26 / 04 / 2024

limanlar inşaatı mevzuatı

limanlar inşaatı mevzuatı

Limanlar İnşaatı Hakkında 6237 Sayılı Kanuna Ek Kanun 04 Haziran 1959 tarihinde 10222 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kanun ile 6237 Sayılı Limanlar İnşaatı Hakkında Kanuna bazı hükümler eklendi...

Adapazarı-Karasu demiryolu inşaatı işinin ihalesi TBMM'de!

Adapazarı-Karasu limanları ve sanayi tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işinin ihalesi hakkında Sayıştay raporunda yer alan bazı bulgular meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adapazarı-Karasu limanları ve demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı TBMM'de!

Sayıştay'ın Adapazarı-Karasu limanları ve altyapı tesisleri demiryolu bağlantısı altyapı inşaatı işine yönelik tespitler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İnşaat sektörünün beklediği mevzuat sadeleştirmesi tamamlandı!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, Aralık'ta hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

İnşaat sektöründeki gri alanlar ortadan kalkacak!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, Aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Vergide sadeleşme inşaat sektörünü olumlu etkileyecek!

Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatını sadeleştirmeye yönelik düzenlemenin aralık ayında hayata geçeceği açıklamasına ilişkin, "Vergi mevzuatındaki sadeleştirme uygulaması inşaat sektörüne olumlu yansıyacaktır" ifadesini kullandı.

Vergide sadeleşme inşaat sektörünün önünü açacak!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in vergi mevzuatının daha net olmasına ilişkin uygulamanın hayata geçireceğini açıklamasıyla bu uygulamanın inşaat sektörüne olumlu yansıyacağını söyledi.

İnşaat mevzuatında yeni düzenleme!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “İnşaat sektöründeki belirsizlikler ortadan kalkacak. Mükellefin kafasını karıştıran uzun, karmaşık, anlaşılmaz mevzuat sadeleştirilecek”

Mehmet Şimşek'ten inşaat sektörüne müjde!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmaları hakkında müjde verdi.

İnşaat sektörüne gri alan müjdesi!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörüne ilişkin mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek düzenlemenin aralık ayında başlayacağını söyledi.

İnşaat mevzuatı sadeleştirildi!

Maliye Bakanı Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Mehmet Şimşek'ten inşaat sektörüne müjde!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, inşaat sektörünün uzun zamandır beklediği mevzuat sadeleştirme çalışmalarını tamamladıklarını, aralık ayında hayata geçirilecek düzenleme ile sektördeki gri alanları ortadan kaldıracaklarını söyledi.

Kaçak inşaat cezasına itiraz edilir mi?

İmar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmadan yapılan inşaatlar kaçak olarak biliniyor. Kaçak yapı nedeniyle, para cezalarına karşı iptal davası açılabilir mi? Kaçak inşaat cezasına itiraz edilir mi?

Kaçak inşaat durdurma tutanağı örneği!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinin[1] 4. maddesinde yer alan tanıma göre “İmar mevzuatına aykırı yapı”, muhtarlıktan izin alınmadan yapılan yapılara kaçak yapı deniyor. İşte, kaçak inşaat durdurma tutanağı örneği!

limanlar inşaatı mevzuatı Haberi

limanlar inşaatı mevzuatı

Limanlar İnşaatı Hakkında 6237 Sayılı Kanuna Ek Kanun


Limanlar İnşaatı Hakkında Kanun


Madde 1 – Yurt kıyılarındaki şehir ve kasabalarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere, iskele, rıhtım, mendirek, barınak ve limanlar inşaatı ile tesisat, teçhizat ve onarımlarının, buralarda ve kıyılarımızın icabeden mahallerinde tarama ameliyatının ve bunlara ait etüd ve projelerin yaptırılması ve bu işlere lüzumlu makine ve vasıta satın alınması, bakım ve onarımları ve buna müteferri depo ve atelyelerin kurulması ve işletilmesi ve diğer her türlü giderler için yıllık ödeme miktarı (30) milyon lirayı geçmemek üzere (300) milyon liraya kadar gelecek yıllara geçici taahhütlere girişmeye Bayındırlık Vekili ve faizleri ile birlikte bu meblağın % 50 sini geçmemek üzere bono çıkarmaya Maliye Vekili salahiyetlidir. Bu suretle girişilecek taahhütler karşılığı her yıl bütçekanunlarına bağlı cetvellerin...