19 / 04 / 2024

Kültür Sanat-Sen

Kültür Sanat-Sen

Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası, AKM için suç duyurusunda bulundu

Kültür Sanat-Sen'den AKM davası

Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, AKM için hazırlanan yeni avan projesinin iptali ve yürütmenin durdurulması için dava açtıklarını bildirdi.

AKM'nin açılması için İstanbul 2010'dan haber bekleniyor

AKM'nin bir an önce açılmasıyla ilgili çalışmaları yürütebilmek için İstanbul 2010 Ajansı'ndan haber bekleniyor

AKM 2010'a yetişmiyor!

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) onarım ihalesi sonucunun kamuoyuna duyurulduğu gün İstanbul 9. Bölge İdare Mahkemesi, yaklaşık 65 milyon TL'ye ihale edilen projenin yürütmesini durdurdu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Kayseri Kalesi Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Restorasyon çalışmaları tarihi Kayseri Kalesi, 6 sene aranın ardından kültür ve sanat merkezi olarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Hatay Meclis binası kültür-sanat merkezi oluyor!

Hatay Devleti döneminde meclis binası olarak kullanılan ve geçtiğimiz günlerde kamulaştırılan tarihi bina, yanında bulunan konakla beraber kültür-sanat merkezi olacak.

İstanbul dünyanın kültür ve sanat merkezi olacak!

Contemporary İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, 2.5 yıllık dönemde gerçekleşen ve yürüyen projelerle İstanbul’un dünyada iddialı bir kültür-sanat merkezine dönüşeceğini anlattı.

İstanbul 5 milyar dolara kültür-sanat merkezi oluyor!

İstanbul’da 2.5 yıllık dönemde 5 milyar dolarlık yatırım gerçekleşmiş olacak. Bu yatırımlar kentin kültür-sanat çıtasını yükseltecek.

Meram Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi açılıyor!

Restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde tamamlanan Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi hizmete açılıyor.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Çankaya'nın en yeni kültür ve sanat merkezi Nazım Hikmet açıldı. Yeni açılan merkezde 7 ayrı dalda eğitim verilecek. Dersler 24 Haziran'da başlıyor.

Çankaya Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi açıldı!

Ankara Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Oran Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Merkezi’ni vatandaşların hizmetine açtı.

Kağıthane Kültür ve Sanat Kompleksi tamamlanıyor!

Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, inşaatı süren Kağıthane Merkez Mahallesi'ndeki Kültür ve Sanat Kompleksi'ni ziyaret ederek çalışmaları yerinde denetledi.

TOKİ Hanımeli Kültür Sanat Merkezi açıldı!

Tokat'ta 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Tokat Belediyesi tarafından yapılan TOKİ Hanımeli Kültür Sanat Merkezi açılışı gerçekleştirildi. 

Bafra Kültür ve Sanat Merkezi'nin ihalesi yapıldı!

Çalışmalarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Bafralıların senelerdir hayalini kurduğu Kültür ve Sanat Merkezi için ihaleye çıktıklarını müjdeledi.

Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Artvin Belediyesi, Artvin Gençlik Kültür Sanat Evi'ni hizmete açtı.

Okan Üniversitesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi açıldı!

İstanbul Okan Üniversitesi Kültür Sanat ve Kongre Merkezi açıldı. Açılışta konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kültür ve sanatın önemine dikkat çekti.

Kültür Sanat-Sen Haberi

Kültür Sanat-Sen
KESK’e bağlı Kültür ve Sanat Emekçileri Sendikası (Kültür Sanat-Sen), yaklaşık 2 yıldır kapalı bulunan Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) onarım çalışmaları sonucunda "tahrip olduğu ve kullanılamaz duruma getirildiği" gerekçesiyle ihmali bulunanlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kültür Sanat-Sen, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, İstanbul Kültür Forumu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Türkiye Yazarlar Sendikası, Pen Yazarlar Derneği, Sinema Emekçileri Sendikası, Sinema Eserleri Meslek Birliğinin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri AKM önünde bir araya geldi.

"AKM onarımını başlatmayanlardan hesap soruyoruz" yazılı pankart açan grup adına konuşan Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Yavuz Demirkaya, AKM’nin 2008 yılının Haziran ayından itibaren "tadilat yapılacağı" gerekçesiyle kapalı bulunduğunu, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu nedenle sanat faaliyetlerine ara verildiğini belirtti.

Demirkaya, açtıkları dava sonucunda, merkezin yıkım ve...