20 / 04 / 2024

libya petrol rezervi

libya petrol rezervi

Libya 255 milyar dolar büyüklüğünde yatırım fonu kuruyor. Ülkede projeleri bulunan Güriş İnşaat'ın yatırımlardan kârlı çıkacak şirketler arasında bulunduğu belirtildi.

ABD, stratejik petrol rezervi için 6 milyon varil daha ham petrol alacak!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için Ekim ve Kasım'da teslim edilmek üzere yaklaşık 6 milyon varil daha ham petrol alacağını açıkladı.

ABD, stratejik petrol rezervi için 3 milyon varil petrol satın alacak!

ABD yönetimi, stratejik petrol rezervi için ağustos ayında teslim edilmek üzere 3 milyon varile kadar ham petrol alacağını duyurdu.

Şırnak Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi heyecanla karşılandı!

Şırnak'ta terörden temizlenmiş olan Gabar Dağı'nda keşfedilen yeni petrol rezervi, çevre köylerde büyük sevinç uyandırdı.

Türkiye için sevindiren gelişme! Dev rezervden çıkan petrol ilk kez görüntülendi

Şırnak'ta, terörden arındırılan Gabar Dağı'ndaki petrol rezervinde günlük 5 bin 300 varil petrol çıkarılmakta. Yıl sonunda 2 kuyunun daha faaliyete girmesi ile günlük üretimin 10 bin varile çıkarılması planlanıyor. 150 milyon varil petrol rezervi olan bölgeden çıkarılan petrol ilk kez görüntülenmiş

Libya'da göreve yeni seçilen hükümetten petrol müjdesi: Günlük limit artırılacak

Libya'nın doğusundaki Tobruk'taki Temsilciler Meclisi tarafından yeni başbakan olarak belirlenen Fethi Başağa, bir yıl içerisinde günlük petrol üretimini 2 milyon varile çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.

Libya'dan açıklama geldi! Petrol sevkiyatı durdu!

Libya Tobruk'taki Harika Limanı'nda mücbir sebep durumundan dolayı 19 Nisan tarihinden itibaren ham petrol yükleme işlemleri askıya alındı.

Rusya, Libya ve Irak inşaat pazarı çöküyor mu?

Müteahhitler, Rusya'da ruble, Irak'ta bütçe, Libya'da teminat sorunundan dolayı ciddi zararla karşı karşıya. TMB, 2.5 milyar dolarlık yatırımın sürmesi için Irak'ta petrol karşılığı iş önerdi.

'Türkiye'nin petrol rezervi bilinenden çok olabilir'

Türkiye'de petrol çıkaran ABD'li şirket TransAtlantic Petroleum'un Başkan Yardımcısı Lee Muncy, Türkiye'nin hidrokarbon rezervinin bilinenden çok daha yüksek olabileceğini, bugüne kadar açılan kuyu sayısının çok az olduğunu söyledi.

Trablus'taki petrol tesisinde yangın çıktı!

Libya'nın başkenti Trablus'ta bulunan havaalanı yakınlarındaki çatışmalarda bir petrol tesisinde yangın başladı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmekte yetersiz kaldı. Libya hükümetinin yabancı yardım talebinde bulunabileceği belirtildi

Çalık Enerji Libya ve Irak'ta yeni projeler üstlenmeye hazırlanıyor!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Çalık Enerji Holding, Libya'da Alman ve Çinliler'i geride bıraktı!

Libya’da Alman ve Çin firmalarını geride bırakarak 350 milyon dolarlık kombine çevrim santrali ihalesini kazanan Çalık Enerji Holding, Irak’ta da petrol yüzey tesisleri kurulumu dahil yeni projeleri sürdürüyor.

Adıyaman'da 2 milyar ton mermer rezervi var!

Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman'da 2 milyar ton mermer rezervi olduğunu belirterek, "Yanı başımızda petrol kadar değerli bir maden yere gömülü bir şekilde bizleri bekliyor" dedi....

Libya'da 10 yılda 15 milyar dolarlık petrol yatırımı yapılacak!

Arap Baharı sonrası yapılanma sürecine giren Libya'nın Petrol Bakanı Dr. Abdulbari Arousi, ülkeye 10 yılda 15 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıkladı. Arousi, üç rafineri ve kompleksler yapacaklarını belirtti...

libya petrol rezervi Haberi

libya petrol rezervi

Günlük gelir 135 milyon dolar Artan petrol fiyatlarıyla birlikte gelirleri yükselen Libya, diğer petrol zengini ülkeler gibi devlete ait yatırım fonu kurma hazırlığına girişti. Libya Başbakanı Bagdadi Mahmudi dün yaptığı açıklamada toplam büyüklüğü 255 milyar dolar seviyesinde olacak fonun başta konut projeleri olmak üzere enerji, eğitim ve iletişim gibi projelerin hayat geçirilmesinde kullanılacağını duyurdu. Mahmudi açıklamasında 255 milyar dolarlık fonun 100 milyar dolarlık bölümünün yurtdışında, 155 milyar dolarlık bölümünün ise yurtiçinde geliştirilecek projelerde kullanılacağını duyurdu. Gelen bilgilere göre Libya'nın ülke içinde gerçekleştirmeyi planladığı yatırımlarda özellikle inşaat şirketlerinin önemli ölçüde gelir edeceği hesap ediliyor. Yapılan açıklamalarda ülke içerisinde daha önce çok sayıda inşaat projesine imza atan Türkiye'den Güriş İnşaat ve Güney Kore'den Hyundai Construction'ın yeni yatırımlardan...