25 / 04 / 2024

Koronavirüs salgını ev fiyatlarını nasıl etkiledi

Koronavirüs salgını ev fiyatlarını nasıl etkiledi

Koronavirüs salgınında yaşam standartların değişmesi en çok konut tercihlerini değiştirdi. Bu dönemde evlerini ofise çeviren vatandaşlar yeni ev alma paniği yaşadı. 

Pandemi sonrası kolejlere yakın evlerin fiyatı arttı!

Koronavirüs salgını nedeniyle tatil bölgelerine göç artınca özel okullara ve kolejlere talep arttı. Hal böyle olunca bu bölgelerde kolejlere yakın evlerin fiyatları ve kiraları yükseldi.

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Salgın döneminde kırsal yaşamı tercih edenler şehre dönüş trendinde!

Koronavirüs salgını sırasında büyük kentlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor. Fakat şehir hayatına geri dönmek isteyen ABD’li beyaz yakalılar, birçok ülkedekine benzer bir şekilde yeni bir şokla karşılaşıyor: Konut fiyatları...

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Salgın sonrası ofislerde dönüşüm hızlandı!

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşullarındaki trendler değişti. Kovid-19 salgınıyla iş hayatındaki yeniliklerden biri de şartlara göre hem ofisten hem de evden çalışılan “hibrit çalışma modeli” oldu.

Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Koronavirüs salgınında trend haline gelen prefabrik evlere ilgi devam ediyor. Hükümet kendi arsasına prefabrik ev inşa ettirmek isteyen vatandaşlara 30 bin TL yardım yapıyor. 

Avrupa'da ev sahibi olmak hayal oldu!

Koronavirüs salgını sonrasında konut ve kira fiyatlarının rekor seviyede arttığı Avrupa'da ev sahibi olma umutları sona eriyor.

Ev fiyatlarındaki artış durmayacak!

Tüm dünyada koronavirüs salgınıyla beraber emtia fiyatlarında meydana gelen yükselişler, ev fiyatlarının ciddi şekilde artması öngörülerini artırdı. Peki sektör temsilcileri ne diyor? Konut fiyatları artmaya devam edecek mi?

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını katladı!

Koronavirüs salgını sürecinde arsa alımları yükselirken, Çanakkale Köprüsü’nün inşa edildiği Lapseki ve çevresi arsa yatırımında gözde oldu. Bölgede deniz manzaralı arazilerde hızla el değiştirilirken, fiyatlar metrekarede 100 TL'ye kadar yükseldi.

Satılık ve kiralık ev fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Türkiye'de ev satış fiyatlarında senelik değer artışı yüzde 29,7, kiralardaki değer artışı ise yüzde 16,7 olarak gerçekleşti. Satılık ve kiralık ev fiyatları koronavirüs salgınıyla uçtu.

Prefabrik ev inşa etmek isterken dolandırıldı!

Antalya'da koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen Muhammet Şaban ve Şadiye Şeyma Şahin prefabrik ev yaptırmak isterken dolandırıldı. Kendilerine söz verilen tarihte prefabrik ev teslimi yapılmadığını söyleyen çift söz konusu şahıslardan şikayetçi oldu.

Ev inşa ettirmek isteyenler dikkat! Arsa fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam tercih edenlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Müstakil ev inşaları artması nedeniyle arsa fiyatları da bir hayli arttı.

Villa inşaatlarına koronavirüs dopingi!

Koronavirüs salgını ile birlikte yazlık bölgelere göç artarken bu dönemde villaların tercih edilmesiyle villa projelerine olan yatırımlar arttı.

ABD'de koronavirüs salgınında kirasını ödeyemeyenler için çıkarılan moratoryum uzatıldı!

ABD'de, tüm dünyayı derinden etkileyen COVID-19 salgınında kira bedellerini ödeyemeyen kiracıların konutlarından çıkarılmamasını güvence altına alan tahliye moratoryumu uzatıldı.

Koronavirüs salgını ev fiyatlarını nasıl etkiledi Haberi

Koronavirüs salgını ev fiyatlarını nasıl etkiledi

Koronavirüs salgını ile birlikte yeni yaşam biçimi başladı. Hürriyet köşe yazarlarından Selim Türsen bugünkü köşe yazısında koronavirüs salgını nedeniyle vatandaşların ev alma paniğini kaleme aldı. İşte Türsen'in o yazısı...

Uzaktan çalışma sistemine geçilmesi ve eğitimin hayatının da online olarak yapılması nedeniyle evlerde yeni mobilya ve odalara ihtiyaç duydu. Bu nedenle çoğu vatandaş evlerini değiştirmek zorunda kaldı. Yaşanan bu değişimle gayrimenkul sektöründe talep artışı yaşandı. 

Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) 36 ülkede yaptığı bir araştırmaya göre; son bir yıl içerisinde ev fiyatları yüzde 20 arttı. Yeni Zelanda’dan Almanya’ya, ABD’den Fransa’ya dünyanın dört bir yanında ev satın alımları rekor düzeyde arttı. Gayrimenkul uzmanları koronavirüs salgınında insanların panik halinde ev satın aldığını dile getiriyor. Genel olarak şehir dışında çok odalı evler tercih ediliyor. 

Uluslararası...