25 / 04 / 2024

kur krizi

kur krizi

İktidarın 2021 sonundaki kur krizini bir süreliğine de olsa tersine çevirmesini sağlayan kur korumalı mevduat (KKM) sisteminin yenilenip yenilenmeyeceği piyasanın ana gündeminde. TL’de yaşanan değer kaybı ve döviz borçlanma maliyetlerinin çift haneye yaklaşarak 2008 krizi zirvelerini aşması, yatırım

Kira krizi yeniden alevlendi! Onlar da kiralara artış sınırı talep ediyor!

Alışveriş merkezleri pandemi döneminde markalara ciddi destekler sağlayarak kiraların önemli bölümünden feragat etti. Şimdi de kur artışıyla eriyen kiralar ile beraber iki taraf arasındaki kira krizi tekrar gün yüzüne çıktı. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı istiyor.

Türkiye’de konut ve kira krizi ürkütücü boyutlara ulaştı!

Türkiye’de konut ve kira krizi giderek büyümeye devam ediyor. 2020’de başlayan pandemi süreci ile beraber başlayan daha sonra kur artışının da etkisiyle yükselişi hızlanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Konut ve kira krizi giderek büyüyor! Kiralar 1 yılda yüzde 140 arttı!

Ülkemizde konut ve kira krizi git gide büyüyor. 2020'de başlayan pandemi süreciyle başlayan daha sonra kur artışının da etkileriyle yükselişi hız kazanan konut kiralarındaki artış artık kontrolden çıktı.

Dev bankadan Türkiye için korkutan uyarı! Kur krizi kapıda mı?

Japonya'nın önde gelen bankalarından Nomura, Türkiye'nin de aralarında olduğu 7 ülke ile ilgili kritik bir uyarıda bulundu. Dev banka, Türkiye, Mısır, Romanya, Sri Lanka, Çek Cumhuriyeti, Pakistan ve Macaristan'da kur krizi yaşanma riski olduğunu açıkladı.

Doları bilen adam Remzi Özdemir'den korkutan açıklama! Adım adım kur krizi geliyor! Büyük kayıp olacak

Doları bilen, ünlü ekonomist Remzi Özdemir'den korkutan dolar açıklaması geldi. ''Türkiye kur krizine doğru sürüklenecek'' diyen Özdemir, büyük kayıpların olacağına dikkat çekti. Ayrıntılar haberimizde...

Kur çıkmazı kapıda Ekonomi kontrolden çıkmak üzere

İktidarın 2021 sonundaki kur krizini bir süreliğine de olsa tersine çevirmesini sağlayan kur korumalı mevduat (KKM) sisteminin yenilenip yenilenmeyeceği piyasanın ana gündeminde. TL’de yaşanan değer kaybı ve döviz borçlanma maliyetlerinin çift haneye yaklaşarak 2008 krizi zirvelerini aşması, yatırım

Konut fiyatları son iki yılda yüzde 286 arttı! Sektör temsilcileri uyardı: İçinden çıkılamaz bir krize dönüşebilir!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kur krizi ve enflasyon sebebiyle konutta yabancılara satışlar adeta zirve yaptı. Yabancılara vatandaşlık veren Türkiye’de konut fiyatları son 1 senede yüzde 286 arttı.

Faiz oranları kur krizi sonrası en düşük seviyesinde!

Bankaların kredi faiz oranları yaz aylarında gerçekleşen kur krizi sonrası en düşük seviyesine ulaştı. Bankaların faiz oranları 10 Kasım itibarıyla, kurdaki sert yükselişin başladığı 10 Ağustos'a oranla yüzde 8.8 oranında geriledi.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Nihat Zeybekci: Kur balonu 1 haftaya ortadan kalkacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Kur, enflasyon ve faizin üzerinde bir balon oluştu. İnşallah bunun da önümüzdeki 1 hafta, 10 gün içinde kendiliğinden ortadan kalktığını göreceğiz" dedi.

Konutta stok krizi var mı?

Emlak sektöründe balon krizi derinleşiyor. Son bir yılda yapılan ve oturuma hazır 230 bin konutun satılmadığı ve elde kaldığı ortaya çıktı. Ekonomik sıkıntı yüzünden sektörde stokların artmasından endişe ediliyor.

Mehmet Ergün Turan: Kur seviyesi konut fiyatlarına yansıyacaktır!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan; " Kur, 2,70-2,75 seviyelerinde dengelenirse bunun yüzde 2-3 mertebesinde konut fiyatlarına yansıması olacaktır " dedi.

Kur artışı mağaza kiralarını nasıl etkiledi?

Bazı AVM'lerde yönetimlerle anlaşıp dolar kurunu sabitleyen markalar, sokaklarda aynı toleransı görmüyor. 1 yılda kur yüzde 27 yükselince, dükkanlârın yüzde 80'inin dolarla kiralandığı meşhur caddelerde boşluk oranı artıyor.

kur krizi Haberi

kur krizi

Hükümetinin geçen yılın sonlarında yaşanan kur krizinden sonra yeni piyasa kargaşasını önleyip önleyemeyeceği yabancı yatırımcıların potansiyel geri dönüşü üzerinde belirleyici olacak.

İktidar tasarruf sahiplerini ve şirketleri büyük TL değer kaybından korumak ve onları dolar, euro ya da altın biriktirmemeye ikna etmek için kur korumalı mevduat sistemini duyurarak büyük bir kur krizini kısmen durdurmayı başardı.

KKM’de ağustosta yaklaşık 20 milyar dolar değerinde dönüş olacak ve yılın en büyük dönüşü de bu ayda gerçekleşecek. Temmuz ve ağustos toplam dönüş miktarı ise 30 milyar dolar.

Merkez Bankası’nın uluslararası rezervleri 10 milyar doların altına gerilerken son 5 haftalık düşüş 10 milyar dolara ulaştı. Swap hariç rezervler ise eksi 55 milyar dolara kadar gerileyerek daha önce büyük siyasi ve ekonomik değişimleri beraberinde getiren eksi 60 milyar dolara...