27 / 04 / 2024

Küreçayı köyü Muhtarı Yaşar Asar

Küreçayı köyü Muhtarı Yaşar Asar

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Ocak'ta ev arayanların yüzde 43'ü kiralık, yüzde 57'si satılık ilanlara baktı!

Emlakjet, 350 bine yakın satılık ve kiralık emlak ilanından oluşan verilere göre 2024 yılı Ocak ayı emlak verilerini yayınladı. Buna göre Türkiye genelinde Ocak ayında konut arayanların yüzde 43’ü kiralık yüzde 57’si satılık konut aradı.

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Rams Garden'da büyük yıl sonu avantajı! Yüzde 30 peşinat 24 ay vade!

Rams Türkiye imzasıyla İstanbul Bahçelievler’de hayata geçirilen Rams Garden'da büyük yıl sonu avantajı başladı. Söz konusu kampanya kapsamında yüzde 30 peşinat ödendiğinde 24 ay vade imkanı sağlanıyor.

Batman Kesmeköprü Köyü sakinleri kira ve çadırdan kurtuluyor!

5 sene önce Prof. Dr. Veysel Eroğlu-Ilısu Baraj Gölü altında kalan Kesmeköprü Köyü’nün yeni yerleşim alanında ilk konut yükseldi. 124 Haneli Kesmeköprü Köy Muhtarı İdris Dezen; "6 ay gibi kısa bir zamanda 165 dönümlük alana 124 konut inşa edileceğini söyledi.

Bakan Özhaseki müjdeyi verdi: 6 ay içinde 100 bin civarında köy evini bitireceğiz!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 200 bin evin yapımına başladıklarını belirterek, 6 ay içinde 100 bin civarında köy evinin biteceğinin müjdesini verdi.

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat! Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak!

Kıyıda köşede parası olanlar için büyük fırsat... Hesabınıza her ay tıkır tıkır 2 bin 865 TL yatacak... Bu paraları sakın kaçırmayın...

Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta! Yeni proje!

Natura Ovacık, Forum Ankara’ya yakın konum konumda yükseliyor. Fırat Life Style ve Ata Yıldız tarafından hayata geçirilen Natura Ovacık yüzde 50 peşin kalanı 12 ay vade fırsatıyla satışta. İşte Natura Ovacık ile ilgili detaylar...

Master Sonsuz Tatil Köyü'nde 1+1'ler 350 bin peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla!

Master Sonsuz Tatil Köyü projesi Konya ilinin Ilgın ilçesinde Maliyetine Ev tarafından inşa ediliyor. Peroje 1+1'ler 350 bin peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Master Sonsuz Tatil Köyü'nde konut fiyatları ne kadar? İşte Master Sonsuz Tatil Köyü ile ilgili detaylar...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 arttı!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi (ONS) tarafından açıklanan verilere göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları Mayıs ayında yüzde 1,9 artış gösterdi.

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

Tarımda girdi fiyatları mart ayında yıllık yüzde 49,7 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 Mart ayına yönelik tarımsal girdi fiyat endeksi (Tarım-GFE) verilerini duyurdu. Bu kapsamda, yıllık yüzde 49,7, aylık bazda ise yüzde 1,41 oranında artış gözlemlendi.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 40,10 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,43, yıllık yüzde 40,10 artış gösterdi.

Konut fiyatları Mart'ta yıllık yüzde 132,8 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Mart ayında aylık yüzde 5,4 ve yıllık yüzde 132,8 artışla 809,3 seviyesinde gerçekleşti.

Küreçayı köyü Muhtarı Yaşar Asar Haberi

Küreçayı köyü Muhtarı Yaşar Asar

Kastamonu Hanönü ilçesinin Yukarı Küreçayı köyünde bulunan 730 yıllık tarihi tamamen ahşap cami restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

Küreçayı köyü Muhtarı Yaşar Asar yaptığı açıklamada, caminin yakın zamanda Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne devredildiğini belirterek, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce restoresinin tamamlandığını ve kendilerine teslim edildiğini söyledi. Muhtar Asar, "Köyümüzde bulunan ve 1285 yılında yapıldığı bilinen caminin hiç çivi kullanılmadan tamamen ahşaptan yapılmasının ilgi çekici olduğunu ve en iyi kaliteli çam ağaçlarıyla donatıldığı belli, mis gibi çam kokuyor. Köyümüzdeki tarihi caminin minaresinde 50 merpen bulunuyor, kapısında da eski yazıyla yapılış tarihi olarak 1285 yazıyor, ancak, bunun hicri mi yoksa miladi mi olduğunun kesin olarak bilinmiyor" dedi.

Caminin restoresinin tamamlandığını ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından kendilerine teslim edildiğini söyleyen Asar, "Çevre düzeni de yapılan camimiz hizmete...