20 / 04 / 2024

Kulelinin bacası

Kulelinin bacası

1989 yılında Kuleli'nin bahçesine 62.5 metre yüksekliğinde ruhsatsız olarak baca inşa edilmiş. Büyükşehir Belediyesi'nden ruhsat alınmadan yapılan 62.5 metre uzunluğundaki merkezi ısıtma bacası, belediye yetkililerini kara kara düşündürmüş.

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Türkiye’de bacasız sanayisi her geçen yıl yükseliyor.  Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç haline geldi. İşte detaylar..

Apartmanlarda ortak alan tadilatı için oylama gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Apartmanımızda merkezi sistemden bireysele dönüşüm kararı alındı. Tüm daireler kombi sistemine geçti. Kazan bacası tamamen işlevsiz kaldı. Baca kanalını yıkmak istiyorum. İşlevsiz kalan baca kanalının, dairelere katılması mümkün mü?' sorusunu yanıtladı.

Akfen GYO’nun otel kira gelirleri yüzde 90 arttı!

Türkiye’nin bacasız sanayisi turizmde gelen turist sayısı bakımından son birkaç yıldır yaşanan durgunluğun bu yıl yerini dev artışa bırakması turizm şirketlerinde büyümeyi getiriyor. 

TEKNOSAB'da ilk fabrika teslimleri başlıyor!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Remzi Topuk, "TEKNOSAB'da Allah kısmet ederse bu yılın sonuna kadar ama 1 tane, ama 2 tane, ama 15 tane fabrikanın bacasının tütmesini hedefliyoruz." diye konuştu.

Norveçli emlak komisyoncusu aldığı evin bacasında 35 bin Euro buldu!

Norveçli emlak komisyoncusu Vemond Thorkildsen üç arkadaşı ile evin tamirat gereksinmesini incelerken şömine bacasının içinde posta zarflarının içine doldurulmuş 325 bin Norveç kronu buldu.

Ordu'da Hes inşaatında mağdur kalan işçiler kurtarıldı!

Ordu'da, HES baraj inşaatının denge bacasında mahsur kalan 4 işçi, Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri tarafından kurtarıldı.

Bolu Hilton Otel'in temeli bu ay içinde atılacak!

Bürokrasi ve sivil toplum örgütlerinin yıllardır bacalı mı, bacasız sanayi mi tartışması devam ede dursun, Bolulu iş adamları tavırlarını bacasız sanayiden yani turizmden yana koydu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden baca temizliği kampanyası!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentlilere baca temizliklerini yaz sezonunda yaptırmalarını öneriyor. İtfaiye Dairesi Başkanlığı yetkilileri, 15 Eylül tarihine kadar bacasını temizleten Ankaralılara fiyatlarda yüzde 25 indirim yapılacağını bildirdi.

Türk şömine kralından avrupa'ya ilginç tasarımlar!

800 farklı şömine tasarlayan, bacasız şömineyi Türkiye'de ilk kez üreten Hürsan, dünya şömine liginin zirvesine çıktı. Başta Fransa olmak üzere 20'den fazla ülkeye ihracat yaptı

Remzi Aydın: Eyüp, yeni teleferik hattı ile rahatlayacak!

Eyüp'ün simgelerinden olan teleferik hattına yenileri eklenecek. Remzi Aydın, "bacasız sanayi" olarak nitelediği teleferik projelerinin, ekonominin canlanmasına katkısının yanında kültürel ve sosyal iletişimi de sağladığına işaret etti.

1989 yılında Kuleli'nin bahçesine ruhsatsız yapı yapılmış!

1989 yılında Kuleli'nin bahçesine 62.5 metre yüksekliğinde ruhsatsız olarak baca inşa edilmiş. Büyükşehir Belediyesi'nden ruhsat alınmadan yapılan 62.5 metre uzunluğundaki merkezi ısıtma bacası, belediye yetkililerini kara kara düşündürmüş.

Aliağa Kyme Antik Kenti ile tarih turizmi canlanacak!

Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Aliağa, petrol ve demir çelik üretimi gibi sahip olduğu sanayi potansiyelinden sonra gözünü bacasız sanayi olarak nitelendirilen turizme dikti.

1978 yılında İstanbul Ekmek Fabrikası'na baca yapmayı unutmuşlar!

1978 yılında İstanbul Belediye Ekmek Fabrikası, inşaatı sırasında bacaları unutulduğu için hizmete açılamamış. Edirnekapı'da 139 milyon liraya kurulan fabrika, 28 bacası inşa edildikten sonra üretime başlayacakmış.

Kulelinin bacası Haberi

Kulelinin bacası



62.4 metre yüksekliğindeki yapı, ruhsatsız


Kuleli'nin bacası


62.5 metre... Kuleli Askeri Lisesi bahçesinde ruhsatsız olarak inşa edilen 62.5 metre yüksekliğindeki merkezi ısıtma bacası, belediye yetkililerini kara kara düşündürüyor.




Kuleli'nin bacası


     Ferit FARSAKOĞLU


   KULELİ Askeri Lisesi'nin bahçesinde yükselen 62.5 metre uzunluğundaki ruhsatsız yapı sıkıntı yarattı. Yapılan inceleme sonunda, merkezi ısıtma sisteminin bacası olarak nitelendirilen yapı için Büyükşehir Belediyesi'nden gerekli izin alınmadığı ortaya çıktı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Nurettin Sözen, normal prosedürün takip edileceğini belirterek, ''Ortak hükümler ve...