28 / 03 / 2024

koronavirüs konut tercihleri

koronavirüs konut tercihleri

Pandemi ile beraber çok sayıda vatandaş izole yerleri tercih ediyor. Kalabalık şehirlerde yaşamak istemeyen vatandaşlar köylerde ev satın almaya başladı. 

Kovid-19'la hangi tip konutlar tercih edilmeye başlandı?

İstanbul'da Beykoz ve Sarıyer ilçelerinin sırtlarından Çekmeköy ve Pendik ilçelerinin geniş alanlarına kadar olan birçok bölgede, son zamanlarda yeni bir trend ortaya çıktı. Yeni trendin ismi müstakil villalardan kurulmuş aile sitesi. 

Gaziantep İslahiye'deki villalara yoğun ilgi!

Gaziantep İslahiye'de tam kapanma döneminde, vatandaşlar villalara akın etti. 

Koronavirüs müstakil villalara talebi artırdı!

İzmir’de uzun senelerdir proje yöneticiliği yapan Reel Yatırım - Co. Kurucusu Yeşim Dikmen, koronavirüsün müstakil villalara talebi artırdığını söyledi.

Gayrimenkul sektörü konsept değiştiriyor!

Pandemi ile birlikte konut tercihlerinin değiştiğini söyleyen Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, gayrimenkul sektörünün 30 yıl önceki konsepte dönüş yaptığını söyledi. 

İzole yaşama talep yüzde 80 arttı!

Hayatımızda birçok alışkanlığı değiştiren koronavirüs 2020'de izole yaşama olan talebi de artırdı. 

Kovid-19 konut sektöründeki anlayışı değiştirdi!

Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, ülke genelinde koronavirüsün konut satın alımında anlayışı değiştirdiğini ifade etti.

Müstakil evlere ve arazilere talep arttı!

Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Alpay Hacıoğlu, koronavirüs salgını sebebiyle okulların açılmamasının ev kiralamalarını epey azaldığını kaydetti. Hacıoğlu ayrıca kredi oranlarının düşmesiyle konut satışlarının yüzde 64 arttığını, bunun da sektöre ilaç olduğunu belirtti. 

Konut tercihleri tersine döndü!

Kovid-19'la beraber konut tercihleri değişti. Salgına kadar yüksek binaların, rezidansların ön plana çıktığı konut tercihleri tersine döndü. Artık müstakil, bahçeli evlere talep artıyor...

Kiralık villalara 'koronavirüs' dopingi!

Koronavirüs pandemisi nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu yıl da geçtiğimiz yıl olduğu gibi talebin arttığı ifade edilirken, tüketicilerin tercihleri de ortaya çıktı.

Bahçeli ve müstakil evlere koronavirüs akını!

Koronavirüs ile beraber yaşam standartlarının yanı sıra konut tercihleri de farklılaştı. Türkiye'de bahçeli ve müstakil evlerde talep patlaması yaşanıyor.

Koronavirüs salgını yabancıların konut tercihlerini değiştirdi!

Helmann Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Selman Özgün, koronavirüs salgını nedeniyle yabancıların konut tercihlerinde değişiklik yaşandığını söyleyerek orman alanlarda villa yapılara ilginin arttığını dile getirdi.

Koronavirüs salgını Almanya'da yüksek konut fiyatlarını etkilemedi!

Bundesbank tarafından yayınlanan rapora göre; koronavirüs salgınında Alman şehirlerinde yüksek konut fiyatlarına etkisinin sınırlı olduğu belirtildi.

Koronavirüs lüks konut fiyatlarını nasıl etkiledi?

Koronavirüs nedeniyle  geçtiğimiz yıl finans ve ticaretin merkezi olan şehirlerde lüks konut fiyatlarında düşüş yaşandı. Bu düşüş yaşandığı kentler Hong Kong, Dubai, New York ve Londra oldu. 

Koronavirüs o bölgelerdeki ev fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgını nedeniyle büyükşehirlerden kaçan vatandaşlar tatil bölgesine yerleşmeye başladı. Bu durum tatil bölgesindeki konut fiyatlarının artmasına neden oldu. 

Koronavirüs konut trendlerini değiştirdi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, yaşam alanlarında yapılan tercihleri değiştirdi. Uzmanlar, vatandaşların temiz hava alabilmek için yaşam alanına sahip projelere yöneldiğini belirtiyor.

İkinci el konut fiyatlarına koronavirüs etkisi!

Haziran ayı başı itibarı ile kamu bankaları tarafından sağlanan cazip konut kredisi koşulları ve koronavirüs salgını sebebiyle ertelenen talebin gerçekleşmesi ile birlikte ilanda olan 2. el gayrimenkullerin fiyatlarında artış yaşandı...

Koronavirüs sürecinde kira rehberi!

Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik güçlük çeken kiracılar konut kiralarına ilişkin erteleme ve zam yapılmaması gibi taleplerde bulundu. Peki pandemide konut kiralarına zam askıya alınabilir mi? Kiralar ödenmezse ne olur?

ABD'de koronavirüs nedeniyle konut fiyatlarında düşüş beklentisi!

California merkezli veri analiz firması CoreLogic, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkileri sebebiyle ABD'de konut fiyatlarının, gelecek yıl yüzde 6,6 düşeceği tahmininde bulundu. 

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.

Koronavirüs sonrası yeni ekonomi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Koronavirüs sonrası yeni ekonomi" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 4 maddelik analizi...

Destek paketi ve normalleşme süreci konut satışlarını artıracak!

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azalarak 50 bin 936 oldu. Peki koronavirüs konut satışlarını nasıl etkileyecek? Sektör temsilcilerinin konut satışlarına ilişkin görüşleri neler? İşte detaylar...

koronavirüs konut tercihleri Haberi

koronavirüs konut tercihleri

Koronavirüs vakalarının ilk çıktığı günden beri hastalık küresel bir sağlık sorunu iken, ilerleyen zamanlarda gördük ki pandemi hayatlarımızı sadece sağlık anlamında değil, pek alanda değiştirdi. Milliyet'ten Gonca Kocabaş ve Senim Tanay Karakuş'un haberine göre; hayata bakış açımızdan, yaşandığı şehirlere ve hatta yapılan işlere kadar köklü bir değişim yalandı. Özellikle sosyal mesafemizi korunması gereken bu günlerde, radikal kararlar alarak evlerde de daha sakin yerlere taşıma planları yapıldı. Büyükşehirlerden tersine göçü, son 1,5 sene içinde oldukça hızlı bir şekilde yaşandı. Eskiden köylerini, kasabalarını terk edip, iş bulmak için 'taşı toprağı altın' denilen büyükşehirlere gelen insanlar, şimdilerde köylerine göç etmek için mesai harcıyor. Gidecek bir köyü olanlar elbette daha şanslı, peki olmayanlar neler yapıyor? 

Bu süreçte uzmanlara tersine göçün emlak piyasasını nasıl...