19 / 04 / 2024

Koruma Uygulama Denetim Bürosu

Koruma Uygulama Denetim Bürosu

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bünyesinde kurduğu Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) ile yok olmaya yüz tutan tarihi varlıklara ve yapılara sahip çıkıyor.

Ortaköy 1/1000 ölçekli koruma amaçlı uygulama imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Ortaköy Mahallesi, 39 Pafta 1079 Ada, 189 Parsele (Eski 76-77- 78- 79- 80- 81- 82- 83- 84- 85- 86- 87- 88- 89- 90- 91- 92- 93- 94- 95- 96- 97- 98- 99- 100 Parsellere) Ait 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

Sıfır otomobilde yeni düzenleme: Elektronik sistemle denetim geliyor!

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe yaşanan stokçuluk ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele etmek için yeni bir uygulama başlatıyor. Yeni düzenlemeye göre sahadaki denetim elemanları dışında elektronik sistemlerden de denetleme yapılacak.

Rumelihisarı 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Rumelihisarı Mahallesi 976 Ada 30 ve 31 Parseller İle 976 Ada 1 Parselin Bir Kısmına İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Üsküdar Kısıklı Mahallesi 1/1000 ölçekli uygulama imar planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Kısıklı Mahallesi, 1816 ada, yeni 18 sayılı parsele (eski 10, 11, 12 ve 13 sayılı parseller) ait 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ile 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Beykoz 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıya çıktı!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Göllü Mahallesi, Sıtmapınar Mevkii, 1-2 Nolu Parsellerin Bir Kısmı Ve Kadastral Boşluğa İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Teklifi askıya çıktı.

Balat koruma amaçlı uygulama imar planı tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Balat Mahallesi, 2822 ada, 3 parselin bir kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Beylikdüzü Dere Koruma Bantları imar planı askıda!

Beylikdüzü İlçesi, Dere Koruma Bantlarına ilişkin itiraz 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı askıya çıkarıldı. 

Denizli Çivril'deki Mavi Konak ayağa kalkıyor!

Denizli'nin Çivril ilçesindeki Mavi Konak’ta restorasyon çalışması başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), tarihi bir değeri daha ayağa kaldıracak.

Şile Sahilköy nazım ve uygulama imar planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul İli, Şile İlçesi, Sahilköy Mahallesi, Uzundere Kıyı Koruma Yapısı (Mahmuz) Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkardı...

Denizli Tarakçı Evi restore edildi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB), yok olmaya yüz tutan Buldan ilçesindeki Tarakçı Evi’ni de restore ederek tarihi bir değeri daha ayağa kaldırdı.

Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı askıda!

Fatih Tarihi Yarımada Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı 21 Mayıs'ta askıya çıktı. İmar planı tadilatı 19 Haziran'da askıdan inecek..

İBB ahşap yapılar için restorasyon eğitimi veriyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı Koruma Uygulama ve Denetim Müdürlüğü (KUDEB) mimar ve mühendislere yönelik olarak, "Geleneksel Ahşap Yapılarda Restorasyon Uygulamaları Atölye Çalışması"nın 10’uncusunu düzenliyor.  

Koruma Uygulama Denetim Bürosu Haberi

Koruma Uygulama Denetim Bürosu

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir süre önce kurularak faaliyete başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Bürosu (KUDEB) kentin kültür mirasının korunmasına yönelik çalışmalar ile tarihi dokuya sahip çıkıyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’na bağlı olarak faaliyete geçen KUDEB, Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından tespit edilmiş tarihi binaların tadilat, onarım ve restorasyon gibi çalışmaları yaparak kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yapıyor.


Denizli’deki tarihi yapılar başta olmak üzere mezarlık, türbe ve camilerde de çalışmalar yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi KUDEB, kurulumunu tamamlamasının ardından çeşitli projelere başladı. Laodikya Kilisesi Yürüme Yolu Projesi, İlbade Mezarlığı’nda bulunan Şirvani Türbesi ve Ali Kahya Türbesi’nin restorasyon çalışması, Saruhan Camii şadırvan yapımı gibi tarihi dokuyu koruyacak çalışmalara imza atacak Denizli Büyükşehir...