23 / 04 / 2024

kuzey kore Samjiyon

kuzey kore Samjiyon

Kuzey Kore'de senelerdir merakla beklenen "ütopik şehir" Samjiyon resmen açıldı... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un rejiminin en önemli yatırımları arasında yer alan Samjiyon'da 4 bin konut ve 380 kamu binası inşa edildi.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Kripto para borsasında deprem etkisi! Japonya'dan 721 milyon dolarlık kripto para çalındı

Nikkei Business Daily gazetesinin Pazartesi günü İngiltere Blockchain analiz sağlayıcısı Elptic tarafından yapılan bir araştırmaya atıfta bulunarak, Kuzey Kore'ye bağlı bilgisayar korsanı gruplarının Japonya'dan 721 milyon dolar değerinde kripto para varlığı çaldığını bildirdi.

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Kuzey Hwanghae'deki selde 179 sosyal konut hasar gördü!

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Kuzey Hwanghae vilayetindeki bir şehri ziyaret etti. Şehirde en az 179 sosyal konut hasar gördü..

Kuzey Kore Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı!

Kuzey Kore’nin Yangdok bölgesinde inşa edilen Yangdok Kaplıca Kültürel Dinlenme Merkezi açıldı.

Kuzey Kore'deki ütopik şehir Samjiyon resmen açıldı!

Kuzey Kore'de senelerdir merakla beklenen "ütopik şehir" Samjiyon resmen açıldı... Kuzey Kore lideri Kim Jong-un rejiminin en önemli yatırımları arasında yer alan Samjiyon'da 4 bin konut ve 380 kamu binası inşa edildi.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Kuzey Kore'den Kumgang Dağı'ndaki tesislerin yıkılması talebi!

Kuzey Kore, Kumgang Dağı bölgesindeki Elmas Dağı tatil beldesinde Güney Kore tarafından inşa edilen otel ve turistik tesislerin yıkılması için Güney ile görüşme talebinde bulundu...

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un evi!

ABD Başkanı Donald Trump'la 12 Haziran'da tarihi bir buluşmaya hazırlanan Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un yaşadığı ev ilk kez görüntülendi.

Kuzey Kore sahilindeki inşaatlar turizme kazandırılacak!

Kuzey Kore’nin resmi haber ajansı KCNA, Pasifik Okyanusu kıyısındaki sahil şeridinin fotoğraflarını yayınladı. Onlarca inşaatın turizme kazandırılması planlanıyor.

39 Kuzey Koreli'nin mal varlığı donduruldu!

Kuzey Kore uyruklu 39 kişinin mal varlığının dondurulması ve seyahat yasağı uygulanması kararlaştırıldı.

Kuzey Kore füze fırlatmak için 3 yapay ada inşa ediyor!

ABD'li gazete Los Angeles Times'ın ortaya attığı iddiaya göre Kuzey Kore, füze fırlatmak için kullanılacak 3 yapay ada inşa ediyor.

Kuzey Kore'deki Lionrock tayfununda 35 bin 500 yapı hasar gördü!

Kuzey Kore'de etkili olan Lionrock tayfunun yol açtığı sel felaketinde 133 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından seferberlik ilan edildi.

kuzey kore Samjiyon Haberi

kuzey kore Samjiyon

Ekonomik uçurumun en belirgin olduğu ülkeler arasında olan Kuzey Kore’de şatafatlı bir tören ile “sosyalist ütopya” resmen açıldı. Sözcü'de yer alan habere göre, ütopik şehir Samjiyon kenti Kim Jong-un’un katılımlarıyla havai fişekler eşliğinde görücüye çıktı.

Ülkenin resmi gazetesi Rodong Sinmun açılış sırasında çekilen fotoğrafları kullanırken, karla kaplı kentte 4 bin konut ve 380 kamu binası inşa edildiğini açıkladı. Kuzey Kore'nin yaptığı n resmi açıklamada ise kayak tesisi, otel, hastane ve kültür merkezlerinin bulunduğu belirtildi.

Pyongyang yönetiminin ülkede kutsal olarak kabul edilen Paektu Dağı’nın eteklerinde kurulan şehri kendi kendine yeten bir ekonomi yaratma çabasında olduğu belirtildi. Devlet medyasının “modern uygarlık timsali” olarak tanıttığı ve “sosyalist ütopya” olarak tasarlandığı belirtilen şehrin inşaatı sırasında Pyongyang yönetiminin işçilere paralarını vermediği ve...