20 / 04 / 2024

Leed Gold sertifikası nedir

Leed Gold sertifikası nedir

Çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilir yapılaşma konusunda yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Türk Ytong’un Yönetim Merkezi Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını aldı...

Yeşil binalar Türkiye’de yatırım yapacak yabancıların ilgisini çekiyor!

Avrupa’da oldukça yaygın olan, ülkemizde ise yeni yeni yerleşmeye başlayan yeşil bina kurgusu, özellikle Türkiye’de konut yatırımı yapacak yabancıların ilgisini çekiyor.

42 Maslak LEED Gold sertifikası aldı!

Bay İnşaat tarafından, doğaya ve insana saygılı hizmet anlayışıyla inşa edilen 42 Maslak, “Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED)”Sertifikası’nı bu kez Gold seviyesinde aldı.

Palladium Tower, LEED Gold Sertifikası aldı!

Palladium Tower, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği alanında dünyanın en önemli sertifikası olan Leed Gold Sertifikası’nı çevresel, ekonomik ve sosyal pek çok kriteri sağlayarak almaya hak kazandı.

Levent 199 projesi LEED Gold sertifikası aldı!

İstanbul’un en prestijli ve nitelikli ofislerinden biri olarak Zorlu Gayrimenkul tarafından inşa edilen Levent 199, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi ( USGBC ) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikası almaya hak kazandı.

River Plaza, Leed Gold Sertifikası adayı!

Ulaşım kolaylığı ve şehir hayatına yakınlığı sayesinde ofis kullanıcıları için büyük imkanlar sağlayan River Plaza, çevreci Leed Gold Sertifikası adaylığı ile sürdürülebilir bina olma özelliği taşıyor.

Torun Tower LEED Gold Sertifikası aldı!

Türkiye Gayrimenkul Sektörü’nün en önemli temsilcilerinden Torunlar GYO tarafından Esentepe’de inşa edilen Torun Tower yüksek çevre dostu performansı ile “LEED Gold Sertifikası”nı alarak bu alandaki iddiasını ıspatladı.

Tüpraş AR-GE Yönetim Binası LEED Gold sertifikası aldı!

Kocaeli’nde bulunan Tüpraş AR-GE Yönetim Binası ilerici bir bakış açısı ile yeşil bina olarak tasarlanmıştır. TURKECO’nun danışmanlığı ile LEED GOLD sertifikası alan projede birçok yeşil strateji uygulanmıştır...

Başakşehir Belediyesi'ne Leed Gold sertifikası verildi!

Başakşehir Living Lab ABD'deki Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından geliştirilen ve yeşil bina standartlarına uygun yapılara verilen Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasını aldı.

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Polat Holding'in Duna Pearl projesine Altın LEED Sertifikası!

Türkiye’de ve globalde, gayrimenkul ve enerji sektörlerinin öncü oyuncular arasında yer alan Polat Holding'in 65 seneyi aşkın tecrübesi ile Budapeşte’de inşa ettiği Duna Pearl projesi, ABD Yeşil Bina Konseyi USGBC tarafından Altın LEED sertifikasına layık görüldü.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

İstanbul Atatürk Fen Lisesi'nin yeni binası göz kamaştırıyor!

Türkiye’nin önde gelen okulları arasında yer alan İstanbul Atatürk Fen Lisesi, eğitim kalitesi kadar okul binasıyla da göz kamaştırıyor. 9 büyüklüğündeki bir depremde bile yıkılmayacak lise, Türkiye’nin LEED Platinum Sertifikası’nı alan ilk okul oldu.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi açıldı! 

Yeşil Bina (Leed Gold) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bugün hasta kabulüne başladı...

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün açılıyor!

Leed Gold (Yeşil Bina) Sertifikasına aday ilk kamu hastanesi olma özelliğine sahip ve sismik izolatör teknolojisiyle tasarlanan Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün hizmete açılıyor...

Sabiha Gökçen Havalimanı'na Yeşil Bina Sertifikası! 

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (U.S. Green Building Council - USGBC) tarafından verilen LEED sertifikasını Gold (Altın) seviyesinde almaya hak kazandı...

Garanti BBVA Genel Müdürlük binasına LEED Platinum sertifikası!

Garanti BBVA Genel Müdürlük Binası, LEED sertifikaların en yüksek derecelisi olan Platinum Sertifikasını aldı...

Garanti BBVA Genel Müdürlük binası LEED platinum sertifikası aldı!

Garanti BBVA Genel Müdürlük binası, LEED sertifikalardan en yüksek derece olan platinum sertifikası aldı.

Nivo İstanbul teslimleri başlıyor!

Leed Gold sertifikası standartlarına uygun olarak inşa edilen Nivo İstanbul’da teslimler başlıyor. Proje 3 blok home-ofis, 2 blok konut ve cadde alışveriş merkeziyle binlerce kişiyi ağırlayacak...

Ytong Yönetim Merkezi, LEED GOLD Sertifikası aldı!

Çevre dostu ürünleri ve sürdürülebilir yapılaşma konusunda yaptığı öncü çalışmalarla tanınan Türk Ytong’un Yönetim Merkezi Binası, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını aldı...

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Amerikan Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından verilen LEED-GOLD sertifikasını almaya hak kazandı.

Leed Gold sertifikası nedir Haberi

Leed Gold sertifikası nedir

Türk Ytong’un yeni yönetim merkezi binası Amerikan Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından verilen “LEED Gold” sertifikasını almaya hak kazandı.

Çevre dostu ürünleri ve üretim teknolojisiyle, ülkemizde sürdürülebilir yapılaşmayı destekleyen ve yeşil binalara katkı sağlayan Ytong, tüm yeni yatırımlarını yeşil bina kriterlerinde inşa ederek sertifikalandırıyor ve bu alanda örnek çalışmalar yapıyor.

İstanbul'un Maltepe ilçesinde yer alan Ytong Yönetim Merkezi, yapılaşmanın çevreye olumsuz etkilerinin önlenmesi hedefiyle LEED kriterlerine uyum sağlanarak tasarlandı ve inşa edildi. Uygulanan stratejiler ve kullanılan sistemler ile bina işletim giderleri azaltılırken, bina kullanıcılarının konforu artırıldı, enerji ve su tasarrufu sağlanarak giderler düşürüldü.

LEED (Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik) olarak adlandırılan sertifika sistemi, binalarda tasarım, inşaat ve sonrasındaki operasyonel çözümler konusunda standartları bulunan, uluslararası bir sertifikasyon sistemi olarak tanımlanıyor. Sistem, USGBC...