27 / 04 / 2024

kuruçeşme kömür depoları

kuruçeşme kömür depoları

1947 yılında Denizyolları İdaresi'yle anlaşma yapan İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'de 2 kilometre uzunluğunda bir saha tutan kömür depolarının yerine 370 metre uzunluğunda modern bir tesisat yaptıracakmış.

1945 yılında Kuruçeşme imar planı tatbik edilecek!

1945 yılında İstanbul Belediyesi, Bebek - İstinye yolunun tamamlanmasından sonra Kuruçeşme için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Plana göre Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'ün arkasında kurulacak bir kömür bölgesine nakledilecekmiş.

1941 yılında kömür depoları bulundukları yerde kalacak!

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planını Prost'a hazırlatan Belediye, Kuruçeşme'deki kömür depolarının bir müddet daha bulundukları yerde kalmasına karar vermiş. Prost, Boğaz'da fabrika inşasının doğru olmayacağı görüşündeymiş.

1939 yılında kömür depoları Kuruçeşme'den kaldırılacak!

1939 yılında müstakbel İstanbul Limanı'nın Haydarpaşa'da inşasına karar verilmesinden sonra Kuruçeşme'deki kömür depolarının nakli gündeme gelmiş. Dönemin hükümeti, kömür depolarını da liman mıntıkasında bulunmasını istemiş.

1936 yılında kömür depoları Ortaköy'e taşınacak!

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları Ortaköy'e doğru müsait bir alana taşınacakmış. Ortaköy'e taşınacak kömür depoları için 600 metrelik de bir rıhtım yapılacakmış. Yeni depolama alanı 1 milyon liraya mal olacakmış.

1936 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları başka yere kaldırılacak!

1936 yılında İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'deki kömür depolarını başka yere kaldıracakmış. Depolar için uygun bir arazi arayan belediye, depoları Anadoluhisarı'nda yıkık yalılar arasında bir mıntıkaya taşımayı düşünüyormuş.

1935 yılında Kuruçeşme'de iki parça arsa satılacakmış!

1935 yılında İstanbul Vakıflar Müdürlüğü, Kuruçeşme'de deniz kenarında bulunan iki parça arsayı kapalı zarf usulüyle satışa çıkarmış. Satılacak arsalardan 3 bin 533 metrekarelik olanının değeri 12 bin 306 liraymış.

1988 yılında Kuruçeşme'de sahil şeridi yeniden düzenleniyormuş!

1988 yılında Kuruçeşme yeni çehresine kavuşacakmış. Sahilde bulunan kömür depolarının kaldırılmasından sonra elde edilen alanan park ve dinlenme yerleri yapılacakmış ve sahil şeridi halka açılacakmış.

1985 yılında Kuruçeşme'de kömür depolarının yerini, turistik oteller alacakmış!

1985 yılında Kuruçeşme'deki kömür depoları kaldırılarak yerine oteller yapılacakmış. Kuruçeşmede'ki 2 kilometre uzunluğundaki kıyı kuşağı ile karayolu arasında kalan 40 bin metrekarelik alan, 40 milyon liraya kamulaştırılmış.

1947 yılında Kuruçeşme'ye 370 metre uzunluğunda kömür deposu yapılacakmış!

1947 yılında Kuruçeşme'de yer alan kömür depoları 2 kilometre uzunluğunda yer kaplamaktaymış. İnşa edilecek depo için Sultan Abdülaziz'in kızı Nazime Sultan'ın ve Enver Paşa'nın hanımı Naciye Sultan'ın yalıları da istimlak edilecekmiş.

Gençler müjde: Türkiye Taşkömürü Kurumu 2 bin işçi alınacak! TTK illeri peş peşe açıkladı!

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak isteyenlerin beklediği haber sonunda geldi. TTK ekim ayında 3 il için toplam 2 bin işçi alımı yapacağını ilan etti.

Kömür fiyatlarında tarihi zirve! Ton fiyatı 500 doları aştı!

