25 / 04 / 2024

küresel kriz inşaat

küresel kriz inşaat

İnşaat firmaları da küresel piyasalarda yaşanan sıkıntıdan nasibini aldı. Firmalar satış yapamaz oldu; inşaatlardan artık çekiç sesi yükselmiyor.

Demir fiyatlarına büyük indirim geldi! İnşaat sektörü derin bir nefes aldı! 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi

Küresel piyasaların gözü bugün açıklanacak olan ABD Merkez Bankası faiz kararında. Dolar kuru faiz kararı öncesi dolar kurunun düşüşe geçmesi demir fiyatlarını da etkiledi. Demir fiyatlarına büyük indirim geldi, inşaat sektörü derin bir nefes aldı. 14 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Küresel Bina İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Fatih’te 100  bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Hannarici tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona doğru!

1915 Çanakkale Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı. Proje kapsamında son çelik halat montajı yapıldı...

ABD'de 2020 Kasım-Aralık döneminde inşaat ürünleri satışı yüzde 19 arttı!

ABD'de kasım-aralık aylarını kapsayan ve "Tatil Sezonu" olarak adlandırılan dönemde perakende satışlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen yüzde 8,3 artışla 789,4 milyar dolara yükseldi. Aynı zamanda, 2020 Kasım Aralık döneminde inşaat malzemesi satışı yüzde 19 arttı.

Diyarbakır Külliyesi 'nin inşaatında son durum ne?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temelleri atılan Diyarbakır’daki Merkez Cami ve Külliyesi'nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, külliye inşaat alanında incelemelerde bulundu. 

Konya Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi!

Konya Meram Belediyesi tarafından inşa edilen Meram İlçe Halk Kütüphanesi inşaatında sona gelindi.

Kırklareli halk kütüphanesi inşaatında son durum!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kırklareli halk kütüphanesi inşaatında incelemelerde bulundu...

Koronavirüs Kıbrıs inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, koronavirüsün Kıbrıs inşaat sektöründe oluşturacağı etkileri açıkladı. Gürcafer, "Ev satışı ve yeni inşaatlar yapılamayacak" dedi...

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak!

İspanya'da koronavirüs kısıtlaması inşaat işçileri için kalkacak. İnşaat ve fabrika işçileri önümüzdeki haftadan itibaren gerekli tedbirleri alarak işe geri dönecek.

Kırık Tüneli inşaatında son durum ne?

Kırık Tüneli inşaatının bulunduğu aşamaya ve projenin toplam maliyeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Trabzon Arsin hükümet konağı inşaatı başlıyor!

Trabzon Arsin hükümet konağı inşaatı yakında başlayacak. Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy, hükümet konağını yapacak yüklenici firma ile belediye binasında bir araya geldi. 

TOKİ Çine hükümet konağı inşaat ihalesi 25 Haziran'da!

TOKİ Aydın ili Çine ilçesi hükümet konağı inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi 25 Haziran'da yapılacak...

TOKİ Muş Hasköy hükümet konağı inşaatı ihalesi 4 Temmuz'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından  Muş'un Hasköy ilçesinde hükümet konağı inşa ettirilecek. TOKİ Muş Hasköy hükümet konağı inşaatı ihalesi 4 Temmuz'da...

küresel kriz inşaat Haberi

küresel kriz inşaat

Çekiç sesi kesildi

ABD'yi kasıp kavuran mortgage kredilerindeki sıkıntı, Türkiye'ye de yansıdı. Özellikle inşaat sektöründeki gelişmeler firmaları ve vatandaşları tedirgin etti. Konut kredisi faiz oranlarının artışı ile ellerindeki evleri satmak için fiyat düşürmek zorunda kalan firmalar SOS veriyor. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Sabri Ateş, Amerika'dan başlayan ve Avrupa ülkelerine de sirayet eden mortgage kredilerinin geri ödenmemesi nedeniyle yaşanan sıkıntının, Türkiye'ye de sıçradığını savundu. Emlak sektöründe yüzde 50'lik bir daralma olduğunu söyleyen Ateş, konut satamadığı için birçok inşaat firmasının kepenk kapattığını ve iflas durumunda olduğunu öne sürdü. Ateş, "İnşaatlardan çekiç sesi gelmiyor, firmalar şu anda bir çivi çakamıyor" dedi.

Nakdi Olan Beklemesin
Retürk Gayrimenkul Danışmanlık Genel Müdürü Murat Gener de, "İnşaat firmaları konut satamadıkları için...