23 / 04 / 2024

köy gelişim alanları

köy gelişim alanları

İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle köylerde yapılaşma kolaylaştı. Artık köy gelişim alanlarında 10 ailenin onayıyla konut ve tesisler yapılabilecek. Eski yönetmelik en az 30 ailenin onayını zorunlu tutuluyordu.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31364 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara Büyükşehir'den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura çekilişi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31213 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde İmar Planlarının Hazırlanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm  Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi yükseliyor!

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden çalışmaları yerinde denetleyen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı var!

İmpo İmar’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, Türkiye’nin yeni bir kırsal gelişim politikasına ihtiyacı olduğunu söyledi...

Kadıköy Merdivenköy iletişim!

Kadıköy Merdivenköy iletişim bilgileri haberimizde yer alıyor. Toplamda 500 daireden oluşacak projede konut ve ticaret alanları bulunuyor.

Niğde Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanı TBMM gündeminde!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bakan Soylu'ya Niğde'nin Çamardı ilçesi Büyükkışlakçı köyü yerleşim alanının genişletilip genişletilmeyeceğini sordu..

Ziverbey 34 Kadıköy iletişim!

Ziverbey 34 Kadıköy iletişim ve adres bilgisi haberimizde yer alıyor. Ziverbey 34 Kadıköy projesinde teslimler önümüzdeki ay gerçekleştiriliyor...

Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nin kaba inşaatı tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi’nde devam eden çalışmalar ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu.

Konya Büyükşehir, Hayvancılık Tesisi Tip projeleri hazırladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında kırsal yerleşim alanlarında ikamet edenlerin faydalanabilmesi için tip konut projelerinin ardından şimdi de “Hayvancılık Tesisi Tip Projeleri” hazırladı.

Karasu Sosyal Gelişim Merkezi projesi tanıtıldı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Karasu’ya müjdesini daha önce verdiği Sosyal Gelişim Merkezi için önemli bir gelişme yaşadıklarını açıkladı. Toçoğlu, yeni yatırım için hazırlıkların tamamlandığını ilan ederek, Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nin projesini kamuoyu ile paylaştı.

Uplife Kadıköy iletişim bilgileri!

650 daire ve 20 adet dükkandan meydana gelen Uplife Kadıköy projesinde daireler 2018 yıl sonunda teslim edilecek. İşte, Uplife Kadıköy iletişim bilgileri...

köy gelişim alanları Haberi

köy gelişim alanları

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı 2007 yılında çıkarılan İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde altıncı kez değişiklik yaptı. Resmi Gazete’de dün yayınlanarak yürürlüğe giren yeni düzenlemeye göre köylerde devlet eliyle yapılaşmanın önü açılacak. Yapılan düzenlemede “Merkezî yerleşimi geliştirmek amacıyla nakil, toplulaştırma veya kanun kapsamında yapılacak köy gelişme alanı uygulamalarında, en az on ailenin kabul ve taahhüt etmesi şartıyla konut, tarım işletmesi binası, diğer bina ve tesisler Devlet eliyle ihaleli olarak yaptırılarak borçlandırılabilirler” denildi. Daha önceki İskan Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nde 30 ve daha fazla ailenin onayıyla konut ve tesis yapılabiliyordu. Bu rakam yeni düzenlemeyle 10’a düştü.


İSKANLI KONUTUN ÖNÜ AÇILDI 

Yapılan değişiklikle köylerde iskanlı konutların önünün açıldığını belirten Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, “Köylerde zaten konut yapılıyor. Şimdi bunlar iskanlı olacak. Böylece...