25 / 04 / 2024

Kur\'an-ı Kerim

Kur\'an-ı Kerim

Eğitim Merkezi Müdürü Yakup Öztürk, kompleks için Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Talas Belediyesinin 16 bin metrekarelik bir alanı Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezi Müdürlüğ&

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmak için yeni bir projesi başlattığını duyurdu. Buna göre, proje kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacağı kaydedildi.

SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden bazı emekliler faydalanamayacak! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz gün Kabine Toplantısının ardından emeklilere bir kereye mahsus 5 bin TL ikramiye verileceğini duyurdu. Ancak bu ödemeden bazı emekliler faydalanamayacak. SSK, Bağkur, EYT'li emeklilerine kötü haber! 5.000 TL ikramiyeden o grup faydalanamayacak! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan zam açıklaması: SSK, Bağ-Kur emeklisi müjde, zam geliyor...

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği maaş zammına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Peki, SSK, Bağ-Kur emekli zammı ne kadar olacak? İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi vermişti: SSK, Bağ-kur emeklisine ek zam geldi mi?

Emekli maaş zamları temmuz ayında belli oldu. Ancak SGK emeklilerinin büyük bir bölümü kök maaş detayına takıldıkları için emekli maaşlarında artış olmadı. Tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan maaşlarda iyileştirme yapılacağını açıkladı. Peki, maaşlara ek zam geldi mi? İşte detaylar..

SSK, Bağ-Kur, 4A ve 4B’liler için son dakika ek zam gelişmesi! Ek zam bekleyen emekliler acil bakın!

Emekli zammına yönelik son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. SSK, Bağ-Kur emekli aylığı zam oranları enflasyon oranlarına göre kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, son kabine toplantısının ardından memur ve emeklileri yakından ilgilendiren müjdeli açıklamayı yaptı.

Emeklilere 8000 TL Ek Zam Müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatıyla Maaşlara Yeni Zammın Detayları!

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine müjde bir haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 8000 TL ekstra zam onaylandı. Maaşlara ekstra 8000 TL zam, emeklilerin yüzünü güldürecek. İşte SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına yapılan ekstra 8000 TL zam ile ilgili detaylı bilgiler…

Piyasalarda normalleşme başladı! Dövizde ‘üçlü kur’ dönemi sona erdi!

Seçim öncesi piyasalardaki belirsizlik ve kurlarda oluşan baskı nedeniyle oluşan üçlü kur dönemi sona erdi. Kapalıçarşı’daki dolar kuru, banka kotasyonlarının altına geriledi.

90 gün sigortası olanlar kimliğinizle SGK'ya koşun! İŞKUR 9.932 TL nakit yardım yapıyor! 

Birçok insanın dayanağı olan SGK, Türkiye Cumhuriyeti kimliği ile başvuruda bulunanlara çeşitli nakdi destekler sunuyor. Bu desteklerin içinde en dikkat çekeni ise çalışan annelere yönelik sağlanan yardımdır. İŞKUR aracılığıyla verilen bu yardım, tamı tamına 9 bin 932 TL gibi ciddi bir miktarda sunu

İŞKUR’dan müjde! 3 aylık sigortası olanlar 10 bin TL’ye yakın ödeme alacak!

3 aylık sigortalıya İŞKUR'dan 9 bin 932 TL ödeniyor. Hükümet tarafından yurttaşlara yönelik çalışan çalışmayan sosyal destekler devam ederken, ödemelere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu yardımlar çerçevesinde 3 aylık sigortası olan vatandaşlar başvurdukları takdirde bu destekten yararlanabiliyor.

Bağ-Kur'lular ve Ev Hanımlarına Erken Emeklilik Müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği emeklilik reformu kapsamında, Bağ-Kur'lular ve ev hanımları için erken emeklilik imkanı geliyor. Bağ-Kur'lular için yapılan düzenlemeyle birlikte 1 milyon küçük esnafın 5 yıl erken emekli olabileceği belirtiliyor.

SSK, BağKur emeklilerine Temmuz'da ne kadar zam gelecek? Yeni rakamlar bir bir sıralandı! Emekliler dikkat! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde emekli maaşı ile bayram ikramiyelerinin yeniden düzenleneceğini müjdelemişti. Peki SSK, BağKur emeklilerine Temmuz'da ne kadar zam gelecek? İşte o hesaplama...

KKM'de çok önemli uyarı: Kur korumalı mevduat saatli bombaya dönüştü, her an patlayabilir!

Merkez Bankası eski baş ekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kur korumalı mevduatın (KKM) saadet zincirine dönüştüğünü belirterek, “Sistem patlamaması için sürekli taviz verilmesi gereken bombaya dönüştü. Temmuz sonrası sıkıntı olacak” uyarısını yaptı.

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla toplam 2,3 trilyon TL'ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) uygulamasının bütçeye maliyetinin giderek azaldığını ifade etti.

Kur\'an-ı Kerim Haberi

Kur\'an-ı Kerim

Öztürk, tahsis edilen arsaya yapımı planlanan eğitim merkezinin projesinin çizildiğini, 13 Kasım Cuma günü ise Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun katılımıyla merkezin temelinin atılacağını kaydetti.

Eğitim Merkezi Kompleksi'nde, öncelikle müftü ve vaiz adaylarının eğitim alacağını bildiren Öztürk, şunları söyledi:

"Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı eğitim merkezlerinden Türkiye'de 6 yerde var. Bunlardan birisi de Kayseri'de. Biz Türkiye'deki merkezlerin en yenilerinden birisiyiz. 7 yıldan bu yana merkezimiz eğitim veriyor. 5'inci dönem mezunlarımızı verdik. Bunlar, Türkiye'nin değişik yerlerinde hizmet veriyorlar.

Eğitim Merkezleri, imam-hatiplerden, ilahiyat fakültelerinden ve Kur'an kurslarından tamamen farklı konumda. Diyanet İşleri Başkanlığı personelinin hizmet içi eğitiminde, müftü ve vaiz adaylarımız, kıraat uzmanlarının da nezaretinde, Kur'an-ı Kerim'i çok güzel okuma, ezanı en iyi şekilde okuma gibi eğitimler alıyorlar."

Öztürk, eğitim kompleksiyle ilgili de şu...