25 / 04 / 2024

Kripto para mağduriyeti

Kripto para mağduriyeti

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...

Kripto pazarında neler oluyor: Uzmanlar arasında fikir ayrılığı!

Türkiye’deki Thodex krizi devam ederken, ABD Başkanı Joe Biden’ın sermaye kazançlarıyla ilgili vergi planı, kripto paralarda sert satışlar yarattı. Peki kripto pazarında neler oluyor? Uzmanlar ne diyor? İşte detaylar...

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

Kripto para borsası FTX'in iflası 2022'de sarsılan kripto para piyasası, Fed'in sıkılaşma döngüsünün sonuna geldiğine dair beklentiler ve ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonları ile bu sene hareketlendi. İşte haberin detayları...

Kripto para borsası Thodex'te mağdurların zararı toplam 258 milyon TL!

Kripto para borsası ‘Thodex’ üzerinden binlerce kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle Arnavutluk’ta yakalanıp Türkiye’ye iade edilen Faruk Fatih Özer’e ilişkin istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 bin 142 yıldan 40 bin 462 yıla kadar hapsini istenirken mağdurların zararının 258 milyon TL olduğu öğrenildi.

Kripto para piyasasında 38 milyon dolarlık yeni anlaşma imzalandı!

Kripto para piyasasında yeni bir anlaşma haberi geldi. Kripto para madencilik şirketinden 38 milyon dolarlık anlaşma haberi kripto borsasına bomba gibi düştü. İşte detaylar…

Kripto para bağımlılık mı? Gençler neden kaybetmesine rağmen yatırıma devam ediyor?

Kripto para piyasaları yaşanan dalgalanmalar ile sarsılırken, Z kuşağı olarak adlandırılan gençlerin en çok takip ettiği yatırım aracı kripto paralar ve NFT’ler oldu. Öte yandan birçok genç piyasada kaybetmesine rağmen kendini kripto paranın cazibesinden alamıyor.

Kripto para borsası saldırıya uğradı:34 milyon dolarlık BTC ve Ethereum çalındı!

Kripto para sektörü Türkiye'de olduğu gibi bütün dünyanın gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Kripto para sektörü hemen herkesin ilgi duyduğu bir alan olmasının yanında bildiğimiz geleneksel piyasalardan değişik ve tam kanuni altyapıları olmadığı sebebiyle zaman zaman mağdur haberlerini duyuyoruz.

Kripto para borsasındaki büyük hırsızlık ve dolandırıcılığa suç örgütü davası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para borsasında hırsızlık ve dolandırıcılık yaparak, toplamda 72 kişiyi mağdur eden 13 sanık hakkında, 378 yıldan 763 yıla kadar değişen hapis cezaları talep edildi.

Kripto para yasa tasarısıyla neler değişecek?

Kripto para piyasalarına olan ilginin artmasıyla birlikte, kripto para dolandırıcılıkları da arttı. TBMM'ye gelmesi beklenen kripto para yasa tasarısının bu mağduriyetleri engelleyebileceği belirtiliyor. Peki kripto para dolandırıcılıkları nasıl yapılıyor? Yeni yasa ile neler değişecek?

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

Hatay'da kripto para operasyonu: 2 gözaltı!

Hatay'da son zamanlarda sık sık gündeme gelen 23 kripto para üretim cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak toplamda 2 kişi gözaltına alındı.

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

WhatsApp kripto para transfer özelliğini ABD'de hizmete açtı!

WhatsApp, kripto para transfer özelliğini ABD'de sınırlı sayıda kullanıcısının hizmetine sundu.

IMF'den küresel kripto para düzenlemesiyle ilgili uyarı!

Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel kripto para düzenlemesinin kapsamlı ve koordineli olması gerektiğine, koordineli olmayan düzenleyici tedbirlerin istikrarı bozucu sermaye akışlarını kolaylaştırabileceğine dikkat çekti.

Kripto para mağduriyeti Haberi

Kripto para mağduriyeti

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Kripto paralar daha çok insanı mağdur edecek" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 7 maddelik analizi...

1) "Kripto paralardan çok insan mağdur olacak" dediğimde "Hocam sen eski kafalısın. Bu işlerden anlamıyorsun" diyenler vardı.

Neredeler şimdi?

2) Bir kez daha tekrarlıyorum. Bu birinci dalga. Bu dalgaların devamı var. Filmin sonunda 100 binlerce insan kripto para mağduru olacak.

3) Yatırım bilgi ve sabır işidir. Binlerce yıldır yatırımın temel prensibi budur. Kısa sürede çok para kazanmak isteyenlere yardımcı olmaya gönüllü çok insan çıkar:)

4) Kripto paraların yükseliş eğiliminde olduğu süreçte gelen bir düzeltmede Thodex gibi Türkiye'nin en büyük kripto para organizasyonlarından biri çöktü. Düzeltme biraz daha derinleşirse çöküşlerin devamı...