20 / 04 / 2024

Lagos Duvarı

Lagos Duvarı

Hedef, Atlantik Okyanusu üzerinde 10 kilometrekare büyüklüğünde yapay bir ada kurmak. Son derece modern ve lüks olması planlanan bu yeni şehir, Afrika'nın Dubai'si olmaya aday...

Eyüp'teki dev istinat duvarı tamamlanmak üzere!

Eyüp Belediyesi Eyüp Merkez Mahallesi, Bestekar Hafız Hüsnü Efendi Sokak’ta istinat duvarı çalışmasına başladı. Yüzde 50’si tamamlanan istinat duvarının bitirilmesiyle birlikte hem yol genişlemiş olacak hem de bölge daha güvenli hale gelecek.

Tarihi Zeynel Abidin Camii'nin duvarı çöktü!

Ankara'nın eski yerleşim yerlerinden Altındağ Hamamarkası semtindeki, 2005'te restore edilen 400 yıllık tarihî Zeynel Abidin Camii'nin duvarı çöktü.

Ankara'daki tarihi Zeynel Abidin Camii'nın duvarı yıkıldı!

2005'te restore edilen Ankara Hamamarkası'ndaki 400 yıllık tarihî Zeynel Abidin Camii'nin duvarı çöktü. Ankara'nın eski yerleşim yerlerinden Altındağ Hamamarkası semtindeki tarihi Zeynel Abidin Camii 4 ayda restore edilmişti.

Şanlıurfa Belediyesi'nden mimariye uygun istinat duvarı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe Mahallesi’nde yürüttüğü yol genişletme çalışmalarının ardından bölgeye estetik bir görünüme kazandırmak için yol boyunca Şanlıurfa'nın mimarisine uygun istinat duvarı inşa ediyor.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Duvar kağıdı ithalatında tarife kontenjanı 347 tonu geçmeyecek!

Duvar kağıdı ve benzeri duvar kaplamaları ithalatında, her bir ülke veya gümrük bölgesi menşeli eşya için bir dönemde verilecek tarife kontenjanı 347 tonu geçmeyecek.

Kağıthane’de istinat duvarı yıkıldı!

Kağıthane’de bir apartman inşaatında temeline açılan istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu toprak kayması meydana gelirken, güvenlik nedeniyle iki bina tahliye edildi.

Kağıthane’de istinat duvarı çöktü!

Kağıthane’de bir apartman inşaatında temeline açılan istinat duvarı çöktü. Çökme sonucu toprak kayması meydana gelirken, güvenlik nedeniyle iki bina tahliye edildi.

Adana'da TCDD'nin yaptığı ihata duvarı açık kaldı!

Adana'da yüzlerce öğrencinin ölüm tehlikesini altında tren hattından geçerek okuluna gitmesini engellemek için TCDD 6. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihata duvarı açık kaldı.

Anadolu Hisarı'nda istinat duvarı yıkıldı!

İstanbul Beykoz'da bin 328 konutta yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Göksu Evleri ile komşu Tepe Sitesi’ni ayıran “İstinat duvarı” çöktü.

İşte birbirinden güzel desenli duvar kağıdı modelleri!

Duvar kağıdının eski moda olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Evlerinizin şıklığı ve modern görünmesi amaçlı birbirinden farklı güzel duvar kağıdı modelleri...

Libya'dan Tunus'a duvar inşaatı tepkisi!

Libya'daki Milli Genel Kongre'ye bağlı Devrimciler Yüksek Konseyi, Tunus yönetiminin Libya sınırında duvar inşa etmesine tepki gösterdi. Tunus yönetimi, Libya sınırında 186 kilometre uzunluğunda duvar inşasına başlandığını duyurmuştu.

Halep Kalesi'nin duvarı yıkıldı!

Rejimin, tarihi Halep Kalesi'nden muhalif noktalara sızmak için kullandığı tüneli patlatması sonucu kalenin güneydoğu kısmındaki duvar tahrip oldu.

Lagos Duvarı Haberi

Lagos Duvarı

Dünyanın devam etmekte olan en büyük inşaat projesi olarak değerlendirilen Eko Atlantic, 250 bin kişiye konut; 150 bin kişiye işyeri sağlamayı hedefleyen 10 kilometrekare büyüklüğünde yapay bir ada projesi. 


15-20 yıl içinde tamamlanması beklenen adanın, modern ve lüks altyapısı ile Afrika'nın Dubai'si olması bekleniyor. 

Eko Atlantic City'nin ilk gündeme geldiği tarih 2003. Victoria Adası'nın Bar Plajı'nı, erozyondan ve su baskınından korumanın yollarını arayan Lagos yönetimi, yapay bir ada fikrini gündemine aldı. 2003-2005 yılları arasında, Eko Atlantic'in şehir planlamacıları ve müteahhitleri yabancı uzmanlarla bir araya gelip, fizibilite çalışmaları yapmaya başladılar. Adanın geliştiriciliğini South Energyx üstlendi.


Atlantik Okyanusu'ndaki adanın inşaatı bugün başarılı bir şekilde devam ediyor. Suyun derinliklerinden çıkartılan tonlarca kum, yeniden yüzeye enjekte ediliyor. İnşaatın sabit bir yapı kazanması ve dalgaların şiddetinden korunması...