25 / 04 / 2024

Libya Hakediş

Libya Hakediş

Kaddafi’nin devrilmesinden sonra Libya’daki paralarını alamayan Türk müteahhitlere “hak ediş müjdesi” geldi

Türk Müteahhitler Birliği'nden Libya açıklaması!

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Libya'da Tobruk Hükümeti'nin yaptığı son açıklamalar konusunda şu ana kadar Türk müteahhitlik firmalarına ulaşmış herhangi bir tebligatın bulunmadığını bildirdi.

Mithat Yenigün'den Libya açıklaması!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün Libya'da projeleri devam eden Türk şirketlerinin uzaklaştırılması hakkında açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları...

Libya'daki Türk şirketleri uzaklaştırıldı!

Batılı devletlerce desteklenen Tobruk hükümeti Libya'daki Tobruk Hükümeti'nin ülkede projeleri olan tüm Türk şirketlerini uzaklaştırma kararı aldığı bildirildi. 2011'deki iç savaş öncesinde Türk firmaları Libya'da 15 milyar dolarlık iş yapıyorlardı.

Rusya, Libya ve Irak inşaat pazarı çöküyor mu?

Müteahhitler, Rusya'da ruble, Irak'ta bütçe, Libya'da teminat sorunundan dolayı ciddi zararla karşı karşıya. TMB, 2.5 milyar dolarlık yatırımın sürmesi için Irak'ta petrol karşılığı iş önerdi.

Tekfen Libya projesi açıklaması!

Tekfen Holding Yönetim Kurulu'nun, Libya'daki yapımı durdurulan projeyle ilgili tüm hak, alacak ve varlıklarının tazmini amacıyla "Uluslararası Tahkim" yoluna müracaat edilmesi kararı aldığı bildirildi.

Tekfen Holding, Libya'da Tahkim'e gidiyor!

Tekfen Holding A.Ş., Libya'daki olaylar nedeniyle belirsiz süre için durdurulan Büyük Nehir Projesi'ndeki son durumla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na açıklama yaptı. Şirketin açıklaması şöyle:

İnşaatçılar Libya'dan döndü hakedişler kaldı!

Libya’daki iç karışıklıklardan dolayı şantiyelerini acilen terk eden inşaatçıların, bu ülkede 4.5 milyar dolarlık alacağı kaldı. Alacaklar 200’e yakın şirketin 280’in üzerinde projesinden kaynaklanıyor.

Maketten konut satışında hakediş sistemi nedir?

Maketten konut satış sözleşmeleri hakkında yönetmelik gereğince konut adedi otuz ve üzerinde olan projeler için Banka teminat mektubu, Hakediş sistemi, Bağlı kredi ile teminat vermesi gerekiyor. Peki, Maketten konut satışında hakediş sistemi nedir?

Çalık Enerji Libya ve Irak'ta yeni projeler üstlenmeye hazırlanıyor!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Çalık Enerji, Libya'da önemli projelere imza atmaya devam ediyor!

Yurtdışı projelerine Türkmenistan ' da başlayıp yatırım ağını genişleten Çalık Enerji Holding, çeşitli sorunların yaşandığı Libya ve Irak' ta büyük çaplı projeler üstlenmeye devam ediyor...

Çalık Enerji Holding, Libya'da Alman ve Çinliler'i geride bıraktı!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

THY Libya'nın Bingazi şehrine seferleri iptal etti!

THY'nin internet sitesinden yapılan açıklama ile, Türk Hava Yolları (THY ), Libya'nın Bingazi şehrine seferlerin 15 Haziran 2014 tarihine kadar süre ile iptal edildiğini duyurdu.

Libya Leh Hastanesi'nin tüm sağlık ekipmanları Atlas Sağlık'tan!

Libya’ daki savaş sonrası bölgenin en modern özel hastanesi olarak yapımı hızla devam eden Libya LEH Hastanesi’ nin anahtar teslim tüm ekipmanlarını Atlas Sağlık karşılayacak.

Libya Hakediş Haberi

Libya Hakediş

Görüşmeler sonunda firmaların zararlarını belirlemek üzere bir komisyon kurulmasına ve belirlenecek takvimle hak edişlerin ödenmesine karar verildi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, “Türk firmalarının 1.5 yıldır bekleyen hak edişleri süratle ödenecek. Bu konuda hiçbir istismara göz yummayız” dedi. Ulusal Geçiş Konseyi (UGK) Başkanı Mustafa Abdülcelil ise “Libya, şirketlerin haklarını ödemeye hazır, bir an önce işinizin başına dönmenizi bekliyoruz” çağrısı yaptı. Kalabalık bir müteahhit grubuyla Trablus’a günübirlik ziyarette bulunan Çağlayan, “Türkiye özgür Libya’nın gelişmesi noktasında her zaman yanında olacak” dedi ve şöyle konuştu:


Hakedişler süratle ödenecek


“Libya’ya yaptığımız binalar demokrasi hediyesi gibi değerlendirilmeli. Libya bizim için önemli. Savaş sırasındaki kayıplar, hasarlar konusunda komisyon oluşturulacak. Firmalarımız hakkı neyse onu alacak. 1.5 yıldır bekleyen hak edişler süratle ödenecek. Bu konuda hiçbir istismara Türk devleti olarak...