25 / 04 / 2024

Limanlar İnşaatı kanunu

Limanlar İnşaatı kanunu

6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun 8625 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanunda, yurt kıyılarındaki şehir ve kasabaların ihtiyaçlarını karşılamak üzere, iskele, rıhtım, mendirek, barınak ve limanlar inşaatına ilişkin hükümler bulunuyor...

Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracak!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık yaptığı açıklamada kentsel dönüşümün büyük bir fırsat olduğunu belirterek, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nda yapılan değişiklikler süreci hızlandıracağını söyledi.

Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Yeni Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Özellikle Hatay Defne'nin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından "Rezerv alan nedir?" sorusu soruluyor. Rezerv alan nedir? 'Kentsel Dönüşüm Kanunu' rezerv yapı alanı tanımını değiştirdi mi?

Ümit Özdağ'dan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na sert eleştiri!

Yeni "Kentsel Dönüşüm Kanunu"na tepkiler dinmedi. Meclis'ten oy birliğiyle kabul edilen kentsel dönüşüm yasasına bir tepkide Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Özdağ, "Sizin de başınıza gelebilir" diyerek Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi...

İBB Başkanı İmamoğlu’ndan Kentsel Dönüşüm Kanunu'na tepki: Vatandaşlar tapusunun elinden alınacağını düşünüyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kentsel Dönüşüm Kanunu'nu değerlendirdi. İmamoğlu, vatandaşların yerinden yurdundan olacağını, tapusunun elinden alınacağını düşündüğünü belirtti.

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

Öztaş Yalitim Emlak Inşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztaş Yalıtım Emlak İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 20 bin TL sermaye bedeli ile Vedat  Taş tarafından kuruldu.

İmar ve Kentsel Dönüşüm Kanunu bu yıl revize edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen MIPIM'de, Türk ve uluslararası firmaları ziyaret etti. Sarı, İmar Kanunu, Kentsel Dönüşüm Kanunu gibi bütün mevzuatlar üzerinde çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Global Liman, Riga ve Livorno limanlarını işletme ihalesine katılacak!

Global Liman İşletmeleri, Letonya'nın başkenti Riga limanı feribot yolcu hizmetleri operasyonlarının satın alınması için ön elemeyi geçerken, Cape Verde Cumhuriyeti limanlarının işletilmesi ihalesine katılmaktan vazgeçti.

Yunanistan Adalarını, Kamu Binalarını ve Limanlarını satıyor!

Yunanistan, ekonomik kriz sebebiyle parsel parsel topraklarını satıyor. Adalarını, limanlarını, plajlarını ve stadyumlarını satılığa çıkaran ülke, 50 milyar euro gelir hedefliyor.

Yunanistan'da limanların özelleştirilmesine son verilecek!

Theodoros Dritsas, katıldığı bir radyo programında Pire ve Selanik Limanları'nın özelleştirilmesi konusuna değinerek, "Pire ve Selanik Limanları'nın çoğunluk hisse paketinin satılmasına son veriliyor, bu önemli bir tercihtir" dedi.

Müflisler Edip Gürcün İnşaat iflas etti!

Müflisler Edip Gürcün İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti iflas etti. İflas Kanunu'nun 206. ve 207. maddeleri gereğince düzenlenen ek sıra cetveline ilişkin kararlar incelenmeye hazırdır.

Balıkçı barınakları nereye bağlı?

Barınaklar kiralanabildiği gibi; 6237 sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun çerçevesinde geçici olarak ya da Bakanlar Kurulu Kararı ile kesin devir alınabiliyor. Peki, balıkçı barınakları nereye bağlı?

10 yıllık kiracının tahliyesi kanunu!

1 Temmuz 2014 tarihinden itibaren bildirim koşullarını yerine getiren ev sahipleri 10 yıllık kiracılarını haklı bir sebep göstermeden tahliye edebilecek. İşte 10 yıllık kiracının tahliyesi kanunu..

Limanlar İnşaatı kanunu Haberi

Limanlar İnşaatı kanunu

LİMANLAR İNŞAATI HAKKINDA KANUN


 Kanun Numarası : 6237

 Kabul Tarihi : 27/1/1954

 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 4/2/1954 Sayı : 8625

 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 3 Cilt : 35 Sayfa : 289 


Madde 1 – Yurt kıyılarındaki şehir ve kasabalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere, iskele, rıhtım, mendirek, barınak ve limanlar inşaatı ile tesisat, teçhizat ve onarımlarının, buralarda ve kıyılarımızın icabeden mahallerinde tarama ameliyatının ve bunlara ait etüd ve projelerin yaptırılması ve bu işlere lüzumlu makine ve vasıta satın alınması, bakım ve onarımları ve buna müteferri depo ve atelyelerin kurulması ve işletilmesi ve diğer her türlü giderler için yıllık ödeme miktarı (30) milyon lirayı geçmemek üzere (300) milyon liraya kadar gelecek yıllara geçici taahhütlere girişmeye Bayındırlık Vekili ve faizleri ile birlikte bu meblağın % 50...