24 / 04 / 2024

likit yokluğu

likit yokluğu

FRANSA'NIN en büyük bankası BNP Paribas, ABD'deki yüksek riskli mortgage kerdilerine dair endişelerin, piyasada 'gerçek fiyatların' bulunmasını imkansız hale getirdiği için varlık esaslı 3 fonunda net varlık değeri hesaplamasını geçici olarak durdurdu.

Merkez Bankası talimatı vermişti! Doları olanlar asıl şimdi yandı

Merkez Bankası bankalardan döviz işlemlerini piyasanın likit olduğu saat 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştirilmesini istedi. Bankanın bu hamlesinin işe yaradığı ve TL'deki oynaklığın engellendiği iddia edildi. Merkez Bankası verim aldığı bu sistemi sürdürecek.

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

Akiş GYO genel kurul kararının iptali davası ne durumda?

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 2015 yılına ait Olağan Genel Kurul gündemine ilişkin bazı kararların iptali istemli davasında Mahkemece, davacının davasının aktif husumet yokluğu nedeniyle reddine karar verdi...

Mamak'taki kentsel dönüşüm Manisa'ya örnek oldu!

Manisa’nın metropol ilçelerinden Yunusemre’nin temel sorunlarından şehir merkezinin yokluğu ve riskli yapıların mevcut durumu sorunlarını aşmaya yönelik YUKA, “Kentsel Dönüşüm ve Kent Dokusuna Katkıları Çalıştayı” düzenledi.

1978 yılında mezar satışları yer yokluğu nedeniyle durdurulmuş!

1978 yılında mezar satışları yer yokluğu nedeniyle durdurulmuş. Mezarlıklar Müdürlüğü, Orman Bakanlığı'na başvurarak Fatih Ormanları'nın yanan bölümünün mezarlık yapmak istemişler. Şehrin üç yeni mezarlığa ihtiyacı varmış.

Otel bölgeleri yüzde yüz doldu!

Kayak ve kış turizmi bu yıl yoğun yağan karın bereketini yaşıyor.. Geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirilirken bu yıl “oteller bölgesi” yüzde yüz dolu.

Uludağ'da oteller doldu taştı!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Uludağ otellerinde kar yoğunluğu!

Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ, geçen sene kış ortasında bile kar yokluğu yüzünden rezervasyon iptalleriyle sıkıntılı bir sezon geçirirken bu yıl "oteller bölgesi"nde 3 metreyi bulan kar kalınlığıyla adeta tatilci akınına uğradı.

Bir çok kayak merkezinde kayak yapılamazken Palandöken altın dönemini yaşıyor!

Türkiye'deki kayak merkezlerinin çoğu kar yokluğu nedeniyle kayak sezonunu açamadı. Ülke genelinde yaşanan kar sıkıntısı Erzurum Palandöken'de suni karlandırma ile aşıldı. Palandöken bu noktada altın dönemini yaşıyor....

Muğlada 35 metrelik köprünün yokluğu yolu 40 km uzattı!

Muğla'da Çandırda 35 metrelik köprü yapılamadığı için çocuklarının salla yolculuk yapmasına ve taşımalı eğitimle 40 kilometre uzaklıktaki Hamitköy'de öğrenim görecek olmasına veliler tepki gösterdi

Mehmet Yalçıntepe: Asgari ücretliyi ev sahibi yapacağım!

'Ucuz konutta risk var mı yok mu' tartışmasını 46 bin TL'ye ev satan Yalçıntepe'ye sorduk. Mehmet Yalçıntepe 'İstanbul'a yamalı pantolonla geldim. Yokluğu bilirim. Amacım, istihdam sağlamak, asgari ücret alan vatandaşı ev sahibi yapmak' dedi

Hayal olarak görülen mimarlık projeleri!

Finans yokluğu, politik, kültürel tartışmalar ya da 'komşuların' sert tepkileri... İşte gururla duyurulup türlü sebeplerle hayal olarak kalan göz kamaştırıcı mimarlık projelerinden örnekler...

Rum okulu araştırma merkezi oluyor!

Heybeliada'da bulunan ve öğrenci yokluğu nedeniyle kullanılmayan Rum ilkokulu, araştırma merkezi oluyor

likit yokluğu Haberi

likit yokluğu

Yapılan açıklamada ''ABD piyasalarında belirli bir piyasada yaşanan likidite yokluğu, bazı varlıkların kalite veya kredi notundan bağımsız olarak değer hesaplamasını imkansız hale getirmektedir'' denildi. Ödemesi geçici olarak durdurulan fonlar, Parvest Dynamic ABS, BNP Paribas ABS Euribor ve BNP Paribas ABS Eonia olarak sıralandı. Söz konusu gelişmenin piyasalara yansıması sonrasında, bankalararası piyasada dolar 1.27 YTL'nin üzerine çıktı. Borsa ise yüzde 4 oranında gerileyerek uzun bir aradan sonra ilk kez 50 bin puanın altını gördü. Endeks, günü 49 bin 974 puandan kapattı.

...