25 / 04 / 2024

kuzey ormanlarına avm mi yapılıyor

kuzey ormanlarına avm mi yapılıyor

Meclis’ten torba yasa içinde geçirilen bir maddeyle İstanbul’un akciğerleri olan Kuzey Ormanları’na yapılaşmaya izin verildiği ortaya çıktı. Düzenlemeyle, inşaatı süren 3’üncü köprünün bağlantı yollarına AVM ve otel gibi tesisler yapılabilecek.

Kuzey Ormanları'na otel ve AVM mi yapılacak?

Meclis’ten torba yasa içinde geçirilen bir maddeyle İstanbul’un akciğerleri olan Kuzey Ormanları’na yapılaşmaya izin verildiği ortaya çıktı. Düzenlemeyle, inşaatı süren 3’üncü köprünün bağlantı yollarına AVM ve otel gibi tesisler yapılabilecek.

Nef Arsa Ankara Beyman'da yüzde 40 peşin kalanı 2024'te ödeme fırsatıyla! 

Nef tarafından Ankara Beyman Ormanlarına 10 dakika uzaklıkta konumlanıyor. Nef Arsa Ankara Beyman yüzde 40 peşin kalanı 2024'te ödeme fırsatıyla satışta. İşte Nef Arsa Ankara Beyman ile ilgili detaylar..

Yatırımcıların gözü İzmir'in kuzeyinde! Konut fiyatları 2 yılda yüzde 200'ün üstünde arttı!

444Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı Kurucularından Genel Müdür Bora Arslan, yaptığı açıklamada Egenin incisi İzmir'de nşaat sektörünün kentin kuzey aksına yöneldiğini dile getirdi.

Ant Yapı'dan Moskova Paveletskaya Meydanı'na AVM!

Uluslararası alanda önemli projeler üstlenen 100 müteahhit arasında yer alan Ant Yapı, Rusya Moskova’daki Paveletskaya Meydanı'nda alışveriş merkezi inşaatı gerçekleştiriyor.

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Rusya'nın hangi bölgesinde kiralar Moskova'yla yarışıyor?

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Kuzey Ormanları Savunması'ndan Beykoz'daki ormanlık alanın imara açılmasına tepki!

Kuzey Ormanları Savunması, Beykoz’da 111 bin metrekarelik ormanlık alan imara açılmasına tepki gösterirken, "Binlerce ağacın kesilip yerine villa, AVM ve cami yapılmasında bir kamu yararı göremiyoruz" açıklamasında bulundu.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler irtibat çadırı kuruldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve İzmit Belediyesi işbirliğiyle, Arızlı Akpınar’da temeli atılan afet odaklı, doğa dostu ve yenilikçi KİPTAŞ İzmit Çınar Evler projesi konutlarına başvuru yapmak isteyenler için, İzmit Belediyesi Belsa Hizmet Binası B blok kuzey tarafına irtibat çadırı

Kadıköy’de imam hatip lisesi yanına AVM planı mahkemeden döndü!

Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yanına, parsel sahibi vakfın talebi üzerine konut ve AVM yapmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişiklik 4 yıl sonra iptal edildi.

Kanal İstanbul'la 458 hektarlık ormanlık alan yok mu olacak? 

Türkiye Ormancılar Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması, Kanal İstanbul projesi ile İstanbul’daki orman varlığına büyük bir darbe vurulacağını belirtti...

Modoko yurtdışına AVM’yle açılacak!

Modoko, İstanbul Sanayi Odası ve TİM'in de desteğiyle mobilya üreticilerini yurtdışına taşımak için harekete geçti. Devletten alacağı kira desteğiyle yurtdışında AVM kiralamayı planlayan Modoko, kurulacak şirket aracılığıyla pazarlama ve lojistiği elden yürütecek…

Longoz Ormanları'na kule kuruluyor!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı Longoz Ormanları Milli Parkı'nda gözlem kulesi kuruluyor.

Beykoz’a yapılacak 553 villa için ağaç kesme izni istendi!

İstanbul Beykoz’daki Kuzey ve Güney Kirazlı ormanlarına yapılması planlanan 553 villa için ağaç kesme izni istendi.

Kalyon İnşaat Beykoz projesinin planları hazırlandı!

İstanbul Beykoz’da 2 milyon metrekarelik alanı kapsayan Kuzey Kirazlı ve Güney Kirazlı özel ormanlarına inşa edilecek olan 553 adet villanın planları hazırlandı.

kuzey ormanlarına avm mi yapılıyor Haberi

kuzey ormanlarına avm mi yapılıyor

İstanbul Kuzey Ormanları’ndan geçen üçüncü köprünün bağlantı yollarına otel, restoran ve AVM yapılması için Torba Yasa ile TBMM’den geçen bir madde ortaya çıktı.


1 Mart 2014’te Resmi Gazete’de yayımlanan, Torba Yasa’da Orman Kanunu’nun Ek 9’uncu maddesine bir fıkra eklendi. Bu fıkraya göre, karayolları sınır çizgisi içindeki ormanlık alanlarda yap-işlet-devret modeliyle yapılan tesislerden herhangi bir bedel alınmayacak.


PARA GETİREN TESİS YAPACAKLAR


Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, söz konusu düzenlemeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Bu maddeyle, gelir getirici ve kalıcı olan bölgeleri yandaşlarına vermek için yol açacaklar. Ormanlar tahrip edilerek 3. Köprü ve Körfez geçişlerinde otel, benzin istasyonu, restoran gibi para getiren bu tür yapıları çokça göreceğiz” diye konuştu.


Devlete alımlarda birçok kurum için Kamu İhale Kanunu’nun 100’ün...