28 / 03 / 2024

Kuzeykent külliye ve cami çalışmaları

Kuzeykent külliye ve cami çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yapımı gerçekleştirilen Kuzeykent Cami ve Külliyesi'nin inşası hızla yükseliyor.

Elazığ Baskil'de başlanan külliye inşaatı durdu: Külliye ortada kaldı!

Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ı şikayet eden Ahmet Kabadayı’nın şehit polis Fethi Sekin için Baskil’de külliye inşa ettirmek için esnaftan binlerce TL topladığı öğrenildi. Külliye ortada kaldı, halk tepkili.

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye inşaatı tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa  edilen Eyyüp Nebi Camii Ve Külliye'sinin inşaatı tamamlandı.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

İHÜ'yü 'Kampüs Üniversite' kimliğine kavuşturan külliye inşaatı bitti! Yarın açılıyor!

İbn Haldun Üniversitesi'ni teknolojik imkanlarla donatılan modern fakülte binaları ve derslikleri, kongre ve konferans salonları, yurtları, kütüphanesi, yeşil alanları ve sosyal donatılarıyla "kampüs üniversitesi" hüviyetine kavuşturan külliye yarın günü hizmete açılacak. 

Şanlıurfa Eyüpnebi’deki cami ve külliye inşaatı tamamlanıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği ve Viranşehir Belediyesi işbirliğinde Eyüpnebi’de temeli atılan cami ve külliye inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Almanya'da 2 bin kişilik cami ve külliye projesi tanıtıldı!

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan Feuerbach beldesinde yapılması planlanan cami ve külliye projesi tanıtıldı. 2 bin kişinin ibadet etmesinin planlandığı caminin 27 milyon euro’ya mal olması planlanıyor.

Şanlıurfa'ya yeni cami ve külliye inşa ediliyor!

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışan projeleri teker teker hayata geçiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Valiliği işbirliğinde Viranşehir Eyyüp Nebi’de temelini attığı camii ve külliye inşaatını sürdürüyor.

Samsun İlkadım yeni hizmet binası külliye gibi olacak!

Temeli 10 Mayıs 2017'de atılan Samsun İlkadım Belediyesi Yeni Belediye Hizmet Binası ve Camii projesi külliye şeklinde tasarlandı.

Nusret, Şenkaya Paşalı'ya külliye yaptırıyor!

Nusret Gökçe, AK Parti Milletvekili ve aynı zamanda Acun Ilıcalı’nın amcası olan Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın önerisiyle Şenkaya Paşalı'ya külliye yaptırıyor.

Ankapark ve Külliye’ye 5 mahkemeden onay!

Ankapark ve Külliye’ye, 5 mahkemeden onay çıktı. TMMOB ve bağlı odalar, AOÇ’deki plan iptalleri için açtıkları davaları bir bir kaybetti. 2010 imar planları geçerli oldu.

Balkan Üniversitesi'ne külliye inşa ediliyor!

TBMM AK Parti İstanbul milletvekili ve Uluslararası Balkan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Bürge, ''Bu inşaat işadamlarının sahiplenmesiyle oluşan bir hadisedir. 60 bin metrekare kapalı alanı olan bir külliye olmasını hedeflediğimiz bir yer.''dedi.

Çankaya’ya 2 bin 500 kişilik dev külliye yapılıyor!

Hayırseverler, başkentin en büyük camisi ve külliye projesi için kolları sıvadı. Çankaya’ya 2 bin 500 kişilik dev külliye yapılıyor. Bugün yapılacak temel atma törenine Başbakan Yıldırım da katılacak.

Kuzeykent külliye ve cami çalışmaları Haberi

Kuzeykent külliye ve cami çalışmaları

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi alanında yapımı gerçekleştirilen Kuzeykent Cami ve Külliyesi'nin inşası hızla yükseliyor. Kuzeykent Cami ve Külliyesi'nin yapım çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildiren TOBAŞ Genel Müdürü Ferhat Ertürk, 65 bin metrekare alan üzerinde kurulan ve kaba inşaatı tamamlanma aşamasında olan projenin, bitirildiğinde Türkiye'nin en görkemli cami ve külliyeleri arasında yer alacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin, külliye geleneği ve mimarisini başkente kazandırdığını belirten Genel Müdür Ertürk, "Külliye projesinin kapalı bölümünün içinde, 10 bini yarı açık ve açık alanlar ile cami avlusu, revaklar, yan teraslar da dahil olduğunda, toplam 20 bin kişinin aynı anda namaz kılacağı caminin inşası gerçekleştiriliyor. Toplam 4 minaresi olacak caminin kaba inşaatı sürerken, ana binada kubbe altına kadar olan...