ya da mutfağa dâhil edilmiş veyahut kullanılmayan eşyaları yığıp ardiyeye çevirdiğimiz balkonlar kıymete bindi.

Üst katlarda oturanlar için teras, giriş katlarındakiler için bir ufacık taşlıktan ibaret bile olsa ‘bahçe’...