29 / 03 / 2024

lik yapı kentsel dönüşüm çağrısı

lik yapı kentsel dönüşüm çağrısı

Mudanya'yı cazibe merkezi haline getiren Lik Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Bursa Hakimiyetin sorularını yanıtladı. Kurt, kentsel dönüşüm konusunda ev sahiplerine çağrıda bulundu.

Ekim'de 5 inşaat şirketinin 996 milyon TL'lik borcu yapılandırıldı!

Ekim ayında İstanbul'daki 8 firma ile 1 milyar 45 milyon TL'lik yapılandırma gerçekleştirildi. Bu firmalardan 5'i inşaat sektöründen oldu. İnşaat şirketleri 996 milyon TL'lik borcu yapılandırdı.

İstanbul'da riskli yapılar adresleniyor!

İstanbul'da olası bir depremde hasar görecek binlerce yapı kentsel dönüşüm için bekliyor. İBB bu yıl 39 ilçedeki tüm binalarda tespit çalışmalarını tamamlamayı planlarken, dönüşümü engelleyen sorunlar için de harekete geçti.

Rize’de riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor!

Rize şehir merkezinde bulunan riskli yapılarda kentsel dönüşüm başlıyor. Bölgedeki 4 bin 174 bağımsız yapı kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkılacak.

Galatasaray’da kurtuluş Kemerburgaz!

Üç banka ile imzalanan 1 milyar TL'lik yapılandırma anlaşmasının tüm detayları masaya yatırıldı. Faizlerle beraber yaklaşık 2 milyar TL'yi bulacak borcun 5 senede ödenmesinin tek yolunun Florya ve Riva projelerinin tamamlanması olduğu konusunda fikir birliğine varıldı...

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekşioğlu Çağdaş Yapı Kentsel Dönüşüm Ticaret Limited Şirketi bugün Maltepe'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Haydar Ekşioğlu tarafından kuruldu. 

Samsun'da yatay şehirleşme hedefi!

Şehir planları, ulaşım, alt yapı, kentsel dönüşümle ilgili konuların önemini anlatan AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, ''Ortaya koyacağımız projelerle fark yaratacağız'' diye konuştu.

Konya'da 9.5 milyon TL'lik yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Selçuklu İlçesi'ne bağlı Hocacihan Mahallesi'nde 6 bin 123,92 metrekare büyüklüğündeki alanda 9.5 milyon TL'lik yapım karşılığı kiralama ihalesi düzenliyor...

Kayseri'de 42.3 milyon TL'lik yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğü, yapım veya onarım karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştirecek. İhale 10 Eylül'de yapılacak..

Antalya Muratpaşa'da 39.3 milyon TL'lik yapım ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Antalya Muratpaşa'da yapım karşılığı 35 yıllığına kiralama işi ihale ediliyor...

Manavgat'ta 37.7 milyon TL'lik yapım ihalesi!

Antalya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Manavgat Kısalar'da yapım karşılığı kiralama işi ihale ediyor. İhale, 26 Temmuz'da gerçekleşecek...

Antalya'da 8 milyon yapı kentsel dönüşüm bekliyor!

Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, Antalya'daki kentsel dönüüm çalışmaları değerlendirdi. 

Roya Yapı'dan Çengelköy'e yeni proje!

Roya Yapı 2018 yılına hızlı girecek. Roya Yapı kentsel dönüşüm kapsamında 20 dönümlük arazide yeni proje inşa edecek. 

NB Yapı kentsel dönüşüm projelerine devam ediyor!

Türkiye’nin bir çok bölgesinde site tarzında lüks konut projeleri bayata geçiren Nb Yapı yüksek standartlarda kentsel dönüşüm projelerine hız verdi..

lik yapı kentsel dönüşüm çağrısı Haberi

lik yapı kentsel dönüşüm çağrısı

Mudanya'yı cazibe merkezi haline getiren Lik Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Bursa Hakimiyetin sorularını yanıtladı. Kentsel dönüşüm konusunda ev sahiplerine çağrıda bulunan Kurt, insanların müteahhit seçerken dikkatli olmalarını, her söylenene inanmamalarını söyledi. 


Öncelikle Lik Yapı'nın nasıl ortaya çıktığından bahsedebilir misiniz? 


Karadenizli bir aileyiz. Baba mesleğimiz inşaat sektörü. Bu yolla başladık... Tabii Lik Yapı'nın kuruluşu esas olarak 2006 yılı. Merak edenler oluyor, Lik kelimesi nereden geliyor diye. 


Onu da açıklayayım. Aslmda Likoğlu'dur aslı. Yöremizde bize verilmiş olan bir lakaptır bu. Biz daha önce inşaat sektöründe Adana'da, Trabzon'da, Mersin'de, Ankara'da ve İstanbul'da faaliyet gösterdik. 2010 yılından bu yana da Bursa'da insanlara yeni yaşam alanları inşa ediyoruz. 



Peki Lik Yapı'nın projelerinden bahsedersek neler söyleyebilirsiniz? 


Bursa'da ilk önce Nilüfer'de MissPark Villaları adıyla 32 tane villa yaptık. Bölgesine...