23 / 04 / 2024

KSÜ Merkez Cami inşaatı hızla yükseliyor

KSÜ Merkez Cami inşaatı hızla yükseliyor

KSÜ Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan ve yöneticileri ile birlikte 16 Haziran 2015’te atılan, tamamlandığında Kahramanmaraş en büyük ikinci camisi olacak olan KSÜ Merkez Cami inşaatı hızla yükseliyor.

Tuzla Merkez'deki 12 bin metrekarelik rezerv yapı alanının 1/5.000 ve 1/1.000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Merkez (Cami)Mahallesi Sınırı İçerisinde Bulunan Yaklaşık 1.20 Hektarlık Rezerv Yapı Alanına İlişkin 1/5.000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1.000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Merkez Bankası'ndan dövize 5. müdahale!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı açıklamada döviz kurlarındaki sağlıksız fiyat oluşumları sebebiyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini belirtti.

Merkez Bankası'ndan dolara 4. müdahale geldi!

Merkez Bankası'ndan piyasaya dördüncü müdahale geldi. Açıklamada; ''Sağlıksız piyasa oluşumu sebebiyle piyasaya müdahale ediliyor" ifadelerine yer verildi.

TOKİ Uşak Merkez 729 konut ihalesi yarın!

Uşak İli Merkez İlçesi Karaağaç Mahallesi 729 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 10:00'da yapılacak.

TOKİ Karaman Merkez 265 konut ihalesi bugün!

Karaman İli Merkez İlçesi Bölükyazı Köyü 265 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün yapılıyor.

TOKİ Bartın Merkez 158 konut ihalesi 6 Ocak'ta!

Bartın İli, Merkez İlçesi 158 Adet Konut, 2 Adet Dükkan, 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 6 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

TOKİ Karaman Merkez 265 konut ihalesi bugün!

Karaman İli Merkez İlçesi Bölükyazı Köyü 265 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

Sivas'taki AVM'li camii inşaatı hakkında suç duyurusu yapıldı! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Sivas Tarihi Kent Merkezi’nin dokusunda tahribata yol açacağı ve kent hafızasını onarılamaz şekilde değiştireceğini ileri sürerek Sivas Merkez Cami Alışveriş Merkezi inşaatı için suç duyurusu yaptı...

Mardin Merkez Çarşı Camii tekrar inşa edilmek üzere yıkıldı!

Mardin Derik'te yeni cami inşa edileceği için Merkez Çarşı Camisi yıkıldı. Yıkım sırasında bulunan küpler, 'hazine bulundu' söylentisine sebep oldu. Çok sayıda vatandaş enkaza akın etti...

Merkez Bankası'nın Levent'teki arsasında camii inşaatı başladı! 

Merkez Bankası’nın Beşiktaş Levent’teki 18 dönümlük arazisinde cami inşaatı başlatıldı. Merkez Bankası‘na ait olduğu belirtilen alana cami yapılabilmesi için arazinin mülkiyeti Milli Emlak‘a verildi. Caminin inşaatını ise ASL İnşaat üstlendi...

Londra Cambridge Merkez Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Londra'da Cambridge Merkez Cami açılışı gerçekleştirdi. Erdoğan, "Cambridge Cami 5272 metrekare, bin 300 kişilik kapasiteye sahip. Çevre hassasiyeti, güneş panelleri ile Avrupa'nın ilk çevre dostu camisidir" diye konuştu.

KSÜ Merkez Cami inşaatı hızla yükseliyor Haberi

KSÜ Merkez Cami inşaatı hızla yükseliyor

2500 metrekare alana sahip 5 bin kişilik caminin bir an önce hizmet verir hale gelmesi için çalışmalar sürüyor. Rektör Deveci çalışmalar hakkında bilgi almak ve işleyişi hızlandırmak için atılması gereken adımları görüşmek üzere İl Müftüsü Muhammed Gevher, KSÜ Merkez Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Şirikçi, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven ve İnşat ühendisi Mehmet Kısakürek ile bir araya geldi.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmede Üniversiteyi camisiyle en kısa sürede buluşturmak amacıyla, cami yapımına katkı sağlayacak hayırsever iş adamları ile görüşme kararı alındı. Ayrıca üniversite camisine yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşların gerek Abdülhamit Han Camii İmam-Hatibi ve KSÜ Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ömer Faruk Şirikçi ve gerekse rektörlük aracılığıyla yardımlarını yapabilecekleri belirtildi.

KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş...