18 / 04 / 2024

kredix.net

kredix.net

Türkiye'de yaklaşık iki yıl önce "Kredix.net" tarafından başlatılan "internet üzerinden bir günde kredi" uygulamasından bugüne kadar 200 bin kişinin yararlandığı bildirildi.

Flora Net Grup İnşaat Malzemeleri Reklam Organizasyon Tekstil Temizlik ve San.ve Tic.Limited Şti. kuruldu!

Flora Net Grup İnşaat Malzemeleri Reklam Organizasyon Tekstil Temizlik ve San.ve Tic.Limited Şti., Hasan Uğur tarafından 10 bin TL sermaye ile 21 Ağustos'ta Ümraniye, Armağan Evler Mahallesi'nde kuruldu.

Klas-Net Seyahat Turizm Nakliyat Akaryakıt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Klas-Net Seyahat Turizm Nakliyat Akaryakıt İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gökçen Ertuğrul tarafından 100 bin TL sermaye ile 20 Ağustos'ta Bayrampaşa, Büyük İstanbul Otogarı Altıntepsi Mahallesi'nde kuruldu.

Halk GYO 23,3 milyon TL net kar açıkladı!

Halk GYO, 2015 yılı Ocak-Haziran döneminde ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25 artış ile 23,3 milyon TL net kar açıkladı.

Net İnvest Gayrimenkul Danışmanlığı Anonim Şirketi kuruldu!

Net İnvest Gayrimenkul Danışmanlığı Anonim Şirketi, Mohammad Alwan Alalwanı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 5 milyon TL sermaye ile 3 Ağustos'ta Başakşehir, Ziya Gökalp Mahallesi 'nde kuruldu.

Net-brüt metrekare nasıl hesaplanır?

Net-brüt metrekare farkı özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sorunlarından biri. Brüt metrekareye otopark, hatta merdiven boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı metrekare bilgisi verilebiliyor.

Konut alıcısının en büyük sıkıntısı net-brüt metrekare farkı!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından 'net-brüt' metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, 'güveni' önde tutan inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Konut alıcısının kafası net-brüt metrekare konusunda karışık!

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından ‘net-brüt’ metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, güvenilir inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Net ve brüt metrekareler ayrı ayrı belirtilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge doğrultusunda, ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Bakanlıktan konuta net brüt metrekare ayarı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, konutta net brüt kavramına son noktayı koydu. Artık konut alınırken net brüt metrekareler sözleşmede ayrı ayrı yazılacak. İşte yeni düzenlemenin ayrıntıları...

Konutların net ve brüt metrekarelerinin belirtilmesi zorunlu olacak!

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak. Konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürü Selami Merdin bilgi verdi..

Konutlarda metrekare net ve brüt olarak ayrı ayrı belirtilecek!

Ön ödemeli konut satışlarında artık dairenin ve eklenti alanlarının net ve brüt metrekarelerinin ayrı ayrı belirtilmesi zorunlu olacak.

Maketten konut satışında net brüt tartışması sona eriyor!

Halk arasında “maketten satış” olarak bilinen ön ödemeli konut satışlarında süregelen “net-brüt” tartışmasında sona geliniyor. Yayınlanan genelgeyle, net ve brüt alanlar açıklığa kavuşturulacak..

Maketten ev satışı ‘net’ olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ön ödemeli konut satış sözleşmesindeki bağımsız bölümlerin “net” ve “brüt” alanlarıyla ilgili kafa karışıklığını gidermek amacıyla genelge yayınladı. İşte yapılan düzenleme...

kredix.net Haberi

kredix.net


Kredix.net Yönetim Kurulu Başkanı Fazıl Taboğlu, yaptığı açıklamada, ABD'de yılda 150 milyar dolarlık konut kredisi verilen sistemi 2005 yılının ekim ayından bu yana Türkiye'de uyguladıklarını anımsattı.


Halen Yapı Kredi, Finansbank, Fortisbank, Garanti Bankası ve Anadolubank ile sözleşmelerinin olduğunu belirten Taboğlu, sitelerine giren bir kişinin, internet üzerinden kendine uygun krediyi seçip, başvuru yaparak formu doldurduğunu, ardından doğrudan bankaya giderek kredisini alabildiğini ifade etti.


Taboğlu, siteye giren tüketicinin, kendileriyle sözleşme imzalayan bankaların kredi seçeneklerini karşılaştırarak ne kadar komisyon ödeyeceğini, ne kadar sigorta masrafı kesileceğini öğrenebildiğini ifade ederek, tüm bunları değerlendirmesinin ardından tüketicinin kendisine en uygun olan...