Rusya Ukrayna savaşı ekonomik olarak belirsizliklere yol açtı. Doğal gaz fiyatları rekor seviyeye ulaşırken petrol ise 13,5 yılın zirvesini gördü. Peş peşe gelen zamların ardından bir rekor haberi de kömür fiyatlarından geldi...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı imalat çalışmaları tamamlanıyor!

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar hızlandı. Proje dahilinde imalat çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 

Kuruçeşme'de 274.8 milyon TL'ye icradan satılık yalı!

T.C. İstanbul 12. Satış Memurluğu, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Kuruçeşme Mahallesi, 169 ada 4 parselde yer alan yalıyı 274 milyon 784 bin 571 TL'ye satıyor...

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattı çalışmalarında son durum ne?

Kocaeli'nde Yahyakaptan ve Kuruçeşme’yi birbirine bağlayacak olan tramvay hattı projesinde çalışmalar Kurban Bayramı'na rağmen tüm hızıyla devam etti. 

Kocaeli Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek Kuruçeşme tramvay hattında çalışmalar başladı. 

Kocaeli Kuruçeşme Tramvay Hattı için sözleşme imzalandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kuruçeşme Tramvay hattında imzalar atıldı.

Kuruçeşme'de 7 milyon TL'ye icradan satılık daire!

İstanbul 10. İcra Dairesi, Beşiktaş İlçesi, Kuruçeşme Mahallesi'nde bulunan evi satışa çıkardı. Söz konusu kargir evin satış bedeli 7 milyon TL olarak belirlendi. 

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi Projesi’nde kamulaştırmadan vazgeçildi!

Çeşme Projesi kapsamında planlanan kamulaştırmalardan vazgeçildi. Kamulaştırmayla ilgili olan 2054 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararı yürürlükten kaldırıldı.

Çeşme Kültür ve Turizm Koruma Bölgesi sınırları yeniden belirlendi!

İzmir Çeşme Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi sınırları yeniden belirlendi.

Kuruçeşme Divan Otel'in inşaatı durduruldu!

Beşiktaş'ta kültür varlığı olarak kabul edilen ve tarihi kalıntıların bulunduğu alanda otel inşaatı yapan Koç Holding'in Kuruçeşme'deki Divan Oteli inşaatı durduruldu.

Kuru Çeşme'de 10 milyon TL'ye icradan satılık ahşap ev!

İstanbul 10. İcra Dairesi Müdürlüğü, İstanbul İli, Beşiktaş İlçesi, Kuru Çeşme Mahallesi, 1709 ada, 121 parseldeki 238,89 metrekarelik ahşap evi 10 milyon TL'ye icradan satıyor...

KMB Kömür Elektrik Beyaz Eşya İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

KMB Kömür Elektrik Beyaz Eşya İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Yıldırım tarafından kuruldu.

kuruçeşme kömür depoları Haberi

kuruçeşme kömür depoları



Kuruçeşme kömür depoları


Yeni depo, 370 metre uzunluğunda olacak, bu sahaya girecek bazı binalar istimlak edilecek


     Kuruçeşme'den bulunan kömür depoları Boğaz'ın güzelliğini bozduğu gibi o havalinin sıhhatini de ihlal ediyordu. Bu vaziyet karşısında Belediye, Denizyolları İdaresi'yle anlaşma yaparak kömür depoları sahasının tehdidini, bu sahada modern tesisat yapılması kararlaştırmıştı. Bu tesisat arasında kömür boşaltma ve tartma işlerinin otomatik surette yapılması vardır. 

     Bugün kömür depoları 2 kilometre uzunluğunda bir saha tutmaktadır. Yeni depoların uzunluğu 370 metre olacaktır. Ancak bu saha içine girmesi lazım gelen bazı binalar vardır ki bunlar istimlak edilecektir. Bu binalardan biri Abdülaziz'in kızı Nazime...