19 / 04 / 2024

Korupark Evleri danıştay kararı

Korupark Evleri danıştay kararı

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Korupark Evleri 2. Etap imar planının iptaline ilişkin mahkeme kararıyla ilgili "Gerekeni yapacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın” açıklamasını yaptı.

Danıştay'dan onay geldi! Milyonlarca banka müşterisine üzücü haber!

Danıştay 10. Dairesi'nden milyonlarca banka müşterisini üzecek bir karar geldi. Daire, bankaların müşterilerinden aldığı ‘hesap işletim ücretini’ almaya devam edebileceğine hükmetti. Daire kararında ‘Söz konusu ücretin alınmasında hukuka aykırılık yok’ denildi.

Danıştay'dan 'kat karşılığı inşaat işlerinde KDV' kararı!

Danıştay, kat karşılığı inşaat işlerinde müteahhitlerin arsa sahiplerine arsanın karşılığı olarak verdikleri konut ve işyerlerinin KDV’ye tabi olduğuyla ilgili düzenlemeyi iptal etti.

Danıştay’ın gar kararı: İBB haklı, ihale iptal!

TCDD tarafından, Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak amacıyla kiraya verilmesi ihalesiyle ilgili İBB’nin temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, ihaleyi iptal etti.

Ayasofya'da ibadetin yolu açıldı: Danıştay, camiden müzeye dönüştürülmesi kararını iptal etti!

Danıştay 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etti. Danıştayın gerekçesinde, Ayasofya'nın Fatih Sultan Mehmet Han Vakfı mülkiyetinde olduğu, cami olarak toplumun hizmetine sunulduğu ifade edildi.

Reuters'e konuşan Türk yetkili: Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz!

Ayasofya'nın müze statüsünden çıkarılarak ibadete açılması tartışmaları hakkında Reuters'a konuşan üst düzey bir yetkili, "Danıştay'ın Ayasofya kararını cuma günü vermesini bekliyoruz" dedi.

Danıştay'dan Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması kararı!

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın ibadete açılmasıyla ilgili karar aldığını söyledi.

Danıştay'daki Ayasofya duruşması bitti: Karar sonra açıklanacak!

Ayasofya'nın ibadete açılıp açılmayacağı uzun zamandır tartışma konusu. Danıştay'da görülen soruşturma sona erdi. Kararın 15 gün içinde açıklanması bekleniyor. 

Ayasofya’nın cami olması için Danıştay’a başvuru yapıldı!

Sürekli Vakıflar Tarihi Eserlere ve Çevreye Hizmet Derneği, Ayasofya’nın camiye tekrar döndürülmesi için gerekli başvuruyu yaptı. Danıştay 10. Dairesi başvuru dilekçesini ele almak için 2 Temmuz 2020'de duruşma yapılacağını bildirdi. 

Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay'dan iptal kararı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı aracılığıyla turizm tesislerinin yapı ve yapılaşma koşulları ile projelendirilmelerine ilişkin usul ve esasları belirlemek için 06 Temmuz 2019 tarihinde yayımlanan Turizm Tesisleri Uygulama Yönetmeliği’ne Danıştay tarafından iptal kararı verildi.

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Danıştay'dan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine itiraz!

Sakarya'da satışı yapılan Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi: Aylardır tartışmaların odağında olan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay savcısı işlemin iptalini istedi.

Mesa Koza'nın iptali davası Danıştay’dan döndü!

Ankara'da Büyükesat Vadisi’nde inşa edilecek Mesa Koza Konut Projesi’nin yürütmesinin durdurulması ve iptali için açılan dava Ankara 18. İdare Mahkemesi’nde reddedilmesinin ardından Danıştay’dan döndü.

Hasankeyf'te taşınma ihalesine Danıştay'dan ikinci iptal!

Batman'da Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te tarihi eserlerin taşınması için DSİ'nin yaptığı dört etap halindeki ihalelerden ilkinin ardından, Kızlar Camii'nin  taşınma işi ihalesi Danıştay tarafından iptal edildi.

Korupark Evleri danıştay kararı Haberi

Korupark Evleri danıştay kararı

Bursa Osmangazi Belediye Meclisi’nin şubat ayı olağan toplantısı yapıldı.

Ocak ayı boyunca gerçekleştirilen kültürel ve sportif faaliyetlerin yanı sıra çalışmaları devam eden projeler hakkında da bilgi veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, muhalefetin Korupark’la ilgili mahkeme kararına ilişkin sorularını da cevapladı. Başkan Mustafa Dündar, “Danıştay Korupark’la ilgili geçtiğimiz günlerde kararını açıkladı. Osmangazi Belediyesi olarak bizler de mahkemenin vermiş olduğu karar doğrultusunda hareket edip gerekeni yapacağız. Bu konuda kimsenin endişesi olmasın” şeklinde konuştu.



DANIŞTAY NE KARAR VERMİŞTİ?


Korupark Evleri 2. Etap imar planının iptaline ilişkin mahkeme kararı Danıştay tarafından da onaylanmıştı. Karar sonucunda tapular geçersiz olduğu için burada dairesi bulunan mülk sahiplerinin evlerini satmaları da mümkün olmayacağı ifade ediliyor. 


Korupark Konut 2. Etapta, plan değişikliği yapılarak fazladan yüzlerce daire yapılması yönündeki itirazlar Bursa 2....