25 / 04 / 2024

kübada ne kadarlık yatırım yapıldı

kübada ne kadarlık yatırım yapıldı

Küba Dış Ticaret Bakanı Rodrigo Malmierca Diaz, ülkesinin, çiftçilikten otomobil üretimine kadar 246 projenin hayata geçirilmesini istediğini ve bunun, 8,7 milyar dolarlık yatırım gerektireceğini açıkladı.

Pasifik GYO, 2023'te 94 adet konut ile 124 adet ticari alanı 3.6 milyar TL'ye sattı!

Pasifik GYO, son finansal tablolarında yer alan aktif toplamının yüzde 2'sini aşmayan alım, satım kiralama rakakmlarını açıkladı. Peki şirket 2023 yılında ne kadarlık satış yaptı? Kaç bağımsız bölüm satıldı? İşte o rakamlar...

ÖTV düzenlemesinin ardından elektrikli otomobillere 500 bin TL indirim! Sıfır elektrikli araç alacaklara müjde! 

Resmi Gazete’de yayımlanan kararla beraber elektrikli otomobillerde ÖTV düzenlemesine gidildi. Peki araçlarda ne kadarlık bir fiyat düşüşü yaşanacak? İşte ayrıntılar...

Vakıf GYO'dan Tablo Adalar ve Cubes Ankara'da ilk 9 ayda 2.4 milyar TL'lik satış!

Vakıf GYO, 2023 yılının ilk 9 ayına ilişkin finansal rakamlarını duyurdu. Peki Vakıf GYO hangi projesinde ne kadarlık satış yaptı? İşte ayrıntılar...

Hisseli tapusu olanlar dikkat! Bunlara dikkat etmezseniz elinizdeki her şey gidebilir!

Hisseli tapu, aynı gayrimenkul üzerinde birden çok kişinin belirli oranlarda mülkiyet haklarına sahip olduğu bir tapudur. Tapu sicilinde, her hissedarın bu gayrimenkulde ne kadarlık bir paya sahip olduğu kayıtlıdır. Bu tapuda bazı dikkat edilmesi gereken noktalar ve alınması gereken önlemler vardır.

Sasa’dan hisse geri alım kararı! Ne kadarlık hisse alıyor?

Dün duyurulan yeni kararların ardından, Borsa İstanbul’un en çok takip edilen şirketlerinden Sasa, azami fon tutarı 500 milyon TL olan hisse geri alım programı açıkladı.

Almanya’ya ihracatta rekor kırıldı, bakın en fazla hangi ürün satıldı!

Geçtiğimiz sene Türkiye’nin Almanya’ya yaptığı ihracatta tarihi rekor kırıldı. Peki 2022’de Türkiye’den Almanya’ya ne kadarlık ihracat yapıldı ve en çok hangi ürün satıldı?

Trend GYO ilk 3 ayda ne kadarlık satış gerçekleştirdi?

Trend GYO tarafından 1 Ocak 2022-31 Mart 2022 dönemine ilişkin Gelir Tablosunu yayınladı. Yayınlanan gelir tablosuna göre şirket, bu dönemde 17 milyon 962 bin TL'lik yurt içi satış gerçekleştirdi. 

Bakan Kurum'dan Kanal İstanbul'la ilgili şok açıklama! Katarlılar ne kadar yer aldı?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum son zamanlarda sık sık gündeme gelen Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Katarlıların Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldığını açıkladı. Peki Katarlılar Kanal İstanbul'dan ne kadarlık alan aldı?

Mistral GYO ilk 3 ayda ne kadarlık satış yaptı?

Mistral GYO, 31 Mart 2022 tarihi itibarıyla yurt içi satışlardan 30 milyon 689 bin 177 TL gelir elde etti.

Ecrimisil davası ne kadar sürer?

Ecrimisil davası, bir kimsenin bir taşınmazı haksız yere kullanması nedeni ile açılır. Bu davayı açanlar ne kadarlık bir süre zarfında sonuçlanacağını merak ediyor. Peki, ecrimisil davası ne kadar sürer?

Kira kaç gün gecikirse ihtar çekilir?

Taşınmazını kiraya veren ancak kira bedelinin tahsilinde zorluk yaşayanlar kiracısına ne kadarlık bir gecikme halinde ihtar çekebileceğini merak ediyor. Peki, kira kaç gün gecikirse ihtar çekilir?

Akiş GYO 2021'de ne kadarlık hasılat elde etti?

Akiş GYO tarafından yayınlanan finansal raporlara göre; şirket 31 Aralık 2021 tarihinde sona eren hesap döneminde 415 milyon 948 bin 894 TL hasılat elde etti. 

Emlak Konut GYO, 2021'de ne kadarlık satış gerçekleştirdi?

Emlak Konut GYO, 31 Aralık 2021 tarihli gelir tablosunu yayınladı. Peki Emlak Konut GYO'nun yurt içi satışları ve net satışları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

kübada ne kadarlık yatırım yapıldı Haberi

kübada ne kadarlık yatırım yapıldı


Güney Amerika ülkesi Küba, nakit sıkıntısı çeken merkezi planlı ekonomisini canlandırmak için uluslararası şirketlerin yaklaşık 9 milyar dolar yatırım yapmasını istiyor.  Küba Dış Ticaret Bakanı Rodrigo Malmierca Diaz, ülkesinin, çiftçilikten otomobil üretimine kadar 246 projenin hayata geçirilmesini istediğini ve bunun, 8,7 milyar dolarlık yatırım gerektireceğini açıkladı.  


Diaz'ın Uluslararası Havana Fuarı'nda duyurduğu proje listesi, sosyalist Küba'nın, yabancı sermaye arzusunu gösteren son adım olarak değerlendirildi. Bu adımlar arasında, yatırım koşullarını rahatlatan yasa ve Havana'nın batısında Mariel Limanı'nda özel bir ticaret bölgesi oluşturulması da yer alıyor.  


Kübalı yetkililere göre, bu sene yüzde biri geçmesi beklenmeyen ekonomik büyüme oranını artırmak için yabancı yatırımın yılda 2 milyar dolara ulaşması gerekiyor....