20 / 04 / 2024

Krumovgrad

Krumovgrad

Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci: "Mevcut cami bize yetmiyor. Biz de yeri aldık. Ama 10 senedir inşaat için izin bekliyoruz. Maalesef belediyeden anlayış göremedik"

Krumovgrad Haberi

Krumovgrad

Bulgaristan'da Müslümanlar Ramazan ayının son günlerini coşkulu bir şekilde yaşarken, ülkenin güneyindeki Koşukavak (Krumovgrad) kentinin cemaati Kadir Gecesi-nde yeni bir camiye kavuştu. Ancak başkent Sofya'daki Müslümanlar, arsası hazır olan ikinci caminin inşaatı için 10 yıldır belediyeden izin bekliyor.


Hayırseverlerin bağışları ile yapımı tamamlanan 200 kişi kapasiteli caminin açılışına Koşukavak halkı ve Bulgaristan Müslümanları Başmüftülüğü yetkilileri katıldı. "Bayram Ak" ismi verilen yeni caminin hizmete girmesi dolayısıyla AA muhabirine konuşan Bulgaristan Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci, "Kadir Gecesi-nde iki Kandilimiz oldu. Biri Kadir Gecesi, bir de cami açılışı" dedi.


Bulgaristan'daki Müslümanların Ramazan ayı nedeniyle yoğun duygular yaşadıklarını dile getiren Başmüftü Haci, "Bu mübarek caminin, bu mübarek gecede açılışını yaptık. Umarız ki, inşallah bu cami cemaatsiz kalmayacak. Burada yapılan ibadetler de kabul olacak. İnanıyoruz ki...