26 / 04 / 2024

kuşadası turizm

kuşadası turizm

Yeni Kıroba Gazetesi köşe yazarı olan Menderes Akdağ bugünkü yazısında Kuşadası'ndaki projeleri ve yatırımları değerlendirdi. İşte o haber...

Kuşadası'nda turizm çeşitlendirilecek!

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, temel hedeflerinin turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirterek "Plajları, iklimi ve sahip olduğu birbirinden kaliteli turistik tesisleri ile marka olan Kuşadası'nda, turizmi çeşitlendirmek için çalışıyoruz" dedi.

Kuşadası'na 33 milyon TL'lik atıksu arıtma tesisi!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kuşadası'ndaki en önemli sorunun çözümü için talimat verdi: Atıksu arıtma tesisi Haziran'da tamamlanacak. Başkan Çerçioğlu onlarca yıldır birikmiş sorunların çözüme kavuştuğunu söyledi.

Kuşadası turizmi yükseliyor!

Göçtür Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, son 5 yıldaki çalışmalarla Kuşadası turizminin tekrar yükseliş trendine girdiğini açıkladı...

Kuşadası'na 15 bin turist geldi!

Türkiye'nin önemli kruvaziyer turizm merkezlerinden Kuşadası'nda son yılların, en yoğun turist hareketliliği yaşandı. Kuşadası Limanı'na bir günde yanaşan 6 gemiyle 15 bin turist 350 turist ilçeye giriş yaptı.

Kuşadası'na kruvaziyerle turist yağdı!

Kuşadası Limanı'na yanaşan "Louis Olympia", "Splendour Of The Seas", "Thamson Majesty" ve "Celebrity Reflection" isimli kruvaziyer gemileriyle personel dahil 12 bin 750 turist giriş yaptı.

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı!

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir gurup esnaf, turistlerin tur acenteleri tarafından alışveriş için yalnızca anlaşmalı bazı işyerlerine yönlendirildikleri gerekçesiyle eylem yaptı

Kuşadası'na altı gemi ile 12 bin 357 turist geldi!

Kuşadası'nda kruvaziyer turizmi canlandı. Kuşadası Limanı'na sabah saatlerinde "Sea Cloud", "Celebrity Sıhouette", "Cristal Serenıty", "Louis Olympia", "Naorwagıan Spırıt" ve de "Artemis" isimli gemiler yanaşarak yolcu indirdi.

Kuşadası 2013'te 582 bin 360 turist ağırladı!

Kusadası bu sezon 700 bin turist bekliyor Kruvaziyer turizminde izmir ile Kusadası arasında yaşanan rekabet 2014'te de büyük çekişmeye sahne olacak. Güngör, "10 yıl içinde Akdeniz'in en büyüğü olacağız" dedi.

Kuşadası Ramada Otel'in temeli atılıyor!

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altıngün, Kuşadası'nın tanıtımı için Barcelona modelini incelediklerini, bu model doğrultusunda her meslek grubundaki Kuşadası sakininin tanıtıma katkı koyması gerektiğini belirtti..

Esat Altungün: Kuşadası turizmde 3. sıraya çıkacak!

Başkan Esat Altungün, “ Göreve geldiğimizde ilk işimiz tanıtım hamlesi başlatmak oldu. Tanıtım hamlesiyle birlikte tüm turizm yatırımcılarına çağrı yaptık ve kısa sürede bunun meyvelerini aldık. Şu anda nitelikli yatak sayımız 15 bin artacak" dedi

Bülent İlbahar: Otellerde yüzde 100 doluluk bekliyoruz!

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar, yaptığı açıklamada, Ramazan ayı dolayısıyla yüzde 40 oranında düşüş yaşayan otellerin, bayramda yüzde 100 oranında doluluk yaşayacaklarını bildirdi.

Kuşadası'nda otellerde yoğunluk yaşanıyor!

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar: "Ramazan ayı öncesinde hava sıcaklıklarının da artması ile Kuşadası yerli yabancı turistlerin ilk tercihi arasında yerini aldı" dedi...

Kuşadası Otel İşletmeleri Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Kuşadası Otel İşletmeleri Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Kuşadası Otel İşletmeleri Turizm İnşaat Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Aydın Kuşadası'nda jeotermale ÇED onayı!

