25 / 04 / 2024

kripto para

kripto para

İngiltere’nin biri olan bankalarının yüzde 50’sinden fazlası, dijital para birimi işlemlerini kolaylaştırıyor. Finder verileri, İngiltere’de dijital para birimlerinden herhangi birine haiz 4,1 milyon İngiliz olduğunu belirtiyor.

Kripto para eriyor! Zarar bu sefer büyük!

Yaklaşık bir sene önce tarihi yaşayan kripto paralar uzun zaman dilimli düşüş trendinin sonrasında durgun seyre geçti. İşte detaylar…

Google'da kripto para dönemi!

Coinbase ile iş birliği yapan Google, bazı kullanıcıları için kripto para ile ödeme yapılmasını kabul etmeye başlıyor.

Ethereum'dan Altcoinleri yükseltecek hamle!

Ethereum düşen trendini kırabilecek mi? Altcoinler'de yükseliş başlayacak mı? Ethereum'un kaderi...

Kripto para yatırımcıları dikkat! Bitay tek tek duyurdu! İşte güvenlik ipuçları

Türkiye’nin kripto para borsası Bitay, yayımlamış olduğu analizde kripto para yatırımcılarının güvenlikleri için dikkat etmesi gereken ipuçlarını yer verdi. İşte detaylar…

Bitcoin sonunda eşiği aştı! Kripto paralarda neler oluyor?

Kripto piyasalarında Çarşamba günü Amerika hisse senetleriyle birlikte yükselmeye devam ederken, S&P 500 de Nisan 2020’den bu yana en büyük iki günlük kazancını yakaladı. Bitcoin son 24 saatte yüzde 3’lük bir artışla nihayetinde 20 bin dolarlık psikolojik eşiğe geri döndü.

Kim Kardashian’a 1,2 milyon dolarlık kripto para cezası!

ABD'li ünlü reality şov yıldızı Kim Kardashian kripto reklamı yüzünden "kripto parayı övmek" suçundan 1,2 milyon dolarlık para cezasına çarptırıldı. İşte detaylar...

Büyük rallinin nefesi Ethereum'un ensesinde!

Önde gelen kripto para analistleri, önde gelen altcoin Ethereum'un (ETH)  fiyat analizini gerçekleştirdi. Birçok uzmana göre, önümüzdeki haftalarda Ethereum için  büyük bir ralli olabilir! İşte ayrıntılar...

Türk kripto parası dünya piyasasına giriyor!

Tamamen yerli yazılımcılar tarafından üretilen Türk kripto para birimi ABG coin’in yüzde 60’ıDubai’nin kurucu ailelerinden El Maktum ailesinin sahibi olduğu Centurion & Co Dubai – UAE satıldı. Şirketi Türk coinin dünya piyasasına sunmaya hazırlanıyor.

Chelsea'yi alamayan Türk iş insanından yeni bomba!

Geçtiğimiz günlerde İngiliz futbol devi Chelsea'ye satın almak istediğini açıklayan ama resmi tekliflerde adı olmadığı için reklam yaptığı konusunda eleştiri oklarını üzerine çeken ünlü iş insanı Muhsin Bayrak, şimdi de yeni bir haber ile gündeme geldi.

Apple'dan izin çıktı: 2,3 milyar dolarlık piyasa değeri var!

Apple’dan 2,3 milyar dolarlık piyasa değeri biçilen NFT uygulamalarının App Store’da sunulmasına izin çıktı.

Bitcoinde en kötü senaryo için tarih verdi

Kripto para birimlerinin tahmini piyasa değerinin yaklaşık yüzde 40’ını kapsayan Bitcoin, 2021 kasım ayında 69 bin dolar seviyesini gördü. Uzun süren çöküşten sonra son dönemde bir miktar yükselerek 25 bin doları geçen bitcoin şimdi de 20 bin doların altına düştü. 

Kripto para borsasında tüm zamanların en düşük seviyelerine indi

Bybit tarafından haftanın son iş gününde açıklanan değerlendirmede BTC ve ETH’da son bir günde yaşanan gelişmelere ve Ethereum birleşmesinin piyasaya olan etkilerine değiniliyor: Merge’ün tamamlanmasından saatler sonra kripto piyasasında büyük düşüş yaşandı. 

Kripto parada deprem! Bitcoin’de sert yükseliş! Bundan sonra ne olacak?

Kripto parada rüzgar, tersine döndü, yükseliş başladı. 18 ayın dibine gören kripto para piyasalarında düşüşü fırsat bilen yatırımcılar alım yaparken, Fed ve AMB’nin enflasyon ile mücadele kapsamı dahilinde faiz artırımına gitmeleri sonrası artışlar devam ediyor.

