28 / 03 / 2024

Kruvaziyer turizm projeleri

Kruvaziyer turizm projeleri

Global Yatırım Holding AŞ'ye bağlı Port Akdeniz Antalya Limanı Genel Müdürü Özgür Sert, Antalya'ya ocak-ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 turistin geldiğini söyledi.

Kruvaziyerle yılın ilk 5 ayında yaklaşık 100 bin turist geldi!

Turist sayısı ile İstanbul, Kuşadası ve de Antalya limanlarını geride bırakan İzmir Alsancak'a, yılın ilk 5 ayında 43 gemi ile 100 bine yakın yolcu geldi.

Dev kruvaziyer Bodrum'u yabancı turistle doldurdu

BM Dünya Turizm Örgütü'nün 2021 verilerine göre, dünyanın en çok turist alan ülkeleri sıralamasında Türkiye 4'üncülüğe yükseldi. Türkiye "fine dining" amacıyla seyahat edenlerin tercihi olma yolunda hızla ilerliyor. Son olarak Bodrum'a dev kruvaziyer yanaştı.

İsra Holding'in AVM ve turizm projeleri bakanlara tanıtıldı!

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği üyesi olan İsra Holding’in alışveriş merkezi ve turizm projelerini tanıttı.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Kruvaziyer limanlarıyla İstanbul'a 800 bin turist gelecek!

AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, "Bir turist normalde 650 dolar harcarken, kruvaziyer turisti 2 bin ile 5 bin dolar arasında harcama yapıyor. Yenikapı Kruvaziyer Limanı sayesinde kentin turizm hedeflerine daha da yaklaşılacak" dedi...

Princess Kruvaziyer Turizm Organizasyon Limited Şirketi kuruldu!

Princess Kruvaziyer Turizm Organizasyon Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Tolgar Bıyıklı tarafından kuruldu. 

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Antalya'nın mega projeleri Katar'da tanıtılacak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, “EXPO Turkey by Qatar 2018” Fuarı’na katılmak üzere Katar’agitti. Türel, fuarda Katarlı yatırımcılara Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Tünektepe gibi vizyon projeleri anlatacak.

Galataport, İstanbul’un en değerli projelerinden biri olacak!

"Şu dönemde Galataport projesini yapıyorsunuz Doğuş Grubu’yla. Günde 2-3 gemi gelirken İstanbul’a, artık kruvaziyer turizm bitiş noktasına geldi. Biz ne yaptık? diyor musunuz?" sorusuna İş adamı Serdar Bilgili, "Galataport İstanbul’un en değerli projelerinden biri olacak" dedi.

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Antalya'nın vizyon projeleri ticareti canlandıracak!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Doğu Garajı, Nekropol, Balbey, Kent Müzesi projeleri ile Boğaçayı, Kruvaziyer Liman, Konyaaltı Sahili vizyon projelerinin esnafın ticaretini canlandıracağını söyledi.

Üsküdar'da markalı konut projeleri tam gaz!

Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi dev ulaşım yatırımları sayesinde Avrupa yakasındaki tarihi yarımadaya yakınlaşan Üsküdar, yatırımcıların yeni gözdesi oldu. Üsküdar’da markalı konut projeleri, sağlık ve turizm yatırımları tam gaz sürüyor. Belediye ise, tarihe ve doğaya saygılı bir dönüşüm planlıyor.

Antalya'ya kruvaziyer ve yat limanı yapılacak!

Türkiye'nin dünyaca ünlü turizm kenti Antalya'ya yapılacak kruvaziyer ve yat limanı için deniz ile kara zemin etüdü çalışmalarına başlandı.

Aydın’a turizm projeleri geliyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esra Boğazlıyan bugünkü yazısında Aydın Belediye Başkanı Özlem Çercioğlu ile röportaj gerçekleştirdi. Çercioğlu, bölgedeki projeleri anlattı.

Kruvaziyer turizm projeleri Haberi

Kruvaziyer turizm projeleri

Mısır, İsrail, Lübnan gibi ülkelerde yaşanan sıkıntıların Akdeniz çanağındaki kruvaziyer turizmini olumsuz etkilediğini belirten Sert, "Kruvaziyer yolculuğunda, Antalya'ya geldiğiniz zaman son noktadasınız. Doğuda güvenlik riski nedeniyle gidecek yer kalmadı maalesef" dedi. 

Geçen yılla aynı Antalya'da kruvaziyer turizminde geçen yıla göre küçülme veya büyüme bulunmadığını fakat Türkiye genelinde yüzde 30'ün üzerinde daralma olduğunu belirten Sert, "Antalya Limanı'na ocak-ağustos döneminde 45 kruvaziyer ile 133 bin 997 yolcu geldi, sene sonuna kadar geçen yılki rakam olan 170 bin yolcuya ulaşacağımızı ümit ediyoruz" diye konuştu. 


Milliyet...