18 / 04 / 2024

kundura fabrikası beykoz

kundura fabrikası beykoz

Beykoz Kundura Fabrikası bu sezon birçok diziye ev sahipliği yapıyor...

Beykoz’un tarihi yapıları otel olacak!

Beykoz Kundura Fabrikası'nın özelleştirme ihalesini kazanan şirket fabrika binalarını otele dönüştüreceğini açıkladı. 

Beykoz Kundura sanat merkezine dönüşüyor!

Beykoz Kundura'nın sanat merkezine dönüşme süreci devam ediyor. Lita Yapım Evi ve Tarih Vakfı’nın işbirliğiyle başlayan sözlü tarih projesi 2 yıldır sürüyor.

Beykoz Kundura Fabrikası arazisinin değeri ne kadar?

30 milyon dolara satılan İstanbul'da film seti olarak kullanılan Beykoz Kundura Fabrikası arazisinin değerinin 3 milyon dolar olduğu belirtildi.

1935 yılında Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası üretime başlayacak!

1935 yılında Atatürk'ün talimatıyla Türkiye'nin cam ihtiyacını karşılamak için kurulan Şişecam Topluluğu'nun Beykoz Paşabahçe'deki, 'Paşabahçe Beykoz Cam Fabrikası', 16 usta ve 120 amale ile üretime başlayacakmış.

2003 yılında Beykoz Kundura özelleştirilecekmiş!

2003 yılında Sümer Holding'in, Beykoz Kundura'nın özelleştirmesine yönelik pazarlık görüşmeleri yapılmış. Büyük bölümü deniz kenarında olmak üzere 182 dönüm arazisi olan işletmeye, 29 milyon 750 bin dolar teklifte bulunulmuş.

2002 yılında Şişecam, Paşabahçe Fabrikası'nda üretimi durdurmuş!

2002 yılında Şişecam Topluluğu, 873 işçinin çalıştığı Beykoz'daki tarihi Paşabahçe Fabrikası'nda üretimi durdurmuş. 1998 - 2001 yıllarında 71.5 milyon dolar zarar eden fabrika, verimsizlik yüzünden kapatılacakmış.

2002 yılında Beykoz Paşabahçe Cam Fabrikası kapatılacakmış!

2002 yılında Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları, 1935 yılında üretime başlayan, ''Paşabahçe'' markasının doğduğu, Beykoz Paşabahçe Fabrikası'nı verimsiz olduğu ve zarar ettiği için kapatma kararı almış.

Torunlar Paşabahçe Beykoz projesi bu yıl başlıyor!

Torunlar GYO, 2012 yılında 355 milyon TL'ye satın aldığı Beykoz'daki Paşabahçe Tekel Fabrikası arazisi için proje hazırladı. Torunlar GYO, Osmanlı mimarisinde yapacağı Paşabahçe otel projesini bu yılın ikinci yarısına yetiştirmeye çalışıyor.

Beykoz Deri Kundura’nın şirin sokakları yenileniyor!

Beykoz Deri Kundura’nın şirin sokakları yenileniyor. Beykoz’un şirin, mütevazı sokaklarına ev sahipliği yapan Yalıköy Mahallesi’nin Derikundura mevkisi hummalı bir çalışma ile yeni bir çehreye kavuşuyor.

Torunlar Beykoz Paşabahçe Tekel Fabrikası arsasında projeye hazırlanıyor!

Mecidiyeköy'de Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılan inşaat sırasında 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul, Beykoz Paşabahçe'deki eski TEKEL fabrikası arazisi için proje hazırladı.

Torunlar, Beykoz Paşabahçe'deki Tekel fabrikası arazisinde inşaata hazırlanıyor!

Mecidiyeköy’de Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılan inşaat sırasında 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatın sahibi Torunlar Gayrimenkul, Beykoz Paşabahçe’deki eski TEKEL fabrikası arazisi için proje hazırladı...

Yasak dizisi için Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki 10 dönümlük alana set kuruldu!

Yasak dizisi için Beykoz Kundura Fabrikası’ndaki 10 dönümlük alana setler kurulan dizi için, Karaköy limanı da yeniden inşa edildi. Ayrıca Nazım karakterinin şirket binası için 600 metrekarelik yapı kuruldu.

Beykoz Kundura Fabrikası dizi setlerine ev sahipliği yapıyor!

2004 yılında Yıldırım Holding tarafından satın alınan Beykoz Kundura Fabrikası son zamanlarda dizi setlerine ev sahipliği yapıyor.Fabrikada dizi çekmenin bedeli aylık 30 bin lira, günlük ise 2 bin liraya mal oluyor.

kundura fabrikası beykoz Haberi

kundura fabrikası beykoz

Kötü Yol’ solunuzda kalacak şekilde ‘Karadayı’yı geçince ‘Öyle Bir Geçer Zaman Ki’ye varmadan sağa dönün. ‘Suskunlar’a giden yolda, ‘Şubat’ın biraz aşağısında kalıyor.” Alt tarafı bir yol tarifi soruyorum, karşımdaki kişi neredeyse bu sezon yayımlanmakta olan bütün dizileri sayarak cevaplıyor. O an kendimi kocaman bir televizyonun içindeymişim gibi hissetsem de aslında bulunduğum yer Beykoz Kundura Fabrikası. Burada her taşın altından bir film ya da dizi seti çıkıyor, elinizi sallasanız bir oyuncuya ya da set görevlisine çarpıyor.


Beykoz’da, Boğaz’ın kıyısında bulunan ve yaklaşık 180 dönümü kapsayan alanda 1800’lü yılların başında “Beykoz Debağat ve Kundura Fabrikaları” kuruluyor. Uzun süre ordunun ayakkabı ve deri ihtiyacını İstanbul’un en eski fabrikalarından biri olan bu tabakhane karşılıyor. Fabrika 1933’te Sümerbak’a devrediliyor, 1999’da da üretimi tamamen durduruluyor. 2004’ten...