24 / 04 / 2024

kurzey ırak türk şirket

kurzey ırak türk şirket

Mehmet Akif İnam, Türk şirketlerinin başta inşaat olmak üzere berberden otomobil kiralamaya, restorandan sigortacılığa, otelden enerji yatırımlarına kadar hemen hemen her ekonomik alanda faaliyet gösterdiklerini açıkladı.

Türk Boğası Tümosan 8000 serisinde aylık fiyat artışı 23 bin TL’yi buldu! İşte 3 Ekim 2022 Tümosan fiyat listesi   

Tümosan 8000 serisi sağlam arazi tutuşu, dinamizm ve güçlü çekiş kabiliyeti ile her geçen gün çiftçileri kendine daha fazla hayran bırakıyor. Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetlerin bulunduğu 8000 serisi 5 ayrı modelde üretiliyor. Siz de bir Tümosan sahibi olmak için fazla bekle

Irak'ta Türk şirketin inşa ettiği hastane hizmete açıldı!

Irak'ın Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk Universal Acarsan Şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete açıldı...

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Suudiler Türk müteahhitlerini devre dışı bırakıyor!

Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitleri de boykot ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını fakat rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü belirtti. 

Suudiler Türk şirketlerini ihale dışı bırakıyor!

Türkiye’de konut projelerinin devamlı müşterisi haline gelen Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ilişkiler kötüleşti. Suudiler şimdi de Türk şirketlerini ihale dışı bırakıyor.

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Irak-Türkiye bağlarının güçlenmesi adına Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık 987 proje yapacak. 

Türk müteahhitleri Irak'ta nasıl rol alabilir?

Dünyada Çin’in ardından ikinci sıraya yerleşen Türk müteahhitler Irak'ı yeniden inşa etmeye hazırlanıyor. Türk müteahhitler, 90 milyar doları bulan yeniden imar çalışmalarından pay alacak.

Irak, Türk müteahhitlerine borcunu ödemeye başlıyor!

Irak’tan alacaklarını tahsil edemeyen Türk iş adamlarına müjdeli haber geldi. Irak hükümeti, Kürt Bölgesi’nin borçlarının ödenmesi için 100 milyon dolar tahsis etti..

Türk müteahhitlerin gözü Libya ve Irak yol haritasında!

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin 1972'de yurt dışında faaliyete başladıkları ilk ülkenin Libya olduğunu belirterek, "Libya'da Türk firmalarının yarım kalan projelerinin tutarı 19 milyar dolar" dedi.

Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip!

Irak’ın yeniden inşası için Ulusal Yatırım Komisyonu 157 projelik bir liste yayınladı. Türk Şirketleri Irak’taki 157 dev inşaat projesine talip. 

Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından yapıldığını belirten IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Genel Müdür Vekili Çağatay Erşahin, "Türk şirketleri Irak'ı yeniden inşa ediyor" dedi.

Türk müteahhitler Irak'ı yeniden inşa ediyor!

Irak, Körfez Savaşı'nda aldığı yaraları Türk müteahhitlerinin de katkısıyla sarıyor. Türk müteahhitlik firmaları 2003 yılından bugüne kadar 900'e yakın projeyi üstlendi.

kurzey ırak türk şirket Haberi

kurzey ırak türk şirket

Erbil Başkonsolosu Mehmet Akif İnam, Kuzey Irak'ta faaliyet gösteren 1500 Türk firmasının bölgedeki kalkınmayı sağladığını söyledi. İnam, özerk yönetimin Ticaret ve Sanayi Bakanlığı Özdemir verilerine göre kasım ayı Erin itibariyle, Kuzey Irak'ta 1226 Türk firmasının kayıtlı olduğunu belirtti. Bu oranın bölgedeki kayıtlı yabancı firmaların yüzde 46'sma denk geldiğini aktaran İnam, 300 kadar firmanın da bölgede ortaklık yaptığını, böylece 1500-1600 civarında irili ufaklı Türk firmasının bu bölgede ticari faaliyet yürüttüğünü dile getirdi. 

İnam, Türkiye'den gelen gazetecilerin sorularını yanıtladı. İnam, Türk şirketlerinin başta inşaat olmak üzere berberden otomobil kiralamaya, restorandan sigortacılığa, otelden enerji yatırımlarına kadar hemen hemen her ekonomik alanda faaliyet gösterdiklerini açıkladı. 

İnam, bölgedeki siyasi istikrar ve güvenlikten ötürü yabancı firmaların da yatırım yapmaya geldiğini belirterek, Türkiye'nin bundan sonra "planlı ve projeli"...