24 / 04 / 2024

kredi masrafları iade

kredi masrafları iade

Konut kredisi ve diğer ihtiyaç kredisi kullanan tüketicilerden talep edilen komisyon ve dosya masrafları Tüketici Derneklerinin girişimi sonucunda Yargıtayın aldığı karar ile iade ediliyor. Konut kredisi dosya masrafının iadesi ve detayları haberimizde...

Kredi kartı kullananlara Hakem heyetinden müjde geldi: Kart aidatları bu şekilde iade alınabiliyor! SON DAKİKA!

İstanbul'da bir müşteri, bir bankadan kredi kartı alırken "aidatsız kart seçeneği sunulmadan" kendisine verilen kart için alınan 473 TL'lik aidat ücretini tüketici hakem heyetine yaptığı başvurunun ardından iade aldı. İşte ayrıntılar...

Kredi kullananlar dikkat! O bedeller iade ediliyor

Kredi kullanan yüz binlerce kişiyi çok yakından ilgilendiren detay. Bazı bankalar kredi çeken firmalar ve vatandaşlardan çeşitli isimler altında bedeller alabiliyor. Konuya ilişkin açılan bir davada mahkemeden emsal bir karar geldi. İşte tüm detaylar...

Ticaret mahkemesinden bildiri! Kredi çekerken ödenen komisyonlar iade edilecek! 

Bankaların müşterilerine yönelik olarak 'masraf ve komisyon alacağı' adını verdiği ve kredi sözleşmelerinde belirtilmeyen komisyon tahsilatları konusunda, mahkeme tarihi bir karar verdi. Çeşitli komisyon bedeli altında tahsil eden bankalara bu haber üzücü bir nitelik taşıyor. İşte bildiri detayları.

Kredi kartı kullananlara duyuruldu! Yıllardır boşa ödenen paralar iade ediliyor!

Kredi kartı kullananlara duyuru yapıldı. Yıllardır boşa ödenen o paralar geri veriliyor. İşte detaylar!

İşte ihtiyaç kredisi almak isteyenlere tüyolar! Düşük faizli kredi alabilmenin yolları neler?

Yaz aylarında evlenmeyi düşünenler veya evlilik hazırlığında olanlar masraflarını karşılayabilmek için kredi arayışına girdi. Düşük faizli kredi kullanabilmek için ise bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. İşte, encazip.com ihtiyaç kredisi çekmeyi düşünlere yönelik çeşitli tüyolar verdi.

Kredi kartı kullananlar bu habere hemen bakın! Başvuran herkes 189 TL'sini geri alacak

Kredi kartı sahibi olan milyonlarca kişi için mahkeme emsal kararıyla önemli bir açıklama geldi. Senelik kart aidat masraflarına ait usuller tespit edildi.  İşte alınan kararın detayları.

Kredi kartı kullananlara müjde! E-Devlet’ten başvurarak bu parayı alabileceksiniz!

Bir kredi kartı sahibinin yıllık kart aidatının iadesi için başlattığı hukuk mücadelesinde mahkeme yurttaşın haklı olduğuna karar verdi. Emsal nitelikteki karar için haksız yere alınan 189 liralık kart aidatının yurttaşa iade edilmesi kararlaştırıldı.

Kredi kartı borcunu düzenli ödeyenlere müjde! 15 bin TL geri ödenecek!

Kredi borcuna sahip pek çok kişi bulunmaktadır. Kredi kartı borcunu düzenli bir şekilde ödeyenlere müjde. 15 bin TL iade edilecek. İşte detaylar!

Tüketici mahkemesinden şok karar! Kredi borcunu ödeyenlere 15 bin TL ödeme iade edilecek!

Bankalardan kredi kullanmış olan vatandaşlar için müjdeli bir haber var. Kredi borcu ödeyenlere iade yapılacak! Bazı bankalar, kredi borcunu zamanında ödemiş olan müşterilerine 15 bin TL veya daha fazla geri ödeme yapacak.

Konut kredilerinde limit yükseldi! Ev alacaklar hemen bakın! Sigorta masraflarından tasarruf edebilirsiniz!

Viennalife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Alternatif Dağıtım Kanalları Direktörü Murat Akçay, kredi kullanılabilecek üst limitin artmasıyla, hayat sigortalı kredi teklifi seçeneğiyle başvurmayı tercih eden tüketicilerin sigorta masraflarının da arttığını söyledi.

Bankalar için deprem gibi karar! Yakın zamanda kredi çekenler dikkat, bu kadar iade edilecek

Bankalar için deprem niteliğinde ancak vatandaşları sevindirecek bir haber geldi. 10 yıl içerisinde kredi çeken vatandaşlara geri ödeme yapılacak. İşte kredi çeken vatandaşları heyecanlandıran haberin detayları...

Albaraka'dan eğitim, kırtasiye ve ofis harcamalarında 50 TL iade kampanyası!

Harcamalarını ucuza getirmek isteyen vatandaşların için Albaraka kampanya yaptı. 9 Eylül-9 Ekim tarihleri arasında Albaraka bireysel kredi kartınız ile eğitim, kırtasiye, ofis malzemeleri sektöründe tek seferde yapacağınız 300 lira ve üzeri harcamalarınızda 50 lira iade kazanma fırsatı. İşte kampany

Kredi kartı ekstrelerini azaltmak isteyenler için 'taksit' detayı! 

Tatiller, okula hazırlık, ev ihtiyaçları, ek masraflar derken kredi kartı harcamalarının yoğun olduğu, limitlerin sonuna kadar tüketildiği bir zamandan geçiyoruz.

kredi masrafları iade Haberi

kredi masrafları iade

Konut kredisi dosya masrafının iadesi!

Kredi kuruluşlarının konut kredisi kullanan tüketicilerden farklı isimler altında dosya masrafı ve komisyon talep etmesine karşın Tüketici Dernekleri girişimleri doğrultusunda Yargıtay, bu hususu değerlendirerek 4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanunun 10/B maddesinde kredi kuruluşlarının talep ettiği masrafların ne olduğunun açık şekilde belirtilmesi gerektiği yönünde karar aldı. Ayrıca bugüne kadar tüketicilerden bu şekilde alınan konut kredisi dosya masrafının iade edilmesi gerekiyor. Peki konut kredisi dosya masrafının iadesi nasıl yapılıyor, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Alınan karar doğrultusunda bankalar yapılan kredi sözleşmelerinde zorunlu dosya masraflarının neler olduğunu ve miktarını ispatlamak mecburiyetinde kaldığı için, farklı başlıklar altında masraf talep edemiyor. Eğer zorunlu masraf dışında ücret alınmışsa tüketici konut kredisi dosya masrafının iadesini talep edebiliyor.


Bu şekilde keyfi olarak komisyon ve dosya masrafı...