29 / 03 / 2024

küresel altyapı harcamaları ne kadar

küresel altyapı harcamaları ne kadar

PwC için Oxford Economics tarafından, küresel üretimin yüzde 90'ını gerçekleştiren 49 ülkede yapılan araştırmada küresel altyapı harcamalarındaki beklentiler ve trendler incelendi. 2025'e kadar yılda ortalama yüzde 6-7 büyüme gösterecek...

Küresel emlak piyasasında rekor artış! 365,51 trilyon dolara ulaştı!

Trem Global, geçen sene Precedence Research tarafından belirlenmiş olan, küresel emlak ve altyapı piyasasının 365,51 trilyon dolara kadar ulaşmasıyla adeta rekor bir artış kaydettiğini duyurdu.

Küresel ticaret resmen çakıldı! Son 3 yılın en hızlı düşüşü yaşandı!

Küresel ticaret bu yılın temmuz ayında neredeyse 3 yılın en hızlı düşüşünü yaşadı. Temmuz ayındaki yıllık düşüş yüzde 3,2 olarak kayıtlara geçti. Yüksek enflasyon, faiz artışları ve hizmet harcamaları talepte düşüşe sebep olan etkenler olarak gerçekleşti.

Küresel döviz rezervlerinde flaş gelişme! 1 trilyon dolar düştü

Küresel çapta merkez bankalarının döviz rezervleri, doların diğer para birimlerine karşılık değer kazanması sebebi ile yapılan döviz satışları ile rekor gerileme kaydetti. Rezervlerdeki toplam düşüş de bu yıl 1 trilyon dolara kadar çıktı.

2023'te küresel ticarette keskin bir yavaşlama olacak!

DTÖ, daha yüksek enerji fiyatları, daha yüksek faiz oranları ve artan gıda ve gübre faturalarının ithalat talebini azaltması beklendiğinden, önümüzdeki yıl küresel mal ticareti büyüme tahminini yüzde 3,4'ten yüzde 1'e düşürdü.

BM'den merkez bankalarına çağrı: Resesyona ve küresel krize neden olacak!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), ABD Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası gibi gelişmiş ülkelerdeki merkez bankalarının faizleri artırmaya devam etmesinin küresel ekonomiyi resesyona ve ardından uzun soluklu bir durgunluğa itme riski taşıdığını bildirdi.

Küresel tahıl stoklarında şok! Buğday, arpa, mısır fiyatları yükseldi mi? 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel çapta tahıl arzı ve mahsul verileri, dünyanın son senelerin en düşük tahıl stokuna doğru gidildiğini ortaya koyuyor. Peki son dakika buğday, arpa, mısır fiyatları hangi borsada kaç TL? Buğday, arpa, mısır fiyatları bugün ne kadar? İşte 27 Eylül 2022 fiyat listesi...

Küresel konut fiyatları yerle bir oluyor! Sıra Türkiye'de mi?

Küresel konut piyasasında resmen alarm zilleri çalmaya başladı. Merkez bankalarının faizleri artırması, kredi faizlerini ve  konut maliyetlerini yükseltirken talebin de düşmesine neden oldu. Uzmanlar küresel konut fiyatları beklentilerini açıkladı. Peki küresel konut fiyatları düşecek mi? 

Küresel piyasalar Jackson Hole’a kilitlendi!

Küresel piyasaların ve doların gözü, Jackson Hole’da dün başlayan ve ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ın TSİ 17:00’de konuşma yapacağı merkez bankacılığı sempozyumuna kilitlendi.

Yeni haftaya eksi değerlerle başlayan küresel piyasalarda belirsizlik devam ediyor!

Artan enflasyon oranları, doların değer kazanması , Çin borsalarına olan güvenin sarsılması, küresel piyasalara olumsuz bir havanın hakim olmasını sağlıyor. Ülkeler faiz arttırmaya giderken BİST100 endeksi her geçen gün değer kazanıyor. İşte detaylar.

Küresel piyasalar ABD’den gelecek enflasyon verilerine odaklandı! ABD enflasyon oranı ne zaman açıklanacak?

Küresel piyasalarda son birkaç gündür bir hareketlilik mevcut. Bunun sebebi ise yarın ABD Merkez Bankası Fed’in yarın açıklayacağı enflasyon verileri. İşte detaylar…

IMF'ten küresel ekonomide yüksek risk devam ediyor uyarısı

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik görünüme yönelik belirsizliğin son derece yüksek olduğunu, enflasyonun kalıcı hale gelmesi halinde görünümün daha da kötüleşebileceğini ifade etti.

Küresel konut piyasası normale dönüyor, peki Türkiye’de durum ne?

Parasal genişleme ortamında düşük faizli konut kredileri sebebiyle şişen küresel gayrimenkul piyasası, merkez bankalarının yüksek enflasyon karşısında para musluğunu kısmaya başlaması ile soğumaya başladı. Peki, bu durum Türkiye'ye yansıyacak mı? İşte konut sektöründe son durum...

Ünlü ekonomistten 3 kıyamet senaryosu: Küresel piyasalarda tedirginlik had safhada

Küresel ısınma konusunun yanında enerji arzının da son dönemde önem kazandığı Rusya Ukrayna savaşıyla yeniden görüldü. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Kerem Alkin, küresel ekonomiyi tehdit eden 3 kıyamet senaryosunu ilk kez açıkladı.

küresel altyapı harcamaları ne kadar Haberi

küresel altyapı harcamaları ne kadar

Küresel altyapı pazarı finans krizinin etkilerini atlattı ve 2025'e kadar yılda ortalama yüzde 6-7 büyüme gösterecek.



PwC için Oxford Economics tarafından, küresel üretimin yüzde 90'ını gerçekleştiren 49 ülkede yapılan araştırmada küresel altyapı harcamalarındaki beklentiler ve trendler incelendi. Araştırmadaki bulgulara dayanarak hazırlanan rapora göre 2011-12 döneminde küresel altyapı pazarı finans krizinin etkilerini atlattı ve 2025'e kadar yılda ortalama yüzde 6-7 büyüme gösterecek. 2014'ten 2025 yılına kadar yıllık ortalama altyapı ve sermaye harcaması 9 trilyon dolar olurken, toplam harcamanın ise 78 trilyon doları bulacağı tahmin ediliyor. Harcamalardaki artışın büyük bir kısmının ise gelişmekte olan ülkeler kaynaklı olacağı belirtiliyor. Raporda, dünyada kentlerde yaşayan nüfusun her hafta 1.5 milyon kişi arttığı tespiti yapılıyor. Örneğin Hindistan'da kentlerde yaşayan nüfus gelecek 40 yılda 500 milyon artacak....