28 / 03 / 2024

Lara Sera Otel sahili

Lara Sera Otel sahili

Lara’da Sera Otel’in halkın kullanımına açık sahili kullanmasına onay veren planlama Danıştay tarafından iptal edildi.

Ticaret Bakanlığı’ndan çok önemli uyarı: E-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlıyorlar!

Ticaret Bakanlığı, bayram öncesi vatandaşları uyardı. Okulların ara tatile girmesiyle birlikte Ramazan Bayramı’nı birleştirip tatile gidecekleri dolandırıcılara karşı uyaran Bakanlık, kopya edilmiş web sitelerinin yanı sıra e-posta ve SMS yoluyla ‘hayali otel’ pazarlandığını bildirdi.

Kervansaray Lara Otel'in satış ihalesi yapıldı!

Galeri Kristal Tur. İnş. Pazarlama ve Tic A.Ş.'nin Kervansaray Yatırım'dan alacakları dolayısıyla ipotekli olan Lara Oteli'nin icra yolu ile açık arttırma yolu ihalesi yapıldı. Satış henüz gerçekleşmedi. 

Antalya Kervansaray Lara Otel 495 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Antalya 6. İcra Dairesi, Antalya İli, Muratpaşa İlçesi, Güzeloba Mahallesi, 27973 ada, 39 parsel ve 40 parselde yer alan otel icradan satışa çıkarıldı...

Sera Group'tan Karadağ'a 100 milyon dolarlık yatırım! 

Sera Group'tan Karadağ'da 100 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şirket, Budva'da denize sıfır otel ve rezidans yapacak. 

Otel sahipleri, mülklerini hisselere bölerek yabancılara satıyor!

Otel sahipleri, gayrimenkullerini eşit hisselere bölerek yabancılara satmaya başladı. 250 bin dolardan bir hisse alan yabancı bu yolla hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını elde ediyor, hem de otelin geliriyle de yatırımını 15 yılda çıkarıyor...

Türkiye otel yatırımcılarının gözde adresi!

Yabancı şirketler Türkiye'de otel yatırımı yapma konusunda hızlı adımlarla ilerliyorlar. Marriott Otel Grubu'nun Başkan Yardımcısı Phill Andreopoulos Türkiye'nin yaşadığı sıkıntılara rağmen şirketleri açısından büyük potansiyel taşıdığını aktarıyor. 

Kervansaray Lara Hotel 318 milyon TL'ye 2. kez ihale edildi!

Antalya 6. İcra Müdürlüğü tarafından Lara'daki Kervansaray Otel ikinci kez satışa çıkarıldı. 318 milyon TL'ye satılan otelin ihalesine katılım olmadı.

Kervansaray'ın Lara ve Bodrum'daki iki oteli icradan satılıyor!

Bodrum ve Antalya Lara’daki iki otelin icradan satışı için gün açıklandı. Kervansaray markası ile hizmet veren Antalya Lara’daki otel için 318 milyon TL, Bodrum’daki otel için ise 94 milyon TL bedel belirlendi.

İstanbul'a 1.3 milyar dolarlık yeni otel geliyor!

TÜROB aşırı otel arzına dikkat çektiği araştırma çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. 186 bin yatak kapasitesi bulunan ve inşaat maliyeti 4.5 milyar dolar olan İstanbul otellerine, turizmdeki sıkıntılara rağmen olağanüstü bir hızla yenileri ekleniyor

Lara Sera Otel'in sahili halkın kullanımına açıldı!

Lara’da Sera Otel’in halkın kullanımına açık sahili kullanmasına onay veren planlama Danıştay tarafından iptal edildi.

Nevşehir'de 52 otel satışa çıktı!

Turizm cenneti Kapadokya en kötü günlerini yaşıyor… Otellerde doluluk oranları yüzde 30’lara gerilerken, bazı tahminlere göre 4 bin kişi işsiz kaldı. 52 otel satılık ilanına çıktı. Avrupalıların yanı sıra Amerikalılar ve Japonlar da çekildi.

Batman Atlıhan Otel hizmete açıldı!

İki yılda yapımı tamamlanan 150 yatak kapasiteli Atlıhan Otel yaklaşık 13 Milyon TL’ye mal oldu. 5 Yıldızlı otel ayarındaki Atlıhan Otel, Batmanlılara ‘merhaba’ dedi.

Reysaş Holding, Kastamonu'da otel yapacak!

Kastamonu’da son günlerde yerli ve yabancı turisti ağırlamak için otel yapılması konusunda yatırımcılara açık çek verilirken hem Kastamonu Valiliği hem de Kastamonu Belediyesi çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Lara Sera Otel sahili Haberi

Lara Sera Otel sahili

Lara, Kemerağzı ve Kundu bölgesiyle ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılan planlamalara Mimarlar Odası Antalya Şubesi ile birlikte iki kez dava açan CHP’li Meclis Üyesi Songül Başkaya, bakanlığı karara uymaya ve benzeri planlamalardan vazgeçmeye davet etti. 


Başkaya, “Anayasa’dan gelen sahilleri kullanma hakkımızı hiçbir güç ve planlama engelleyemez” dedi.


Antalya’nın gözde sahili Lara’da Sera Otel’in halkın kullanımına açık sahili kullanmasına onay veren planlama bir kez daha Danıştay tarafından iptal edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın planlarına Mimarlar Odası Antalya Şubesi ve dönemin Antalya Genel Meclis Üyesi, halen Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği yapan Songül Başkaya’nın açtığı dava sonuçlandı. Danıştay 6. Dairesi 2012/1199 Esas, 

2016/2182 sayılı kararıyla Bakanlığın planlamalarını iptal etti. Yargı kararlarıyla planların iptal olması ile Kemerağzı Kundu Kültür ve Turizm, Koruma ve Gelişim...