25 / 04 / 2024

Kütahya Kureyşler Köyü barajı

Kütahya Kureyşler Köyü barajı

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyünün baraj yapımı nedeniyle yeniden inşa edileceğini, projenin devlete maliyetinin 5.6 milyon TL olduğunu söyledi.

İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı açıklandı: Önce Eminönü'nde, sonra Kadıköy'de girişler ücretli olacak!

İstanbul'un 'zirve saatte' trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen 'İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı' kapsamında Eminönü ile Kadıköy'e girişlerin ücretli olması planlanıyor. İşte ayrıntılar..

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Dededen miras kalan köy evlerine yıkım kararı! Köylüler ayaklandı!

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Kıran mahallesindeki köy evleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı talimatıyla Menteşe Belediyesi araçları tarafından ‘kaçak’ gerekçesiyle yıkılıyor.  Kıran köylüleri, yıkıma tepki göstererek araçların önüne durdu.

Master Sonsuz Tatil Köyü'nde 1+1'ler 350 bin peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla!

Master Sonsuz Tatil Köyü projesi Konya ilinin Ilgın ilçesinde Maliyetine Ev tarafından inşa ediliyor. Peroje 1+1'ler 350 bin peşin kalanı 36 ay vade fırsatıyla satışta. Peki Master Sonsuz Tatil Köyü'nde konut fiyatları ne kadar? İşte Master Sonsuz Tatil Köyü ile ilgili detaylar...

Kıyıda köşede 1 eurosu bile olan çok acil baksın! Euro/TL kurunda son dakika 29 Ağustos 2022...

Euro bugün kaç TL? Euro bugün ne kadar? soruları haftanın ilk işlem gününde milyonlarca kişi bu soruların yanıtlarını merak ediyor. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olan acil baksın! Euro/TL kurunda son dakika gelişmeşlerşi 29  Ağustos 2022...

Kira alt grubundaki aylık yükselişler şubatta güçlü seyretti!

Merkez Bankası Şubat Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı. Kira alt grubundaki aylık yükselişler şubatta güçlü seyretti.

Ordu Altınordu kıyılarındaki gökdelenler yıkıldı!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 2018'de Altınordu kıyılarında inşa edilen gökdelenlerin yıkıldığını açıkladı. 

Bağımsızlık Köyü hizmete açıldı!

İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında olan ve geçen yıl Kemerburgaz'da temeli atılan "Bağımsızlık Köyü" kapılarını açtı...

Bağımsızlık Köyü hizmete giriyor!

İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında olan ve geçen yıl Kemerburgaz'da temeli atılan "Bağımsızlık Köyü" hizmete giriyor.

Kütahya Kureyşler Köyü sular altında kaldı!

Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde bulunan Kureyşler Baraj Gölü eski Kureyşler köyünü sula altına aldı. Açıkta kalan minare ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.

Gamze Özçelik köy hayatını seçti!

Şehrin gürültüsünden bunalan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Eski oyuncu Gamze Özçelik, soba başında çekildiği fotoğrafını "Köy hayatını seçti" notuyla paylaştı.

Kütahya Ağaçköy'e sosyo kültür merkezi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kütahya Belediyesi, Ağaçköy Sosyo Kültür Merkezi'ni hizmete açtı.

Fransa’da Alzheimer hastaları için köy yapılıyor!

Fransa’da, Alzheimer hastaları için köy inşa ediliyor. 120 hastanın kalacağı hastanede bakıcılar, gönüllüler ve bilim insanları hizmet verecek; süpermarket, kuaför, spor merkezi, lokanta ve kütüphane olacak...

Kütahya Kureyşler Köyü barajı Haberi

Kütahya Kureyşler Köyü barajı

AK Parti Kütahya Milletvekili Şükrü Nazlı, Aslanapa ilçesine bağlı Kureyşler köyünün baraj yapımı nedeniyle yeniden inşa edileceğini, projenin devlete maliyetinin 5.6 milyon TL olduğunu söyledi.


Nazlı, yaptığı yazılı açıklamada, Kureyşler köyünün yerleşim alanında, bölge tarımına büyük katkı sağlayacak olan Kureyşler Barajı yapılması nedeniyle köyün su altında kalacağını bu nedenle köyün başka bir yere taşınmasına karar verildiğini kaydetti. Kureyşler köyünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından örnek köy projesi kapsamında yeniden inşa edileceğini belirten Nazlı, “Yeni yapılan yerleşim yerinde köy sakinlerinden talepte bulunan 30 kişiye Bakanlığımız tarafından 30 adet konut ve 4 adet fırın, 1 adet pazaryeri, 1 adet cami ve şadırvanı, 1 adet köy konağı, 1 adet tuvalet yapılmaktadır. Örnek köy, Kureyşler köyümüzde ikamet edecek hemşerilerimizin tüm kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verebilen,...