Aydın Kuşadası'nda 375 hektarlık alanda Bozyazı Körfez Turizm ve İnşaat A.Ş., jeotermal enerjinin dağıtımı için gerekli olan ÇED izinleri ve işletme ruhsatları için onay verildi.

Kuşadası'nda imar tepkisi!

Kuşadası imar planlarında daha önce turizm, takiben konut imarlı iken bölgede toprak hareketi yaşanması nedeniyle imar hakları dondurulmuş, bölgede imar planlarına tepki sürüyor.

Aydın Kuşadası'na 15 Ekim'e kadar inşaat yasağı getirildi!

Aydın Kuşadası'nda turizm sezonu nedeniyle inşaat faaliyetlerine kısıtlama getirildi. Her yıl yaz turizm sezonunda uygulamaya sokulan inşaat kısıtlaması 15 Ekim tarihine kadar uygulanacak.

Kırçiceği, Kuşadası'nda restoran ve otel açtı!

Kırçiceği,Türkiye'de turizm denilince akla gelen Kuşadası'nda hem yeni şubesini hem de yeni otelini hizmete açtı. Kırçiceği, 800 çalışanıyla günde 10 bin kişiyi ağırlıyor.

Ramada Resort Kuşadası ve Ramada Hotel Suites açıldı!

Turizm sektörünün önemli firmalarından Özyer Grup, Kuşadası'nda Ramada Resort Kuşadası & Golf ile Ramada Hotel & Suites Kuşadası otellerinin resmi açılışını yaptı.

Kuştur Tatil Köyü işletmesi Kuştur Kuşadası Turizm'in!

Kuştur Kuşadası Turizm Endüstri A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Playformu'na yapılan yazılı açıklamaya göre, Kuştur Kuşadası Turizm Kuştur Tatil Köyü işletecek.

Kuşadası'nda turizm çeşitlendirilecek!

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, temel hedeflerinin turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirterek "Plajları, iklimi ve sahip olduğu birbirinden kaliteli turistik tesisleri ile marka olan Kuşadası'nda, turizmi çeşitlendirmek için çalışıyoruz" dedi.

Kuşadası Suhan 360 Hotel açıldı!

Kuşadası turizminde M. Esat Altungün’ün belediye başkanlığı dönemindeki 5 yıllık turizm yatırımları planlaması ve nitelikli yatak sayısını arttırma projeleri meyvelerini vermeye devam ediyor.

Kuşadası’nda golfün yeni adresi Ramada!

Özyer Group tarafından Kuşadası’nda 30 bin metrekare alan üzerine kurulan Ramada Resort Kuşadası & Golf oteli, turizm sezonuyla birlikte misafirlerini ağırlamaya başladı. İşte otelin özellikleri...

Kuşadası ve Didim arası turizm bölgesi ilan edilecek!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kuşadası ve Didim arasındaki bölgenin serbest turizm bölgesi ilan edileceğini açıkladı. Zeybekci, ''Yatırımcılar için bir dizi imkân yaratacağız, indirimler getireceğiz" dedi.

kuşadası turizm Haberi

kuşadası turizm

Yanlış hesap Bağdat'tan döner. Yanlıştan eninde sonunda dönülür. Söylemesi ne kadar kolay... Yanlış Bağdat'a kadar varmışsa yanlışın verdiği zararın hesaplanması imkânsızlaşır. Yanlış planlama vahim sonuçlar doğurur. Kuşadası'nda, yanlış planlamanın ve rant hırsının acıları tek tek çıkmaktadır. Bugün var. Ancak yarının olduğu kimsenin aklına gelmemektedir. Dünde yaşayanlar bugün bugündür deyip yeyip içmiş... Dün, kendisine yapılanı karşılıksız bırakacak değil elbette... Bugün Kuşadası bitme noktasında... Yarına Allah kerim denirse Kuşadası'nın cenazesini artık beraber kılarız. Kuşadası'nda Yavansu adıyla anılan Fantasia otel mevkiden başlayıp Güzelçamlı'ya kadar uzanan hata Karaova denmekteydi. Bölgenin geneli bataklıktı. Güzelçamlı ve Davutlar kıyıda değildi. Daha içerideydi ve dağ yamacına dayanmıştı. Karaova'da pamuk, tütün gibi ürünlerin ziraatı yapılırdı. Daha sonra bölge halkı şeftali tarımına yöneldi. 


Bölgeye Naci Akdoğan öncülüğünde ilk tatil köyü...