29 / 03 / 2024

kredi kartı

kredi kartı

Faiz kararı sonrası banka kredi faiz oranları gündemde merak edilmekte. Ziraat, Halkbank, Garanti, QNB ihtiyaç, taşıt, konut kredi faiz oranları değilecek mi? Peki; 20 Ekim kredi faiz oranları düştü mü?

Patlak kredi kartı sayısı ikiye katlandı! Kredi kartı kullanıyorsanız dikkat!

Enflasyon rakamların her geçen gün arttığı bu zamanlarda patlak kart sayısı ikiye katladı. Senenin ilk sekiz ayında 1 milyon 91 bin vatandaş daha kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal şekilde takibe alındı. İşte detaylar…

Kredide yeni dönem! Bugünden itibaren uygulanacak

Ticaret Bakanlığı tüketiciyi korumak için çalışmalarını sürdürürken yeni bir düzenleme yapıldı. Yeni tüketici düzenlemesiyle, kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara, satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar birçok alanda tüketiciler adına yeni bir dönemin startı verildi.

Acil paraya ihtiyacı olanlar dikkat! 1 Ekim kritik tarih

Milyonlarca tüketiciyi ilgilendiren değişiklikler gelmekte. Yeni tüketici düzenlemesinin 1 Ekim'de yürürlüğe girmesiyle birlikte pek çok konuda yeni bir dönem geliyor. Kredi sözleşmelerinden mesafeli satışlara, satış sonrası hizmetlerden tüketici hakem heyetlerine kadar yeni uygulamalar yapılacak.

Yüzlerce kişinin kredi kartı bilgileri hacklendi

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Flo bünyesindeki ayakkabı mağaza devi InStreet'in internet sitesinin hacklendiğini duyurdu. Yapılan açıklamaya göre bazı vatandaşların kimlik bilgilerinin yanında kredi kartı bilgileri da ele geçirildi.

Ev ve araç kredilerinde 'sigortasız' dönem başlıyor! Faiz oranları düşecek mi?

Yapılan yönetmelik değişikliğiyle bankalar artık tüketici ve konut kredilerinde zorunlu sigorta yapamayacak.  Peki yeni uygulamanın vatandaşa faydası ne olacak? Taşıt ve konut kredilerindeki faiz oranı değişecek mi? Bankaların kredi faiz oranları bu uygulamadan sonra düşer mi?  İşte detaylar...

Bankaların kredi faiz oranları düştü mü? İşte 7 bankanın konut, taşıt ve ihtiyaç kredi faiz oranları

Krediye ihtiyaç duyan vatandaşlar, bankaların kredi faiz oranları listesini yakından inceliyor.

Vatandaşın kredi kartı borcu 323 milyar lira!

Türkiye’deki toplam kredi hacmi, 2021 yılının aynı dönemine göre Türk Lirası bazında yüzde 59’luk bir artışla 6,65 trilyon Türk Lirası seviyesine gelirken en çok artışın yüzde 76 ile ihtiyaç kredilerinde yaşandığı görüldü.

14 gün sonra borçlar siliniyor! İşte detaylar!

Dar gelirli vatandaşların borçları siliniyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren haberin içeriği yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar!

Kredi ve kredi kartı borcu olanlar hemen bakın! Yasal takip için rakamlar belli oldu!

Bireysel kredi ve kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe düşenlerin sayısı Ocak-Temmuz döneminde 966 bin kişi oldu. Geçen yılın aynı döneminde 741 bin kişi yasal takibe girmişti.

Kredi ve kredi kartı kullananlar dikkat! Yasal takip sayısı 7 ayda neredeyse 1 milyona ulaştı

Kredi veya kredi kartı borçlarından dolayı yasal takibe intikal eden kişi sayısı arttı.

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı! 

Tatiller, okula hazırlık, ev ihtiyaçları, ek masraflar derken kredi kartı harcamalarının yoğun olduğu, limitlerin sonuna kadar tüketildiği bir zamandan geçiyoruz.

Kredi kartı kullananlar dikkat oranlar değiştirildi! Son dakika… Bütün hesaplarınızı yeniden yapacaksınız

Nakit para bulamayan vatandaş elindeki karta yüklenirken 1 Eylül’den itibaren kredili mevduat hesabı kredilerine ve kredi kartlarına uygulanacak azami TL faiz oranı aylık yüzde 1.80’den 1.73’e, aylık gecikme faizi de azami yüzde 2.10’dan 2.03’e düşürüldü.

Bu ayın sonunda kadar süresi var! Cebinde bu kart olanlar yaşadı

Paraf Mobil'i olan kişilere Vatan'da büyük indirim var. Kampanya 1-30 Eylül tarihleri arasında geçerli. İşte haberin ayrıntıları...

