28 / 03 / 2024

Koronavirüsten kira borcu silinir mi

Koronavirüsten kira borcu silinir mi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkarılan kanunla kira borçları siliniyor mu? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Sakın bunu yapmayın, mahkemelik olabilirsiniz!

'Kiracı sözleşme bitmeden evden çıkabilir mi?' sorusunun yanıtı milyonlarca ev sahibi ve kiracı tarafından merak ediliyor. Peki kiracı sözleşme sona ermeden daireden çıkarsa, kira borcu devam eder mi? İşte ayrıntılar...

Bursaspor’un Timsah Arena için 3.6 milyon TL'lik kira borcu olduğu öğrenildi!

Timsah Arena Stadyumu'nun işletmecisi Bursaspor Kulübü Derneği'nin 2019 ve 2020 yıllarını kapsayan toplam 3 milyon 644 bin 697 Türk Lirası birikmiş kira borcu olduğu öğrenildi. 

TCDD’ye ait binalardaki kiracı Bulgarlar 4 yıldır kiralarını ödemiyor!

Kapıkule Sınır Kapısı’nda TCDD’ye ait binalarda kiracı olan Bulgar taşımacılar, 4 senedir kiralarını ödemiyor. 2020'de ödenmeyen kira borcu 16 bin Euro daha arttı.

Didem Kınalı kira borcu için cipini satıyor!

Bir süredir maddi konularda zorluk çeken Didem Kınalı kira ve fatura borcu nedeniyle cipini 485 bin TL'ye satışa çıkardı. 

Ünlü AVM'lerin sahipleri kim? 

Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden olan AVM'ler yeni döneme hazırlanıyor. Peki tam kapanma sürecinde kapalı olan AVM'lerin sahipleri kim? İşte AVM patronları...

Ünlülerden Kaş ve Kalkan'a villa hücumu!

Koronavirüsten kaçan ünlüler Kaş ve Kalkan'a hücum etti. Birçok ünlü isim bu bölgelerde bulunan villalarda tatil yapacak...

Koronavirüsten kaçışın yeni adresi ağaç evler!

Koronavirüs salgını sonrasında yaşam standartlarının değişmesiyle birçok kişi yeni konut tiplerine yöneldi. Çok sayıda konaklama seçenekleri ortaya çıkarken bu konaklama seçeneklerden birisi de ağaç evler oldu. 

Koronavirüsten korkan yazlığa akın etti!

Pandemi nedeniyle kalabalık şehirlerde kalmak istemeyen vatandaşlar kış sezonunu da yazlıklarda geçirerek evlerine dönüş yapmadı. 

Koronavirüs kira fiyatlarını nasıl etkiledi? 

Koronavirüs salgını nedeniyle bazı şehirlerde kira ücretleri artarken bazı şehirlerde de kira ücretleri azaldı. Özellikle öğrencilerin yoğun olduğu bölgelerde emlak piyasası olumsuz etkilendi. 

Defne Samyeli yeni ev arıyor!

Kira borcu nedeniyle ev sahibi Yusuf Araz ile mahkemelik olan Defne Samyeli ev arayışına girdi.

Ev sahibiyle sorun yaşayan Defne Samyeli'den korunma talebi!

Bir süredir ev sahibi Yusuf Araz ile kira borcu nedeniyle sorunlar yaşayan Defne Samyeli, mahkemeye korunma talebinde bulundu. 

Koronavirüsten kaçan multi milyarderler yüzen villalara yöneldi!

Koronavirüsün etkisinden uzak durmak isteyen multi milyarderler Dubai'de bulunan yüzen villalara yönelmeye başladı. Zenginlerin, Dubai’de yapay olarak oluşturulan The World İsland'daki dünyanın ilk yüzen evlerine yoğun talep geldi. 

Koronavirüsten kira borcu silinir mi Haberi

Koronavirüsten kira borcu silinir mi

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında Koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkarılan kanunu kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...


Koronavirüs tedbirleri kapsamında çıkarılan kanunla kira borçları siliniyor mu? 1 Mart-30 Haziran arasındaki süreçte kira borcunun ödenmemesi nedeniyle işyeri kira sözleşmeleri feshedilmeyecek. Kiracı tahliye edilemeyecek. Ancak bu döneme ilişkin kira borcu silinmeyecek. İcra takipleri durdurulduğu için 30 Nisan’dan sonra icra takibi yapılabilecek. Konut kiraları ise kapsam dışında.

ÖNCE okurlarımın sorularını özetleyen iki örnek:

1) “Şirketimize ait işyerlerimiz var. Bunların çoğunu kurumsal büyük şirketlere kiraya verdik. Fakat bu büyük şirketler şimdi koronavirüsü mücbir sebep olarak göstererek kira ödeyemeyeceklerini söylediler. Mart ayı kiraları için kapalı dönemde oldukları süre içinde iade faturası kestiler. Bu süreçte biz kiraya verenlerin hiç mi hakkı yok? Ya da kiracıların böyle ödememe...