26 / 04 / 2024

koronavirüsle konut arayışı artan şehirler

koronavirüsle konut arayışı artan şehirler

Kalabalık alanlarda, kalabalık şehirlerde ve toplu yerleşim alanlarında koronavirüs salgınının daha çok yayılmasıyla beraber, vatandaşların konut aradıkları yerlerde de değişiklikler yaşandı. Peki koronavirüs salgını hangi şehirlerde konut arayışı artırdı? İşte konut arayışı artan şehirler...

Türk yatırımcılar konut arayışında rotayı yurt dışına çevirdi! Konut fiyatları yurt dışı ile yarışır halde...

Bir yandan amortisman süresini bir yandan sunulan imkanları değerlendiren Türk yatırımcılar rotayı yurt dışına çevirdi.

Konut arayanların yeni tercihi çelik evler oldu! Üretim iki kat arttı!

Güvenli konut arayışı içerisinde konut sahibi olmak isteyenler çelik evleri tercih etmeye başladı. 2023'te çelik ev üretimi iki kart artış gösterdi. 

Kapora dolandırıcılarına operasyon: 5 şehirdeki 32 zanlı tutuklandı!

İzmir merkezli 5 şehirde vatandaşların uygun fiyatlı konut arayışlarını fırsata çeviren dolandırıcılar, internetten vermiş oldukları sahte kiralık konut ilanları ile kapora alıp veya telefonda kendilerini avukat ya da icra memuru olarak tanıtıp, 94 kişinin 10 milyon TL'sini dolandırdılar. 

Kaliteli konut arayışındaki yatırımcıların tercihi o il oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’nin en çok iç göç alan 18. şehri olan Sakarya'da konut yatırımlarına talep yükseliyor. Yine verilen detaylara göre, Kaliteli konut arayışındaki yatırımcılar Sakarya'yı tercih etti.

Ev sahiplerinin bir bahanesi daha ortadan kalktı! Emsal karar

Kiralık konut arayışı her geçen gün yükseliyor. Mülk sahipleri bazen evlerini kiraya vermemek için çeşitli bahaneler söyleyebiliyor. Ancak Yargıtay emsal niteliğinde bir karara hükmetti.

Deprem sonrası konut sektörünü neler bekliyor? 

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası özellikle büyük şehirlerde yeni konut arayışının artacağını söyleyerek, önemli değerlendirmeler yaptı...

Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseliyor!

Dünyada bütün dengeleri değiştiren koronavirüsle sık sık gündeme gelen Çin'in kurtarmayı seçtiği gayrimenkul şirketlerinin hisseleri yükseldi.

Bulgarlar ve Yunanlar Edirne'deki konutlara hücum etti!

Döviz kurundaki artış nedeniyle Türkiye'de yer alan konutlar yabancıların radarına girdi. Özellikle Bulgarlar ve Yunanlılar Edirne'de konut arayışına girdi. 

San Francisco'da koronavirüsle zirve yapan evsizlik krizi çözülemiyor!

ABD'nin Kaliforniya eyaletine bağlı San Francisco'da senelerdir çözülemeyen evsizlik probleminin tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber zirve yaptığı, diğer bir taraftan COVID-19 salgını sebebiyle kentte konut inşasının yavaşladığı belirtildi.

İstanbul'daki konut fiyatlarında son durum ne?

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını indirmesiyle vatandaşlar konut arayışlarını artırdı. 1 milyon TL'den ucuz konutlara odaklanan vatandaşlar, İstanbul'daki konut fiyatlarını araştırıyor. Peki İstanbul'daki konut fiyatlarında son durum ne?

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Devlet işçinin yanında! Geçici işçinin hakları nelerdir?

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadele döneminde iş yoğunluğunun fazlalaştığı süreçlerde "geçici iş ilişkisi" hem işgücü ihtiyacını karşıladı hem de maliyetlerin düşmesini sağladı...

Ofisler koronavirüsle dönüştü!

Kovid-19 salgınıyla beraber çalışma sistemleri ve ortamları da dönüştü. Uzaktan çalışma ve hibrit çalışma modeli hayatlarımıza hızlıca girerken iş hayatında meydana gelen bu değişikliğin uygulanma oranları da gittikçe genişledi. 

koronavirüsle konut arayışı artan şehirler Haberi

koronavirüsle konut arayışı artan şehirler

Türkiye'de ilk koronavirüs vakası 11 Mart'ta tespit edildi. 11 Mart tarihinden itibaren ise konut tipi tercihleri ve konut arayışlarında değişiklikler meydana geldi. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı ve evde kal çağrıları, vatandaşların dikkatlerini bahçeli ve müstakil evlere çevirmelerine sebep oldu. 

Birçok sektörü etkisi altına alan Kovid-19 salgını konut, gayrimenkul ve inşaat sektörlerini de etkiliyor. Mart ayında Türkiye genelinde satılan konut sayısı TÜİK tarafından 108 bin 670 olarak açıklandı. Peki Mart ayında hangi şehirlerde konut arayışı arttı? 

Koronavirüs sonrasında konut aramaları arttı mı?

2020 Mart ayı konut arama istatistiklerine göre, Türkiye'de koronavirüs sonrasında konut aramaalrında düşüş yaşandı. Fakat düşüş şehir bazlı incelendiğinde, bazı şehirlerde konut aramalarında azalma yaşanmadığı gözlendi. 

Koronavirüs salgınısonrası İstanbul'da konut aramalarında, salgın öncesi döneme göre yüzde 31 oranında bir azalma...