Vatandaş borç altında eziliyor! 36 milyonu aştı…

Türk Lirası'ndaki değer kaybı, yüksek enflasyon ve günden güne azalan alım gücü sebebiyle vatandaş borçlanma yolunu seçti. Son bir yılda borçlu kişi sayısı1.8 milyon kişi daha artarak, 36 milyonu geçti.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Merkez Bankası'ndan son dakika kredi kartı açıklaması! Faiz oranları artmayacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından kredi kartı kullananlara müjdeli haber geldi. Aralık ayında kredi kartı azami faiz oranları ve üye iş yeri azami komisyon oranlarında değişiklik olmayacağı açıklandı.

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Kredi kartı aidatlı olanlar dikkat! Başvuru yapmayı unutmayın

İstanbul'da bir müşteri, bir bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" verilen karta yansıtılan 473 liralık aidat ücretini tüketici hakem heyetine yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı.

Kredi kart faizleri bankadan bankaya farklılık gösterebilir! Ekstrenizi mutlaka kontrol edin!

Merkez Bankası, politika faizini yüzde 35'e yükselttikten sonra kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizleri de artırıldı. Karşılaştırma sitesi encazip.com’un kurucusu ve tasarruf uzmanı Çağada Kırım kart faizleri konusunda uyarı yaptı.

Kredi kartı kullananlara Hakem heyetinden müjde geldi: Kart aidatları bu şekilde iade alınabiliyor! SON DAKİKA!

İstanbul'da bir müşteri, bir bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" kendisine verilen kart için alınan 473 TL'lik aidat ücretini tüketici hakem heyetine yaptığı başvurunun ardından iade aldı. İşte ayrıntılar...

Kredi kartı olanlara kara haber! Faizlerde yeni dönem resmen başladı!

Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıklayan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 35'e çıkarttı. Karşılaştırma sitesi encazipcom söz konusu bu durumun kredi kartı ve nakit avans kullanımı faizlerine nasıl yansıdığını masaya yatırdı.

Kredi kartı borcu son 9 ayda yüzde 180,2 arttı, 348,2 milyar TL oldu! 

Tüketime dayalı bireysel borçlulukta yaşanan yükselişler katlanıyor. BDDK verilerine göre, bu yılın ocak-eylül döneminde bireysel kredi kartı borcu geçtiğimiz sene ile kıyaslandığında yüzde 180,2 artışla 348,2 milyar liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Dikkat! Kredi kartı kullanan herkesten bu para kesilecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, faiz oranlarını 500 baz puan artırma kararı aldı. Bu kararın ardından, kredi kartıyla yapılan alışverişlerde uygulanan faiz oranı yüzde 3.71'e yükselecek. Ayrıca, kredili mevduat hesabı ve nakit avans işlemleri için uygulanan faiz oranı da yüzde 4.47'ye çıkacak. Ye

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler yandı! Aman dikkat, çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz!

Kredi kartı borçlarını bu tarihe kadar ödemeyenler için kara haber geldi. Bunu yapmazsanız, siz de çok daha fazla ödemek zorunda kalabilirsiniz...

İstanbul'da yeni dönem başladı: Kredi kartıyla ödemede indirim

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, kent içi toplu ulaşım araçlarında kredi kartı, banka kartı veya ön ödemeli kart kullanarak yapılan ödemelerde yüzde 33,33'lük bir indirim kararı alındı.

Kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi: İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Merkez Bankası'nın politika faizinde 500 baz puanlık artışa gitmesinin ardından, kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi. İşte 1 Kasım'dan itibaren geçerli olacak rakamlar! 

Kredi kartında yeni dönem! Alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı değişiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı", Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre kredi kartıyla alışverişte ve nakit çekiminde taksit sayısı için ilave önlem alınabilecek.

Kredi kartı kullananlar dikkat! Faiz oranları tek tek hesaplandı! İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

Merkez Bankası faiz kararı perşembe günü açıklanacak. Eğer politika faizi yüzde 32-35 bandına çıkarsa kredi kartı faizlerinin nasıl olacağı merak ediliyor. İşte İşte kredi kartı faizi ve gecikme faizi...

kredi kartı Haberi

kredi kartı

Gözler bankaların açıkladığı kredi faiz oranlarına döndü. Merkez Bankası’nın Ekim ayı faiz kararı 20 Ekim günü duyuruldu. Son yapılan toplantıda politika faizinin yüzde 12’ye indirilmesine kararlaştırılmıştı. Bu ay alınacak kararda da 100 baz puan indirim beklenmekteydi. Merkez Bankası tahminlerin de önüne geçerek 150 baz puan indirim yaptı. Peki; faiz kararı sonrası banka kredi faiz oranları ne oldu? İşte; güncel Ziraat, Halkbank, Garanti, QNB ihtiyaç, taşıt, konut kredi faiz oranları…

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NEDİR?
Yapılan açıklamada politika faizinin 150 baz puan daha düşürülerek yüzde 10,5'e çekildiği duyuruldu. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 12'den yüzde 10,5'e indirilmesine karar vermiştir.

Jeopolitik risklerin dünya genelinde iktisadi faaliyet üzerindeki zayıflatıcı etkisi...