29 / 03 / 2024

Kurşunlu Handa çalışmalar

Kurşunlu Handa çalışmalar

Yaklaşık 500 yıl önce 16. yüzyılda Gedik Ahmet Paşa Manisa’nın Alaşehir ilçesine yaptırılan Kurşunlu Han’da çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Çevre derneklerinden Salda Gölü'ndeki inşaat çalışmaları açıklaması!

Birinci derece doğal sit alanı olan Salda Gölü’ndeki çalışmalar gündemden düşmüyor. Gölün kıyısında hayata geçirilen millet bahçesinin korumak yerine yoğunluğu yükselteceği ifade ediliyor. 

Tarihi Kurşunlu Han restore ediliyor!

Geçtiğimiz 2015 yılında terör örgütü FETÖ’ nün elinden alınarak restorasyon karşılığı 25 yıllığına Şehzadeler Belediyesine teslim edilen Tarihi Kurşunlu Han’da yapılan restorasyon çalışmaları sürüyor.

Bursa Kurşunlu’ya Gençlik ve Aile Danışma Merkezi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘Sağlıklı bir Bursa’ hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında, Gemlik Kurşunlu'ya ‘Gençlik ve Aile Danışma Merkezi inşa ediyor.

Alanya'da imar yolu ve iyileştirme çalışmaları tam gaz!

Alanya Belediyesi, merkez mahallelerde de trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni imar yolu ve iyileştirme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Alanya'da imar çalışmaları devam ediyor!

Alanya Belediyesi, merkez mahallelerde de trafik yoğunluğunu azaltmak için yeni imar yolu ve iyileştirme çalışmalarını devam ettiriyor.

TOKİ Çankırı Kurşunlu başvuruları başladı!

TOKİ Çankırı Kurşunlu projesinde toplamda 264 adet daire yer alıyor. TOKİ Çankırı Kurşunlu başvuruları bugün itibariyle başladı

TOKİ Çankırı Kurşunlu başvuru!

TOKİ Çankırı Kurşunlu projesinde toplamda 264 adet daire yer alıyor. Peki TOKİ Çankırı Kurşunlu başvuru dönemi ne zaman başlıyor?

Manisa Şehzadeler'deki Kurşunlu Han restore ediliyor!

Şehzadeler Belediyesi tarafından 25 yıllığına restorasyon karşılığında kiralanan Kurşunlu Han’daki çalışmalar yerinde incelendi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, çalışmaların bir buçuk yılda tamamlanması hedeflediklerini ve maliyetinin 4 milyon 71 bin TL olacağını söyledi.

Diyarbakır Kurşunlu Camii'nin restorasyonu başladı!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerce iki kez ateşe verilen Fatihpaşa Camisi(Kurşunlu Camisi)'nin restorasyonuna başlandı. Vali Hüseyin Aksoy, "11 vakıf eserinin keşifleri yapıldı, ihaleye çıkıldı ve onarım çalışmaları başlatıldı" dedi.

Manisa'daki Tarihi Kurşunlu Han restore edilecek!

Manisa'nın büyükşehir belediyesi olmasının ardından merkezde kurulan iki ilçeden biri olan Şehzadeler Belediyesi, tarihi Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nin ardından şimdi de Kurşunlu Han'ı Manisa'ya kazandırmak için çalışmalara başladı.

Antalya Kurşunlu Mezarlığı’na 10 milyonluk sosyal tesis!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Uncalı’da yer kalmaması nedeniyle definlerin yoğunlaştığı Aksu Kurşunlu Kent Mezarlığı’nda vatandaşların son görevlerini kolay bir şekilde yerine getirebilmeleri için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Malatya Kurşunlu'ya çok amaçlı sosyal tesis!

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya genelindeki çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ediyor. Büyükşehir statüsüyle birlikte il sınırlarından sorumlu olan Büyükşehir Belediyesi, kapatılan Kurşunlu Belediyesi’nin eski binasında tadilat çalışmaları yapıyor.

Sur Kurşunlu Camii ve Ermeni Katolik Kilisesi restore edilecek!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, yakarak kullanılamaz hale getirilen 500 yıllık tarihi Kurşunlu Camii ile çatışmalarda zarar gören Ermeni Katolik Kilisesinin restorasyon çalışmalarına başlandı.

Kurşunlu Handa çalışmalar Haberi

Kurşunlu Handa çalışmalar

Manisa’nın tarihi ilçelerinden Alaşehir’in en önemli simgelerinden biri olan Kurşunlu Han’ın çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Kurşunlu Han Çarşısının çevre düzenlemesi Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından büyük bir titizlikle sürdürüyor.



Çalışmalar hakkında bilgi veren Fen İşleri Müdürü Emin Dikici, “Mülkiyeti Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait olan Kurşunlu Han çevresinde başlattığımız çalışmalarda ön ve yan bahçede yolun altında kalan kısımlarda toprak kaymasını önlemek için 60 metre uzunluğunda istinat duvarı yapımı ve yağmur suyu drenaj hattı döşemesi yapacağız. Zemin çalışmalarında ise traverten kaplama kullanılacak.”...