Rusya'dan yaptırımlara yönelik kripto para hamlesi! Uluslararası ödemelerde kripto yasallaşsın!

Rusya'dan kripto paralara ilişkin dikkat çeken hamle. Rusya kripto paralarla uluslararası ödemeleri yasallaştırmak için adım atılması gerektiğine dikkat çekti.

Kayseri'de kaçak kripto para operasyonunda 6 zanlı yakalandı!

Kayseri'de son zamanlarda sık sık gündeme gelen kaçak kripto para üretimi yapanlara yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonda toplamda 6 zanlı gözaltına alındı.

Kripto para borsasında satışlar hızlandı!

Lider kripto para birimi Bitcoin'in hızlı düşüş yaşaması diğer kripto paraları da olumsuz etkiledi.  Kripto para piyasalarında sert satışlar yaşanmaya başladı.

Mustafa Elitaş kripto para uzmanlarını dinleyecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para konusunda uzman isimlerle, Meclis'te bir araya geliyor.

Kripto para yasası meclise gelmek için gün sayıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kripto para piyasalarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kripto para yasasının da hazır olduğuna, yakında meclise geleceğine dikkat çekti. 

Donald Trump'tan kripto para açıklaması!

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump kripto para piyasasını çok tehlikeli bulduğunu açıkladı. 

Kripto para dolandırıcılıkları soğuk cüzdana talebi artırdı!

Coinoxs kurucularından Can Azizoğlu, kripto para varlıklarının sıcak cüzdanlarda tutulmasının, güvenliğin kripto para piyasalarına bırakılması anlamını taşıdığını belirtti.

BAE kripto para merkezi olmak için görüşmelere başladı!

Kripto para piyasasının merkezi olmak isteyen  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Asyalı şirketler ile görüşmelere başladı.

Kripto para borsalarının kaptanı ABD mi?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, ABD ve kripto para regülasyonlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazıda ABD'nin kripto paralara ilişkin düzenlemelerini anlattı. 

Kripto para piyasaları 2022'de toparlanacak mı?

Bitcoin’de son durum ne? Kripto piyasası 2022’de toparlayabilir mi? İşte kripto para piyasasıyla ilgili beklentiler...

Miami ve New York arasında kripto para yarışı!

Kasım'da bir sonraki maaşını Bitcoin üzerinden alacağını duyuran Miami Belediye Başkanı Francis Suarez, kente yeni kripto para birimi MiamiCoin üzerinden para toplayarak bu konuda lider olmak istiyor.

Hatay'da kripto para operasyonu: 2 gözaltı!

Hatay'da son zamanlarda sık sık gündeme gelen 23 kripto para üretim cihazı ele geçirildi. Olayla ilgili olarak toplamda 2 kişi gözaltına alındı.

Kripto para saldırıları büyüyecek!

2022 finansal tehdit tahminlerini açıklayan araştırmacılar hedefli kripto para birimi saldırılarının büyüyeceğini belirtti. 

İran milli kripto para çıkarıyor!

İran Merkez Bankası, ülkeye ait kripto para çıkarmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

kripto para Haberi

kripto para

İngiltere’de kripto varlıklar, Birleşik Krallık Hükümeti’nin dijital paraların mülkiyeti, kullanımı ve ticareti mevzusundaki müsamahakar tavrının keyfini sürüyor. İngiltere’nin önde gelen bankalarının yüzde 50’sinden fazlası, dijital para birimi işlemlerini kolaylaştırıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere bakılırsa, Cezayir, Bangladeş, Bolivya, Mısır, Endonezya ve Gana şeklinde dijital para birimlerinin yasaklandığı ülkelerden farklı olarak İngiltere, son aşama değişken ve volatil olan dijital mevcudiyet sınıfı için kapılarını aleni bırakıyor. Bunda İngiltere’nin, ülkeyi bir dijital mevcudiyet cazibe merkezine dönüştürmek amacıyla kriptolar için düzenleyici bir ortam oluşturmaya çalışmasının etkisi olduğu kabul ediliyor. En önemlisi ise İngiltere’de kripto para borsaları vasıtasıyla piyasaya giren yatırımcı sayısında da son dönemde bariz bir artış görülüyor.

Bitcoinist’ten Christian Encila’nın haberine nazaran, bugün, dijital paralarla ilgilenen işletmelerin Finansal Yürütme Kurulu'ndan (Financial Conduct Authority - FCA) kayıt...