19 / 04 / 2024

limak köprü

limak köprü

LİMAK Yatırım Başkanı Ebru Özdemir, 1 milyar Euro’luk kredilerinin daha olduğunu belirterek, "Bu yüzden ‘bir küçük köprü mü yapsak’ diye düşündük" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nün 'kedi yolu' tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir dün inşaat çalışmaları süren ‘1915 Çanakkale Köprüsü’nde incelemelerde bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü için 2.5 milyar Euro’luk ihale!

Dünyanın sayılı asma köprülerinden biri olan 1915 Çanakkale Köprüsü  2.5 milyar Euro’ya ihale edildi. Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, projeyle ilgili ‘Bu köprü, bir mühendis olarak hayatımın hayalidir’ dedi.

Limak yeni köprü yapacak mı?

LİMAK Yatırım Başkanı Ebru Özdemir, 1 milyar Euro’luk kredilerinin daha olduğunu belirterek, "Bu yüzden ‘bir küçük köprü mü yapsak’ diye düşündük" dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü’nde kule temel betonu atıldı!

Daelim-Limak- SK-Yapı Merkezi Ortak Girişimi tarafından 16 yıl 2 ay 12 gün işletme süresi teklifi ile kazanılan 1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

1915 Çanakkale Köprüsü 2023 yılından önce açılabilir!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün 2023 yılından önce açmayı planladıklarını açıkladı.

1915 Çanakkale Köprüsü 4 bin kişiyi istihdam edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, tamamlandığında "dünyanın en uzun aralıklı köprüsü" olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yaklaşık 4 bin kişiye iş imkanı sağlayacağını söyledi.

Çanakkale 1915 Köprüsü 4 yılda tamamlanacak!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkam Nihat Özdemir, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün detaylarını paylaştı. Özdemir, 10 gün sonra temeli atılacak projenin 4 yılda bitirilmesi planlandığını söyledi.

Çanakkale Köprüsü ihalesi onaylandı, inşaat başlıyor!

Dün ihale sonucu açıklanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı 18 Mart'ta başlayacak. Çanakkale Köprüsü ihalesini Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye'den Yapı Merkezi ve Limak'tan oluşan de ortak girişim grubu kazandı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesinin kazananı belli oldu!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ihalesine 15 firmanın oluşturduğu 4 ortak girişim grubu teklif verdi. İhaleyi Türk Kore ortak girişimi, Kore firması Daelim ve SK ile Türkiye'den Yapı Merkezi ve Limak'tan oluşan de ortak girişim grubu kazandı.

1915 Köprüsü için sözleşme en kısa süreyi veren firma ile imzalanacak!

Çanakkale 1915 Köprüsü için İtalyanlar, Japonlar, Koreli ve Çinliler yarıştı. En kısa süreli teklif 5.5 yılla Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG’den geldi. Ulaştırma Bakanı Arslan, “En kısa süreyi veren grupla sözleşme imzalanacak” dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde ihaleyi kazanan belli oldu!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsü ve çevre yolları ihalesiyle ilgili açıklama yaptı. Arslan, 4 teklif verilen ihalede kazananın Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi OGG olduğunu söyledi.

1915 Çanakkale Köprüsü ihalesine 4 teklif!

Çanakkale köprüsü ve otoyolu ihalesinde 4 ortak girişim teklifi verdi. İhaleye, Daelim-Limak-SK-Yapı Merkezi; İhi-Itochu-Join-Makyol-Nurol-Japan Expressway; Cengiz İnşaat-Kolin İnşaat-CRBC; İC İçtaş-Astaldi teklif verdi.

Nihat Özdemir: 3. Köprü bağlantıları için finansmanı beklemedik!

3. Köprü’nün açılmasıyla yaşanan trafik sıkıntısını çözecek Kuzey Marmara Otoyol projesi konsorsiyumunda yer alan Limak’ın Başkanı Nihat Özdemir,“Sıkıntının farkındayız, bir an evvel çözmek için yolun yapımına finansmanı beklemeden başladık. Şu an 1500 kamyon şoförü arıyoruz” dedi.

limak köprü Haberi

limak köprü

Kanal İstanbul ve İzmir Geçişi dahil her türlü altyapı projesiyle ilgilendiklerini açıklayan LİMAK Yatırım Başkanı Ebru Özdemir, Çanakkale Köprüsü için yabancı bankalardan 2.3 milyar Euro kredi aldıklarını, ayrıca kullanamadıkları 1 milyar Euro’luk kredilerinin daha olduğunu belirtti. Özdemir, "Bu yüzden ‘bir küçük köprü mü yapsak’ diye düşündük" dedi. 

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre, Özdemir, dünyada ekonomik anlamda yeni bir döneme girildiğini belirtti. ABD ve AB’de faizlerin yükseldiğini, paranın ABD’ye geri döndüğünü ifade eden Özdemir, "Yeni dünya düzenine kendimizi ayarlamamız lazım" dedi.

Erken seçim kararını da değerlendiren Özdemir, seçimlerin öne alınmasının bu noktada belirsizliği gidereceği için olumlu bir gelişme olduğunu...