26 / 04 / 2024

Koronavirüs salgınında güvenli yerler

Koronavirüs salgınında güvenli yerler

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında en çok dikkat çeken konut tipleri site içindeki bahçeli evler oldu. Peki koronavirüs salgınında siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi?

Amerikalı ailelerin serveti koronavirüs salgını sırasında yüzde 37 arttı!

ABD Merkez Bankası (Fed), Amerikalı ailelerin servetinin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sırasında arttığını belirtti.

Salgın döneminde kırsal yaşamı tercih edenler şehre dönüş trendinde!

Koronavirüs salgını sırasında büyük kentlerden küçük yerleşim birimlerine göç eden beyaz yaka çalışanlar geri dönüyor. Fakat şehir hayatına geri dönmek isteyen ABD’li beyaz yakalılar, birçok ülkedekine benzer bir şekilde yeni bir şokla karşılaşıyor: Konut fiyatları...

ABD'de koronavirüs dolandırıcılığı! Dolandırıcılar paralarla Türkiye’den ev aldı!

ABD Adalet Bakanlığı 48 kişinin koronavirüs salgını sürecinde açlıkla mücadele programlarında dolandırıcılık yaptığını belirledi. Dolandırıcıların paralarla Türkiye’den ev aldığı ifade edildi...

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı: Emlak piyasası...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) yaptığı açıklamada tüm dünyada dengeleri alt üst eden koronavirüs salgınında yüksek fiyatlarla daha fazla borçlanılması sebebiyle son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak piyasasının Avro Bölgesi bankaları için önemli bir "güvenlik açığı" olduğunu bildirdi.

İstanbul'da ofis kiraları yükselişe geçti!

Koronavirüs salgınında hibrit çalışma modeli ön plana çıktı. A sınıfı modelli ofislerin tercih edilmesiyle İstanbul'da ofis kiraları artmaya başladı.

Salgın sonrası ofislerde dönüşüm hızlandı!

Koronavirüs salgını ile birlikte çalışma koşullarındaki trendler değişti. Kovid-19 salgınıyla iş hayatındaki yeniliklerden biri de şartlara göre hem ofisten hem de evden çalışılan “hibrit çalışma modeli” oldu.

İngiltere'de kiralar da evsizlik de artıyor!

İngiltere’de tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında kısıtlamaların kaldırılması ve kentlere dönüşün başlamasıyla beraber ev kiraları da hızla artıyor...

Pandemide kripto para yatırımları arttı!

Koronavirüs salgınında Türkiye'de kripto para yatırımları arttı. Yatırımlarda Türkiye Avrupa'da birinci sırada yer alıyor. 

Kendi arsasına ev yaptırmak isteyenlere müjde!

Koronavirüs salgınında trend haline gelen prefabrik evlere ilgi devam ediyor. Hükümet kendi arsasına prefabrik ev inşa ettirmek isteyen vatandaşlara 30 bin TL yardım yapıyor. 

Konut kiralarındaki artış küresel problem oldu!

Koronavirüs salgınında ev kiraları rekor seviyelere geldi. Ülke hükümetleri ise kiralardaki bu artış problemini ortadan kaldırmak için çeşitli politikalar için görüşmeler yapıyor. 

AVM satışları hızlanacak!

Koronavirüs salgınında durma noktasına gelen AVM sektörü normalleşme ile beraber hareketlenecek. Çok sayıda AVM sahibi elindeki AVM'yi satışa sunmaya hazırlanıyor.

İnşaat sektörü büyümeye devam edecek!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında iyi bir performans ortaya koyan inşaat sektörü, 2021 ve sonraki yıllarda da büyümeyi sürdürecek.

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 

Koronavirüs salgınında güvenli yerler Haberi

Koronavirüs salgınında güvenli yerler

Sabah gazetesi yazarı Haşmet Babaoğlu bugünkü yazısında koronavirüs salgınını kaleme aldı. İşte Babaoğlu'nun "Siteler güvenli, sokaklar tehlikeli mi" başlıklı o yazısı...

Gündelik hayata damga vuran ama medyada pek konuşmadığımız haşin bir soru...
Korona günleri sosyal/ sınıfsal zihni nasıl etkiliyor?
Bana sorarsanız...
Karantina günleri uzarsa...
Sınıfsal tezahürlere ve kültürel ayrımcılık yelpazemize yeni kriterler eklenecek...

***

Son yasaklar sırasında dikkatimi çekti.
Sitelerde yaşayanlar çoluk çocuk, komşularıyla piknik yapıyor; akşamları bahçeye konulan şezlonglar üzerinde sohbetler ediliyor.
Geçen gün bir arkadaşım aradı, heyecanla anlatıyor: "Haşmet abi günler sonra bizim sitede yürüyüşe çıktık, galiba bir tek biz maske takıyoruz; üstelik millet işi okey partilerine dökmüş, yazlık siteye dönmüş bizim burası!"
Tablo hemen her yerde aynı...
Net biçimde söyleyebiliriz.
Sitelerle sokakların arası korona sonrası iyice açıldı.

***

Geçenlerde bir büyük...