26 / 04 / 2024

kripto para güvenli mi

kripto para güvenli mi

Kısa sürede zengin olmak için kripto para borsasına yatırım yapmak isteyen bazı vatandaşlar tüm servetini kaybetti. İşte kripto para yüzünden mağdur olan vatandaşlar...

İngiltere'den flaş kripto para uyarısı!

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey son zamanda yatırımda gözde olan kripto para borsasına yönelik uyarıda bulundu. Bailey açıklamasında, "Eğer tüm paranızı kaybetmeye hazırsanız kripto paralara yatırın" dedi.

Kripto yatırımından kazandığı parayla ev yaptırdı!

Son günlerde yatırımın arttığı kripto piyasasında kimileri büyük kazanç elde etmek isteyen kimileri de sadece harçlığını çıkarmak istiyor. Kimileri de kazandığı coinlerle ev yaptırdı. İşte yatırımcıların kazanç hedefleri...

Kripto paralar için dikkat çeken uyarı: Hepsi batacak!

İlk çıktığında değeri centlerle belirtilen Bitcoin, şu anda 50 bin doların üstünde işlem görüyor. Herhangi bir resmi kurumla, merkez bankası ile ilişkisi bulunmayan, ilk merkeziyetsiz kripto para olan Bitcoin’in ardından dünya piyasalarına 9 binin üzerinde kripto para girdi.

Kripto paralar fırsat mı yoksa tuzak mı?

Son yıllarda oldukça yaygınlaşan dijital paralara ilişkin soru işaretleri, milyonlarca dolarlık Thodex vurgunuyla gittikçe arttı. Kripto para, kripto para borsası, coin, Bitcoin, altcoin, veri madenciliği gibi terimler neyi ifade ediyor? Bu paralar aracılığıyla herkes para kazanabilir mi?

Kripto paralara özel çalışma ekibi kuruldu! 

Devlet, kripto para için “çalışma grubu” kurdu. Kripto para özel ekibi bir süredir kripto varlıkları, platformlarını yakından takip ediyor. 

Kripto para soruşturmasında 17 şüpheli için 10 bin 888 yıl hapis istemi! 

İstanbul'da 2016 yılında hiçbir borsada işlem görmeyen kripto para üretimi yaparak yüksek kazanç vaadiyle 544 kişiyi yaklaşık 16 milyon lira ve 209 bin Euro dolandırdığı iddia edilen 17 şüphelinin 10 bin 888 yıl hapsi istendi. 

Kripto parada riskler neler?

400 bine yakın kişinin mağdur olması nedeniyle ülke gündeminin ilk sırasında yer alan kripto paraları ile ilgili riskler herkes tarafından merak ediliyor. Peki, kripto parada riskler neler? İşte detaylar...

Thodex en çok kimleri mağdur etti? 

Kripto para borsası Thodex’in işleme kapanmasıyla başlayan dolandırıcılık suçu ile ilişkili 60'dan fazla kişi gözaltına alındı. 400 bine yakın kişinin dolandırıldığı sistemde öğrenciden işletmeciye kadar birçok mağdur yer alıyor. 

Rasim Ozan Kütahyalı'dan kripto para açıklaması! 

Kripto para borsası Thodex sonrasında faaliyetlerinin durdurması sonrasında paylaşımda bulunan Rasim Ozan Kütahyalı, "Bitay" isimli bir paradan söz ederek, kendisine şikayetler geldiğini söyledi. 

Blockchain teknolojisi gayrimenkul sektörünü nasıl değiştirecek?

Türkiye son günlerde yaşanan dolandırıcılık nedeniyle kripto parayı ve avantajlarını konuşuyor. Peki kripto para ve blockchain teknolojisi gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Kripto para değişikliği normal ticareti etkiliyor mu?

Bahçeşehir Üniversitesi MBA Lisansüstü Öğretim Görevlisi Dinçer Karaca, 30 Nisan'da yürürlüğe girecek olan “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik’ hakkında değerlendirmede bulundu. 

Kripto paralar ve tehlikeler 8 soruda tüm detaylarıyla!

Kripto para birimi olan Thodex’te yaşananlar son zamanlarda Türkiye'nin gündeminde ilk sırada yer aldı. Thodex’in sahibi Faruk Fatih'in Özer, binlerce kişiye ait milyonlarca dolarla yurtdışına kaçtığı iddialara üzerine kripto paraya olan güven bir hayli azaldı.

