18 / 04 / 2024

Kütahya Termal Kent ne zaman teslim

Kütahya Termal Kent ne zaman teslim

Kamil Saraçoğlu, kentin kaderini değiştirecek Yoncalı Termal Kent Projesi için 18 imar uygulaması yapıldığını, bir arsa sahibinin itirazı nedeniyle de idare mahkemesi tarafından imar uygulamasının iptal edildiğini anımsattı.

Kütahya'da 14.4 milyon TL'ye 20 yıllığına kiralık termal tesis!

Mülkiyeti Emet Belediyesine ait, Kütahya ili, Emet ilçesi, Hamam Mahallesi, Firuze Sokak'ta yer alan termal tesis 20 yıllığına 14 milyon 400 bin TL'ye kiraya verilecek.

Kütahya'da alt geçidi inşaatının geç bitirilmesi gündemde!

Kütahya kent merkezinde yapılan bir alt geçidin geç bitirilmesi nedeniyle ortaya çıkan zarara ilişkin TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Kütahya'ya yeni adalet sarayı inşa edilecek!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, kent merkezine yeni adalet sarayı yapılacağı konusunda açıklamalarda bulundu. 

Kütahya'da 5.7 milyon TL'ye satılık termal otel, tesis ve apart!

Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Merkez Yoncalı Mahallesi Ececik Mevkisinde termal otel, tesis ve apartı ihale usulü ile satılıyor..

Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor!

Kütahya’nın Simav ilçesine bağlı Naşa beldesinde kent yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kütahya Naşa'da metruk yapılar yıkılıyor.

Kütahya Yoncalı Termal Otel 6.8 milyon TL'ye satılıyor!

Kütahya İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı, Merkez Yoncalı Mahallesi Ececik Mevkisinde bulunan Yoncalı Termal Otel'i ve arsasını satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 6 milyon 800 bin TL olarak belirlendi.

Kütahya'da kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Kütahya İl Genel Meclisinin kararıyla onaylanan Emet ilçesinin köy yollara bakım, onarım, sıcak asfalt çalışmalarına başlanacak.

Arima Mimarlık'tan Kütahya'ya 3. otel müjdesi!

Arima Mimarlık ortaklarından Mimar Erkan Altuğ, Kütahya'ya yapacakları üçüncü otelin müjdesini verdi. Murat Dağı'nda inşa edilecek termal kayak otelinin temelinin bu sene içinde atılması planlanıyor.

Kütahya Yoncalı'nın geleceği planlanıyor!

Kütahya’nın önemli termal turizm merkezlerinden biri olan Yoncalı’nın dünü, bugünü ve geleceği’ konulu istişare toplantısı, yapıldı. Vali Ahmet H. Nayir, "Belediyemizin burasıyla ilgili olarak bir termal turizm bölgesi olmasına yönelik imar çalışması var." dedi.

Kütahya'ya yeni hastane açılıyor!

Kütahya’da kapatılan Kent Hastanesi’nin yerine açılacak olan yeni hastanenin tanıtımı yapıldı.

Kütahya Ilıca Termal Tatil Köyü'nün ihalesi Mart'ta!

Kütahya'da 510 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek Termal Tatil Köyü projesi Gediz Belediye Meclis Üyeleri'ne tanıtıldı. Projenin Mart ayında ihaleye açılacağı belirtildi.

Kütahya Tavşanlı'ya uygulama oteli yapılacak!

Kütahya Tavşanlı, Göbel Termal Tesisleri'nde otel yapılması planlanıyor. Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ''Otelimiz, erkek ve bayan kapalı havuzlar, açık havuz, sauna, SPA merkezlerini barındıracak.''dedi.

Kütahya Termal Kent ne zaman teslim Haberi

Kütahya Termal Kent ne zaman teslim

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, kentin kaderini değiştirecek Yoncalı Termal Kent Projesi için 18 imar uygulaması yapıldığını, bir arsa sahibinin itirazı nedeniyle de idare mahkemesi tarafından imar uygulamasının iptal edildiğini anımsattı. 

İdare mahkemesinin gerekçeli kararının ellerine ulaştığını ifade eden Saraçoğlu, şöyle konuştu: "Mahkemenin gerekçeli kararını incelediğimizde, termal kent projesi için uyguladığımız 18 imar uygulamasında teknik eksiklikler nedeniyle mahkemenin iptal ettiğini öğrendik. Bizde hemen harekete geçerek bu teknik eksiklikleri tamamlayıp mahkemenin iptal gerekçelerini ortadan kaldıracağız. Sadece 4 aylık bir zaman kaybımız olacak. 


Eksiklikler tamamlandıktan sonra zaman kaybetmeden projeyi hayata geçirmeye başlayacağız." Projenin gerçekleşmesi için büyük çaba harcadıklarını dile getiren Saraçoğlu, şöyle devam etti: "Kütahya Belediyesi olarak Yoncalı'da 18 imar uygulaması gerçekleştirdi. 


6 milyon metrekarelik alanda sürdürülebilir bir çalışma yapıldı. Burada avukat bir kardeşimiz...