29 / 03 / 2024

Kuzey cepheden ev almak

Kuzey cepheden ev almak

Cumhuriyet Gazetesi Gayrimenkul sayfası yazarı olan Ceren Kumbasar bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Kuzey cepheden ev alınır mı? Sorun yaratır mı?'' sorusunu yanıtladı. İşte o yazı...

360 derece dönebilen ev yaklaşık 19 milyon TL'ye satılıyor!

Mühendis Don Dunick tarafından tasarlanan 'Fener' isminde olan ve Kuzey Adası'ndaki Auckland şehrine bağlı sahil kasabası Maraetai'de bulunan 360 derece dönen ev satılıyor. İşte ayrıntılar...

Bozcaada'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Kuzey Ege'nin incisi, Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada, son zamanlarda tatil için tercih edilen gözde yerlerin başında yer alıyor. Bozcaada’da, kış aylarında konutların büyük kısmı boş olsa da kiralık konut bulunmuyor. Adada ev fiyatları cep yakıyor.

TOKİ Kuzey Ankara'daki 174 konutu yarın satışa çıkarıyor!

Dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Kuzey Ankara'da 174 konutu yarın satışa çıkarıyor.

İstanbul'da Kuzey Makedonya Kültür Merkezi açıldı!

Kuzey Makedonya Kültür Bakanı Hüsni İsmaili, "Kültür merkezi, dostluk ve iş birliği köprüsünü ortaklaşa inşa edeceğimiz bir ev olacak" dedi...

Alp Kırşan Kıbrıs'tan ev aldı!

Kıbrıs’ta ev alan ünlüler arasına Alp Kırşan da katıldı. Kırşan, Kuzey Kıbrıs’tan yeni bir ev aldı.

Bosna'da sel nedeniyle 200 ev zarar gördü!  

Bosna Hersek'in kuzey ve orta kesimlerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle sel felaketi yaşandı. Aralıksız olarak devam eden sağanak yağış nedeniyle oluşan selde pek çok kişi evini terk ederken 200 ev zarar gördü. 

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un evi!

ABD Başkanı Donald Trump'la 12 Haziran'da tarihi bir buluşmaya hazırlanan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yaşadığı ev ilk kez görüntülendi.

Kuzey Kıbrıs'da kredi kartıyla ev sahibi olma imkanı!

Dünyanın en ünlü gayrimenkul geliştiricilerinden Evergreen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde hayata geçirdiği dev konut ve otel projelerinden oluşan Aphrodite’te; benzersiz ödeme avantajını buluşturuyor. 

Aphrodite’te kredi kartıyla ev satılacak!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kredi kartıyla ev sahibi yapacak. Evergreen, dev projesi Aphrodite ile yatırımcısına satın aldığı andan itibaren kazandıracak.

Atina’dan ev alma modası başladı!

Miami, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti derken şimdi de Atina’dan ev alma modası başladı. 

Soyak Konforia'da peşinatsız ev sahibi olma fırsatı!

Soyak Yapı imzası ile Kuzey Bahçeşehir’de hayata geçirilen Soyak Konforia'da peşinatsız ve taksitle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor.

Bahçeşehir Konforia Konutları'ndan ev alana araba hediye!

İstanbul Bahçeşehir'de Soyak Yapı tarafından hayata geçirilen Kuzey Bahçeşehir projesinin ilk etabı Konforia'da, ev alan herkese 2017 model otomobil hediye ediliyor...

İzmir Kuzeyşehir'de konutların yüzde 20'si satıldı!

İzmir’in Menemen ilçesi Yücesoy ile gelişiyor. Kuzeyşehir projesi ile kentin kuzeyine yeni bir çehre kazandıracak olan Yücesoy Mühendislik, İzmirlileri uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor.

Kuzey cepheden ev almak Haberi

Kuzey cepheden ev almak

İncek bölgesinde yeni projelerden birinde bir ev beğendik. 2+162 metrelik bir ev için 658.000 TL+KDV istiyorlar. Evin bir negatif özelliği kuzey cephe olması. Ama site çok güzel, içimize sindi. Yine de fiyatları da cepheden de emin olamadık. Hem projeyi hem de bölgeyi beğendik ama aklımızdaki tüm soru işaretleri cevaplanmadı. Bizimle fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. 



Ev alırken cevaplanması gereken ilk soru yatırım için mi oturum için mi ev aldığınızdır. Eğer yatırım için düşünüyorsanız, 2+1 SEKTÖRDEN mantıklı bir ev tipi ancak bahsettiğiniz projenin teslimine çok az kaldı. Dolayısıyla, halihazırda primlenmiş bir projeden bahsediyoruz. Üstelik İncek artık metrekare fiyatları yükselmiş bir bölge, bir de üzerine topraktan olmayan bir fiyattan alım yaptığınızda mantıklı bir hamle yapmamış oluyorsunuz. Ancak eğer oturum için alacaksanız, proje içinize sindiği...