Kripto para piyasalarında neler oluyor? Bitcoin’de yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında hareketli günler devam ediyor. En çok tercih edilen kripto para birimlerinden Bitcoin, zor geçen bir haftanın ardından haftanın ikinci gününde 26 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Gençler rotayı dijital paraya çevirdi: Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı!

Günümüzde kripto para kullanımı her geçen gün artıyor. Bu kapsamda, Kripto para yatırımı 18-25 yaş aralığında yüzde 55’lere çıktı. Konuyu Gate.io Pazarlama Müdürü Didem Gülyuva değerlendirdi. İşte detaylar...

Kripto para piyasalarının gözü FED toplantısına çevrildi!

Kripto para piyasaları, ABD merkez bankasından çıkacak faiz kararına odaklandı. FED geçen ay faiz oranını sabit tutma kararı almıştı.

E-ihracatta ve uluslararası ticarette kripto para ile ödeme giderek yaygınlaşıyor!

Düşük maliyeti, hızı ve güvenli olması nedeniyle uluslararası ticarette ve e-ihracatta kripto para ile ödemelere olan ilgi her geçen gün artıyor. Geçen yıl kripto para ile ödemeler yüzde 74 oranında artarken, gelecek dönemde kripto para ile ödemenin daha popüler hale gelmesi bekleniyor.

ABD kripto para borsası Coinbase'e dava açtı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto para borsası Coinbase'e kural ihlalleri nedeniyle  dava açtı.

Kripto para yatırımcılarına Mehmet Şimşek’ten kötü haber!

Yeni hükümette Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve gelen Mehmet Şimşek, kripto para yatırımcılarını üzecek. Şimşek'in kripto paraya yönelik söyledikleri yeniden gündem oldu.

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Kripto para yatırımcıları dikkat! Kripto paralar neden yükseliyor?

Her gün giderek artan takipçi sayısı ile kripto para piyasası gündemden düşmüyor. Peki kripto paralar neden yükseliyor?

Kripto para yatırımcılarına müjde! İflas ve hacklenme tehdine karşı varlıklar sigortalanacak!

Türkiye kripto para yatırımlarında dünyada ilk 5 ülke arasında yer alıyor. Son yıllarda sektörde yaşanan iflaslar nedeniyle kripto paralar eski parıltılı günlerini geride bıraksa da, hem sektörün gelişimi hem de yatırımcıları ilgilendiren güzel haberler gelmeye başladı.

Bitcoin’den beklenen kritik hamle! Kripto para piyasasından art arda sevindirici haberler!

Kripto para piyasalarındaki gelişmeleri ve Amerika’da cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam verisinin piyasalar üzerindeki etkilerini değerlendiren Bitay Araştırma Departmanı Analisti Betül Yavuz, yeni haftada kripto para piyasasında yaşanacakları aktardı.

Kripto para endüstrisinde bugünkü dikkat çekici gelişmeler!

Kripto para piyasasındaki son gelişmelerden derlenen haber özeti ile bugün kripto piyasasında neler olduğunu görebilirsiniz.

kripto para güvenli mi Haberi

kripto para güvenli mi

Kripto para sayesinde servetini katlayanlar olduğu gibi zarara uğrayanlar da oldu. Posta'da yer alan habere göre; kripto para borsası yüzünden evi ve arabasını kaybeden vatandaşlar bulunuyor. Bazı vatandaşlar kredi çekerken bazı vatandaşlar boşandı, kimileri de borç nedeniyle hayatına son verdi. Sağlıkçıdan işçiye, hukukçudan her kesimden iş sahibi vatandaşlar kripto para yüzünden tüm varlığını kaybetti.

Kripto para borsası yüzünden mal varlığını kaybeden vatandaşlar aynı cümleyi kuruyor: “Arkadaşlarımdan duydum, herkes yüksek kâr elde ediyordu.”

Mağdurlardan Mustafa Gider Bitcoin borsasında önce 250 bin TL’sini, daha sonra 65 bin TL ve arabasını, en son ise arkadaşından aldığı 35 bin TL’yi kaybettikten sonra bunalıma girdi. 

İstanbul Kağıthane’de evini satıp tüm parasını kripto paraya yatıran 50 yaşındaki emlakçı Caner Ünal ise tüm parasını kaybedince intihar etti.